Umbria

Umbrië is een regio in het midden van Italië en wordt wel het groene hart van Italië genoemd. De glooiende heuvels, vele olijf- en wijngaarden en de mooie middeleeuwse dorpjes en steden maken het een prachtige bestemming. Mocht je afreizen naar Umbrië, dan zijn deze vijf plaatsen een aanrader om te bezoeken!


Assisi
Assisi is bekend vanwege de heilige Franciscus en zijn geweldig mooie Basiliek, maar de stad heeft nog veel meer moois te bieden! Bezoek ook de vele andere kerken zoals de dom, de basiliek van de heilige Chiara, de Chiesa Nuova en klim naar de Rocca Maggiore voor een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving. Trek een hele dag uit voor Assisi; er is zoveel te zien en te doen! 
Meer over Assisi lees je hier..


Orvieto
Orvieto is een bijzonder leuk stadje dat je al van ver ziet liggen. Het valt op omdat het hoog boven het omliggende landschap ligt. Meest bekende is ongetwijfeld de Duomo, maar Orvieto heeft ook vele grotwoningen onder de stad die het bezoeken waard zijn, diverse kleine musea en ook een fraaie pozzo. 


Todi
De middeleeuwse stad Todi is mooi onderhouden en gerestaureerd. Zwerf eens door de straten en over de pleinen en bezoek de mooie kerken. Beklim de klokkentoren van de San Fortunato voor een mooi uitzicht over de stad. Bekijk ook de aan de voet van de heuvel gelegen Tempio di Santa Maria della Consolazione, een grote renaissancekerk. 


Gubbio
Eén van de mooiste en tevens oudste plaatsen in Umbrië is Gubbio. In de 14e eeuw floreerde deze stad en werden er veel monumenten gebouwd. Wonderbaarlijk genoeg zijn deze door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor de stad nog steeds een Middeleeuwse uitstraling heeft. Gubbio is een sfeervol stadje met veel restaurantjes, terrassen, huizen met rode daken, bijzondere winkeltjes en ateliers. Een wandeling in deze stad begint onderaan de berg. Vanaf hier slenter je via de smalle steegjes en trappen naar boven.


Perugia
Perugia is de hoofdstad van Umbrië en een mooie stad gelegen in de bergen. De uitzichten over het gebied zijn geweldig. De rust en het karakter van Italië is hier heel goed merkbaar. Prachtig is de Piazza IV Novembre, waar de Palazzo dei Priori en de kathedraal liggen. De Fontana Maggiore en de San Bernardino en de Basilica San Domenico zijn een bezoek ook meer dan waard.


Spello
Een bezoek aan het charmante en bloemrijke dorp Spello mag niet ontbreken tijdens een reis door Umbrië. Net als veel andere Italiaanse dorpjes is ook Spello tegen een heuvel gebouwd. Dit betekent dat je je ook hier via smalle, steile steegjes een weg naar boven kronkelt. Spello dateert nog uit de tijd van de Etrusken en door de eeuwen heen is er veel gebouwd.


Spoleto
De mooie stad is Spoleto, dat bekend staat om het op de top van een heuvel gelegen kasteel Rocca Albornoziana. Dit fort is in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van de toenmalige Paus Innocenzo VI en diende als een gevangenis. Tegenwoordig bevindt zich er een museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Spoleto. Het fort bereik je via een wandeling vanuit het historische centrum. Spoleto staat ook bekend om haar Longobardische architectuur, waar de Kerk van San Salvatore een mooi voorbeeld van is. Naast de vele kathedralen, vind je hier talloze pleintjes, smalle straten vol met restaurantjes en winkeltjes. Daarnaast is er een Romeins theater, waar nog jaarlijks festivals plaatsvinden. Op het Piazza del Duomo vind je de prachtige duomo van Spoleto. Het is een fijne plek om te zitten en de Italianen te observeren.


HOTELS IN UMBRIË


autohuur italië
Bron: lifelicious, plusonline