Umbria

De regio Umbria ligt in het midden van Italië en wordt wel het groene hart van Italië genoemd. De glooiende heuvels van Umbrië met vele olijf- en wijngaarden en mooie middeleeuwse dorpjes en steden maken het de moeite waard een bezoek te brengen aan deze mooie regio.

Umbrië Italië


Assisi

Assisi is heel bekend vanwege de heilige Franciscus en zijn geweldig mooie Basiliek. In de stad isechter nog veel meer moois te zien. Bezoek de Dom en vele andere kerken zoals de basiliek van de heilige Chiara, de Chiesa Nuova. Wandel naar de Rocca Maggiore voor een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving.

Meer over Assisi lees je hier >>


Orvieto

Het leuke stadje Orvieto zie je al van ver op een heuvel liggen liggen. Orvieto heeft vele grotwoningen onder de stad die echt een kijke waard zijn, daarnaast zijn er diverse kleine musea en een fraaie pozzo. Het meest bekende  van Orvieto is ongetwijfeld de Duomo. 


Todi

Todi is een goed onderhouden en gerestaureerde middeleeuwse stad. Struin eens door de straten en over de pleinen en bewonder de mooie kerken. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de klokkentoren van San Fortunato beklimmen. Onderaan de heuvel staat de Tempio di Santa Maria della Consolazione, een grote renaissancekerk. 


Gubbio

Het mooie en oudste plaats in Umbrië is Gubbio. Deze stad floreerde in de 14e eeuw, waarin veel monumenten gebouwd werden. De monumenten zijn door de eeuwen heen heel mooi in stand gebleven, waardoor de stad nog steeds een Middeleeuwse uitstraling heeft. Je vind er veel restaurantjes, terrassen, huizen met rode daken, bijzondere winkeltjes en ateliers. Tip: Begin een wandeling onderaan de berg en slenter via de smalle steegjes en trappen naar boven.


Perugia

Perugia is een mooie middeleeuwse stad in Umbrië. De stad is rijk aan geschiedenis en kunst, met zowel Etruskisch als Romeins erfgoed. Het moderne deel van de stad wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de prestigieuze universiteit, waar duizenden Italiaanse en internationale studenten wonen. Daarom heeft Perugia alle levendige kenmerken van een typisch universitair centrum, gevuld met levendige plekjes.


Van de 6e tot de 1e eeuw voor Christus maakte Perugia deel uit van het Etruskische koninkrijk. De stad kwam rond 40 voor Christus onder de Romeinse heerschappij. De stad is nog steeds rijk aan archeologische vindplaatsen, levende herinneringen aan de tijdperken. Het meest opvallende zijn de muren en poorten, die nog steeds goed bewaard zijn gebleven. Je kunt er genieten van de charme van de oude stad en een glimp opvangen van het moderne leven.

Spello

Het charmante en bloemrijke dorp Spello is tegen een heuvel aangebouwd, waardoor je je ook hier via smalle, steile steegjes een weg naar boven kronkelt. Spello dateert nog uit de tijd van de Etrusken en door de eeuwen heen is er veel bij gebouwd.


Spoleto

Spoleto staat bekend om het op de top van een heuvel gelegen kasteel Rocca Albornoziana. Dit kasteel is in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van Paus Innocenzo VI en diende destijds als een gevangenis. Tegenwoordig bevindt zich in het kasteel een museum over de geschiedenis van Spoleto. Het fort bereik je via een wandeling vanuit het historische centrum. 


De stad staat ook bekend om de Longobardische architectuur, een mooi voorbeeld daarvan is de kerk van San Salvatore. Naast de vele kathedralen, vind je hier meerdere pleintjes, smalle straatjes vol met restaurantjes en winkeltjes. Er is ook een Romeins theater, waarin jaarlijks festivals plaatsvinden. Op het Piazza del Duomo vind je de prachtige duomo van Spoleto.

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

BOEK JE REIS NAAR UMBRIË!