Blog

Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!


Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!

Laat je vanaf de vroege uurtjes in de watten leggen met een energiek ontbijt om vervolgens over de paden te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving en de ongerepte natuur in Teramo, Abruzzo, Italië!

Keer terug naar het toevluchtsoord voor een heerlijke sandwich break en om even heerlijk te ontspannen. Vervolgens kun je een prachtige route maken met je mountainbike op de gloednieuwe paden in het toekomstige MTB gebied! 

Continue Reading

Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo


Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen. Best moeilijk. Wat waren hun verwachtingen, wat wilden wij aan informatie delen en hoeveel natuur kunnen gasten aan? Benieuwd? Lees je mee?

Continue Reading

O lieve olijfbomen;


O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie.

Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië geteeld. Voornamelijk voor de olie, maar ook als tafelolijven. Klein snoeiafval wordt gebruikt om vuur te maken en grote takken om het vuur brandend te houden. En niet onbelangrijk: de bomen zijn anti erosie. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Continue Reading

De legende van het kasteel in Roccascalegna zorgt voor een spectaculaire bruiloft

Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide uit tot een kasteel in de 17de eeuw, met een baron waarvoor de dorpsbewoners en vooral de bruiden moesten uitkijken. Waarom? Lees snel verder!

Continue Reading

3 vriendinnen met een droom


Een droom over een reisje, een droomreisje, verwen- en één om nooit te vergeten reisje voor vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Een droom die waarheid werd!

Bianca, Carolina en Ramona vertellen je over hun plannen in Puglia en jij kunt daarbij zijn! Lees hier hoe!

Continue Reading

Marica va al medico – naar de dokter in Italië, tijdens de Corona


Deze keer schrijft Marieke over het reilen en zeilen bij een bezoek aan de huisarts in Abruzzo:

Even een intro over de normale gang van zaken: je gaat op de spreekuur tijden naar de wachtkamer en je vraagt wie de laatste is. "Chi è l'ultimo?" Minstens 5 wachtenden voor je x 20 minuten bij de dokter = dik anderhalf uur wachten. De Italianen maken een praatje en wachten geduldig op hun beurt. Maar lukt de Hollandse Marieke dat ook? Lees je mee?

Continue Reading

Maak de Klassieke Aperol Spritz zelf!

Of we deze zomer naar Italië gaan of niet, vier de zomer met dit klassieke Aperol spritz-recept!

Een echte Aperol-spritz smaakt naar de zomer in Italië en ziet eruit als een goudoranje zonsondergang. Ik drink er nu graag eentje in mijn Lounge tuin in Nederland, met uitzicht op mijn olijvenboom, maar in gedachten zit ik aan de Italiaanse kust in Italië! Geniet je mee?

Continue Reading

De welles en nietes van een B&B starten in Abruzzo

Deze keer schrijft Marieke Boogert over het starten van een B&B in Italië, Abruzzo. Sinds 2011 heeft ze hier een huis gekocht waar ze via Airbnb Experiences wandelingen met Alpaca’s organiseert. Wil je ook een B&B beginnen? Over de welles en de nietes verteld Marieke je deze keer meer. Lees je mee?

Continue Reading

Puglia, de regio in de hak van de laars van Italië

Puglia, de regio in de hak van de laars van Italië, is bezaaid met prachtige kleine steden in de kleuren wit en goud, met unieke architectuur zoals de conische trulli van Alberobello en de extravagante barok van Lecce.

Ik deel een paar mooie plekken in Puglia, verspreidt over verschillende delen van de regio. Wil jij hier ook zo graag naartoe?

Continue Reading

Een Hollandse boerentrien in Abruzzo

Wekelijks schrijft Marieke Boogert over haar dagelijkse belevenissen in Abruzzo, Guardiagrele, waar ze sinds 2011 een huis gekocht heeft en waar ze via Airbnb Experiences wandelingen met Alpaca’s organiseert. Ze schrijft deze keer over de fout die ze maakte als Twentenaar in Italië, Abruzzo. Lees je mee?

Continue Reading