Calabria

Wanneer je een onbekend gedeelte van Italië wilt ontdekken, is Calabria een echte aanrader! Calabrië is de regio in de teen van de laars, met zijn 800 km kustlijn. je vindt er stijle kliffen tot prachtige witte zandstranden.

Maar er is meer! In het ruige, bergachtige en groene binnenland vind je een rijke geschiedenis aan bouwwerken uit de Griekse en Romeinse tijd. Ontdek het hier!

Calabria Italië


Magna Graecia

Magna Graecia, wat Groot-Griekenland betekent, was de naam die de Romeinen aan Zuid-Italië gaven, omdat dit gebied in de oudheid op grote schaal werd bevolkt door Griekse koloniën. Met name de Romeinse dichter Ovidius verwees naar het zuiden van Italië als Magna Graecia in zijn gedicht Fasti.

Magna Graecia Italy


Stilo

Genesteld op de rotsachtige hellingen van Monte Consolino ligt Stilo, een van de mooiste dorpen van Italië. Deze schilderachtige schatkamer bevat de grootste Byzantijnse schatten van het hele zuidelijke deel van de regio en biedt de kans om invloeden uit het oude Oost-Romeinse rijk te bewonderen

La Cattolica Stilo Calambria Italië

De kathedraal werd gebouwd in de Middeleeuwen met gotische portalen en Romeinse bas-reliëfsculpturen. De straten van de oude stad zijn een intrigerend doolhof van steegjes met trappen en bogen die slingeren tussen de palazzi en huizen, die uitkomen op een klein plein of mooie uitzichten.

Gelegen onder de berg Consolino op een klif, kijkt de stad uit over de met olijfbomen en wijnranken begroeide heuvels tot aan de Ionische Zee.


Parco Archeologico Nazionale di Scolacium

Het Archeologisch park van Scolacium werd in 1982 samen met het Roccelletta Antiquarium opgericht. Je vindt er de ruïnes van de oude Griekse stad Skilletion die na de oorlog tegen Hannibal een Romeinse kolonie werd en de naam Minervia Scolacium aannam.

Er zijn weinig overblijfselen van de pre-Romeinse nederzetting, terwijl de structuur van de Romeinse kolonie en resten van verharde wegen en aquaducten, van de thermische installatie, het amfitheater en het theater nog steeds zichtbaar zijn.


Castello Aragonese

Dit fantastische kasteel is al honderden jaren de belangrijkste verdediging van de stad en werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege middeleeuwen.
Omdat Reggio in voorgaande eeuwen zo'n belangrijke stad was, werd het kasteel altijd onderhouden en versterkt.

Castello Aragonese Calabria Italië


Tegenwoordig verkeert het kasteel in fantastische staat en is het mogelijk om naar de kantelen te klimmen en langs de verdedigingstorens te lopen.

Gelegen in het centrum van Reggio Calabria, is het kasteel een van de belangrijkste iconen van de stad en door de relatief lage gebouwen is het vrijwel overal in de omgeving te zien.

Website >>


Castello Corigliano Calabro

Het kasteel in Corigliano Calabro, in de provincie Cosenza, is een van de mooiste gebouwen van de geschiedenis..

Castello Corigkiano Calabrië Italië

Oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, toen de Noormannen vochten tegen de Byzantijnse heersers in Zuid-Italië, breidde het fort zich in de eerste helft van de jaren 1300 uit dankzij de machtige familie Sanseverino. In de 15e eeuw werd het kasteel gerenoveerd en kreeg de architectuur de typische kenmerken van de Aragonese stijl; de structuur werd in de 17e eeuw verder veranderd door de familie Saluzzo en in de 19e eeuw door de familie Compagna.

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Tropea

Diep in Calabrië, krijgt Tropea lang niet de aandacht die het verdient. De stad ligt boven de Tyrrheense Zee aan de kust van de goden en is verbluffend mooi met fantastische stranden, een charmant historisch centrum en restaurants met verse zeevruchten. Tropea is letterlijk mythisch: een legende zegt dat het werd gesticht 

Tropea Calabrië Italië

Deze levendige badplaats is in de zomer in juli en augustus druk, vooral met Italiaanse en andere Europese toeristen, dus als je van persoonlijke ruimte houdt, zijn mei, juni, september en oktober waarschijnlijk betere keuzes. Bezoek en breng wat quality time door in een van de best bewaarde geheimen van Italië.


Santa Maria dell'Isola

Hoog boven de stranden van Tropea op een rotsachtig voorgebergte ligt het heiligdom van Santa Maria dell'Isola, een 6e-eeuws benedictijnenklooster. Aardbevingen in 1783 en 1905 troffen het gebouw hard en de kerk is herbouwd, waardoor het een modernere uitstraling heeft. Draag je wandelschoenen en neem een fles water mee voor de tocht naar de top - ongeveer 300 treden op een trap die rond 1810 in de rots is gebouwd.

Santa Maria dell'Isola Calabria Italië

Santa Maria dell'Isola is de klassieke ansichtkaartopname van Tropea, met een fantastisch uitzicht op de Eolische eilanden van Sicilië. Wanneer u het heiligdom bereikt, moet u zeker ook de gestapelde huizen van het oude Tropea bewonderen, die onmogelijk vastklampen aan hun eigen immense rots tegenover de kerk.

Parco Nazionale Aspromonte

Ten oosten van Reggio Calabria ligt een prachtig berglandschap en het prachtige Aspromonte National Park.
Als een van de weinige nationale delen in deze regio van Italië heeft Aspromonte veel te bieden en is het de perfecte plek om te bezoeken voor liefhebbers van wandelen en het buitenleven.

Parco Nazionale Aspromonte Calabria Italië

Montalto is de hoogste berg van dit park met een hoogte van 1955m, maar naast de bergen zijn er ook veel beukenbossen om te verkennen.

Je kunt hier ook een overvloed aan dieren in het wild vinden, waaronder de slechtvalk, wolven, de oehoe en de havik.

Website >>


Monumento de Athena

Het Monument van Athena, gelegen in het centrum van de strandpromenade, is een icoon van de stad en staat trots aan de rand van een doelbewust gebouwde promenade.

Arena dello Stretto Calabria Italië

Als je naast het standbeeld staat, krijg je een fantastisch uitzicht op het rechte stuk van Messina, terwijl achter het standbeeld een fantastisch openbaar amfitheater is.

Het beeld zelf stelt de krijgersgodin Athena Promachos voor, die naar verluidt Reggio Calabria verdedigt in tijden van nood.

ONTDEK OOK DEZE ITALIAANSE REGIO'S


BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels