Verona

Verona is een middelgrote stad gelegen in de regio Veneto. Verona ligt op enkele tientallen kilometers van het Gardameer en was al in het Romeinse tijdperk een belangrijke stad in het noorden van Italië. Gelukkig zijn een aantal bezienswaardigheden uit deze tijd nog bewaard gebleven.

More...

Verona wordt door Nederlandse toeristen vooral bezocht op het moment dat ze op vakantie zijn aan het Gardameer. Het aandeel van mensen dat bewust een stedentrip naar Verona boekt neemt echter ook toe. De stad heeft voldoende te bieden om mensen twee of drie dagen te vermaken. Om naar Verona te reizen kun je vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar het internationale vliegveld van Verona. Ook kun je naar Venetië vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar Verona.


Arena van Verona

Het bekendste bouwwerk van Verona is het Romeinse amfitheater: de Arena. Het amfitheater staat bekend vanwege de geweldige akoestiek. Daarom worden er in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd. Gedurende de rest van het jaar zijn er in de Arena ook regelmatig balletten te bewonderen en kun je genieten van diverse muziekvoorstellingen. Buiten de voorstellingen is de Arena ook van binnen te bewonderen.


Piazza delle Erbe

Het sfeervolle plein Piazza delle Erbe wordt eigenlijk als het hart van de stad gezien. Het plein heeft de fraaiste verzameling aan opvallende gebouwen. Midden op het plein is een permanente markt ingericht en staan terrasjes waarvandaan je het dagelijks leven in Verona op je gemak kunt bewonderen.


Casa di Giulietta

Het huis van Julia, het hoofdpersonage uit ‘Romeo & Julia’, is tegenwoordig een soort van bedevaartsoord geworden voor verliefde stelletjes. Het beroeren van de rechterborst van het bronzen standbeeld van Julia zou geluk brengen in de liefde. Letterlijk hoogtepunt voor veel dames is om op het balkon van Julia te staan.


Torre dei Lamberti

In het centrum van Verona zijn een paar torens te vinden. De toren met beste uitzicht is Torre dei Lamberti. Tegen betaling kun je bijna tot het hoogste punt van 84 meter wandelen en genieten van het uitzicht over Verona. Bij de toren is ook een museum ingericht.


Castelvecchio

De burcht gebouwd met rode bakstenen stamt uit de veertiende eeuw na Christus en ligt aan de Adige. Een groot deel van Castelvecchio is ingericht als museum, waar vooral veel kunst uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw te bewonderen is. De manier waarop je door het museum en kasteel heen wandelt maakt het alleen al de moeite waard. Het is echt een mooie ontdekkingsreis door een stukje historie van Verona.


Piazza Bra

Het grootste plein van Verona is Piazza Bra. Als je door de stadspoort Portoni della Bra de oude binnenstad binnenkomt, dan kom je vanzelf op dit plein uit. Aan Piazza Bra ligt onder andere de Arena van Verona. Populair zijn ook de vele restaurants en terrassen die aan de noordwestelijke kant van het plein liggen. Vooral in de zomermaanden is het hier erg levendig. De kwaliteit van de restaurants is hier over het algemeen prima.


Via Mazzini

De Via Giuseppe Mazzini is dé winkelstraat van Verona. Deze autovrije straat vormt de slagader van het winkelgebied van Verona. Je vindt hier een aantal grote Italiaanse modemerken, maar ook leuke kleinere winkels. In Via Mazzini kun je je zeker wel een aantal uurtjes zoet houden als je wilt gaan winkelen. De hoofdentree van de winkelstraat zit ter hoogte van Piazza Bra. De straat begint met een winkel van modemerk Louis Vuitton.


Arche Scaligere

De graftombes van de familie Scala vormen de mooiste gotische overblijfselen in Verona. De tombes bevinden zich in de lucht, voor de kerk Santa Maria Antica. De tombes zijn omsloten door een muur met daarin stalen hekken. De vijf monumenten stammen uit de veertiende eeuw.


Porta Borsari

Een fraaie stadspoort die gedeeltelijk stamt uit de eerste eeuw na Christus en deels nog ouder is. Dat is de Porta Borsari. De poort is gemaakt van kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. De poort heette in de Romeinse tijd Porta Iovia.

Porta Bosari Verona


Museo Lapidario Maffeiano

Liefhebbers van archeologie die moeten zeker een kijkje nemen in één van de oudste archeologische musea van Europa. De collectie omvat een aantal fraaie vondsten uit diverse tijdperken. Belangrijk onderdeel wordt uiteraard gevormd door vondsten uit het Romeinse tijdperk.

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

NAPELS

PALERMO

PISA

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VENETIË