Verona, stad van Romeo en Julia


In Verona wordt ieder jaar veel aandacht besteed aan Valentijnsdag. Op 4 dagen rond 14 februari staat de stad in het teken van de liefde en vindt er in de stad van Romeo en Julia het festival 'Verona in Love' plaats

Er vinden allerlei activiteiten en festiviteiten plaats, zoals romantische films en Valentijns-diners in speciaal geselecteerde restaurants, maar ook markten met gezellige kraampjes, speciale exposities en kleine concerten.

More...

Hartvormige markt

 Op de Piazza dei Signori vind je tijdens deze dagen een markt in de vorm van een hart. Rondom het hart en in het centrum staan allerlei gezellige eetkraampjes en festiviteiten die met het thema 'Amore' te maken hebben.


Chocolade!

Op de Piazza Bra is dagelijks van 10 tot 21 uur een markt waar alleen maar heerlijke chocoladeproducten worden verkocht. Tijdens Verona in Love vinden er optredens van straatartiesten en kleine concerten plaats in het centrum van de stad. De bovenkant van de Torre Lamberti is tijdens het festival rood gekleurd.


Het balkon van Julia

De dagen rond 14 februari kun je het huis van Julia (Giulietta) in de Via Capello en haar tombe bezoeken voor slechts één euro. Je kunt dan op het beroemde balkon poseren of op een computer in het pand een liefdes mailtje versturen naar je geliefde. Op deze dagen kun je ook meehelpen bij het beantwoorden van liefdesbrieven die zij dagelijks binnenkrijgen.


Dat dit beroemde balkon in Verona van Romeo & Julia eigenlijk niet het echte balkon is waar Julia op stond, weten velen al jaren, maar dat het echte verhaal van Romeo en Julia (Giulietta) zich helemaal niet in Verona heeft afgespeeld, is nog niet zo lang bekend.

Op ruim 20 km van Pertegada ligt het dorpje Ariis met Villa Ottelio, waar het liefdesdrama van de jonge Lucina Savorgnanen Luigi da Porte zich echt afspeelde.

Ergens tussen 1591 en 1596 baseerde Shakespeare zijn drama Romeo & Julia op dit waargebeurde verhaal. In 2011 stonden grote koppen in de krant dat ook de autoriteiten in Verona erkenden dat het ware verhaal zich níet in Verona heeft afgespeeld, maar dat het verhaal zich afspeelde in de regio Friuli Venezia Giulia, in het dorpje Ariis en de stad Udine.

Kijk voor meer informatie https://www.iltramonto.eu/romeo-giulia-ariis-luciana-savorgnan/


Hangslot aan de brug

Maak samen met je geliefde een hangslotje vast aan de Ponte Pietra, de oudste en bekendste brug van Verona, of gooi samen een muntje in de Pozzo dell’Amore (de Put van de Liefde) in de Vicolo Cieco Pozzo San Marco.  Beklim de Torre Lamberti en geniet van een prachtig uitzicht op het Piazza dei Signori.

Op de zondag na Valentijnsdag wordt de Romeo en Julia Halve Marathon gelopen.


OOK LEUK OM TE BEKIJKEN


BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

MEER LEUKE ARTIKELEN

Italië staat wereldwijd bekend om zijn betoverende landschappen, rijke cultuur en heerlijke keuken. En als je op zoek bent naar de perfecte vakantieplek om te ....

LEES VERDER
Baden in luxe: De ultieme vakantie-ervaring

Italië is een ideaal land om te gaan Glamperen omdat het klimaat het toelaat om van het buitenleven te genieten, vooral tijdens de lange zomerdagen. ....

LEES VERDER
Uniek Glamperen

Milaan is een van de meest modieuze steden van Italië en de thuisbasis van enkele van de belangrijkste modemerken van het land. De beste plek ....

LEES VERDER
Milaan