Magazines

Heerlijk onderuit gezakt op de bank met één van de vele leuke Italiaanse magazines. Lekker wegdromen terwijl je aan het bladeren bent en je helemaal in Italië waant.

Of lees een van de Italiaanse kranten om op de hoogte te blijven van wat zich in Italië afspeelt of om de Italiaanse taal wat bij te spijkeren.

Kortom, veel leesplezier! 


DE SMAAK VAN ITALIË

De Smaak van Italië is hét magazine over lifestyle, reizen en gastronomie. In De Smaak van Italië wordt veel aandacht besteed aan de Italiaanse lifestyle en gastronomie, met bijzondere regio's inclusief routekaarten. Daarnaast vindt u alles over wonen in Italië in de rubriek Thuis in Italië.

Bestel een los nummer of neem een abonnement op De Smaak van Italië >>


ITALIË MAGAZINE

Italië Magazine is het grootste Nederlandse magazine over Italië en al 25 jaar een bron van inspiratie voor Italië-liefhebbers. Het is een blad met niet alleen de geliefde vakantiebestemmingen, maar met name ook de minder bekende parels, zodat u altijd weer een nieuwe kant van Italië ontdekt.

Boeiende reportages over het unieke karakter van de verschillende regio's en de prachtige steden

De Italiaanse lifestyle in al haar facetten: van reizen, kunst, design, mode en cultuur tot gastronomie en la dolce vita


VOGUE ITALIA

Vogue Italia is de bijbel van de mode. Een schatkist met lange functies, interviews en verbluffende fotografie van de nieuwste shows en accessoires die verder gaan dan chic, deze mag ademt elegantie en innovatie. Retro koninginnen en vuilniszakken zullen hier ook iets vinden. Het postmodernisme is terug (ja!), Dus verwacht Chanel-pakken met spelden en kettingen te zien.


ITALIAANSE MAGAZINES


ABITARE

Abitare is een Italiaans tijdschrift over architectuur, design en grafische vormgeving. Het blad is gevestigd in Milaan, verschijnt maandelijks en is tweetalig: Italiaans en Engels. Aan het blad werkten in het verleden bekende architecten en ontwerpers mee en het blad wordt gezien als een van de toonaangevende architectuur- en designtijdschriften


L’ESPRESSO

l’Espresso is een Italiaans nieuws- en opinietijdschrift, met name gericht op Italiaans nieuws. l’Espresso verschijnt wekelijks. l’Espresso staat bekend om zijn aansprekende en soms controversiële covers. Het onderschrift is ‘settimanale di politica, cultura ed economia’: weekblad voor politiek, cultuur en economie. In Italië verschijnt l’Espresso op vrijdag. l’Espresso is ook in veel andere (Europese) landen verkrijgbaar. Samen met Panorama behoort l'Espresso tot de grootste opiniebladen van Italië.


KRANT (NEDERLANDS)


IL GIORNALE DELLA FIERA

Il Giornale della Fiera is een gratis krant voor iedereen die geïnteresseerd is in Italië. Zowel digitaal of op print, het leukste, verrassendste en lekkerste nieuws over Italië in Il Giornale della Fiera, dé krant voor Italië-liefhebbers in Nederland. Italiaans eten, drinken, recepten, mode, vakantie, kunst, cultuur, film, auto's en onroerend goed.


KRANT (ITALIAANS)


LA GAZZETTA DELLO SPORT

La Gazzetta dello Sport: is de bekendste, de oudste en meest gelezen sportkrant ter wereld. Ze verscheen vanaf 1896, werd vanaf 1899 in het roze gedrukt en organiseert vanaf 1908 de Giro. De Gazzetta is een instituut; maglia rosa.


LA REPUBBLICA

Het dagblad la Repubblica  is een van de belangrijkste Italiaanse kranten, met als thuisbasis Rome. De krant staat op de tweede plaats wat betreft de verkochte exemplaren maar op de eerste plaats wat betreft het aantal lezers en is de enige krant die een aanzienlijke verspreiding over alle provincies van het land heeft.


CORRIERE DELLA SERA

De Corriere della Sera is met een oplage van ca. 400.000 exemplaren een van de grootste kranten van Italië. De krant staat bekend om de hoge mate van professionaliteit en om de kritische en oplettende houding van haar journalisten. Een punt van kritiek is echter dat de krant zich beperkt tot het geven van de feiten, zonder een echte poging te doen om de diepere oorzaken die achter de problemen liggen te verklaren. Net als bij een aantal andere Italiaanse kranten ontbreekt het ook bij de Corriere della Sera vaak aan serieuze onderzoeksjournalistiek.


OOK LEUK OM TE LEZEN


BOEK JE REIS NAAR ITALIË!


LEUKE ARTIKELEN

Met zijn talloze stranden, steden vol historische bezienswaardigheden en mediterrane eilanden heeft Italië een ongekende aantrekkingskracht op reizigers vanuit de hele wereld. Italië is een land waar je nooit uitgekeken lijkt te raken. Behalve dat het een ideale bestemming voor .....

Of we deze zomer naar Italië gaan of niet, vier de zomer met dit klassieke Aperol spritz-recept! Een echte Aperol-spritz smaakt naar de zomer in Italië en ziet eruit als een goudoranje zonsondergang. Ik drink er nu graag eentje in .....

Als je als buitenlander naar Italië verhuist moet je een hoop regelen. Het blijft niet bij je koffertje pakken en vertrekken! Allereerst moet je je goed informeren over de papieren die nodig zijn om in Italië te verblijven. Annelies Hazebroek .....