Palermo

Palermo is de temperamentvolle hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een stad waar palmbomen overvloedig aanwezig zijn, en prachtige architectuur combineert met adembenemende landschappen en betoverende uitzichten op de zee.

More...

Palermo Italië


Santa Maria dell'Ammiraglio

De prachtige Santa Maria dell'Ammiraglio, gelegen aan de Piazza Bellini, staat ook bekend als La Martorana en is een spectaculaire, heilige plek in het centrum van Palermo. De kerk werd in 1143 in gebruik genomen door George van Antiochië, de admiraal van de Normandische koning van Sicilië, Roger II. Het werd voltooid in 1185. Het ontwerp en de versiering zouden zijn uitgevoerd en gecontroleerd door George zelf, die hield van de Byzantijnse stijl en kunst van zijn geboorteland Griekenland. 

Santa Maria dell'Ammiraglio Palermo Italië


De kerk werd gebouwd om de Maagd Maria te bedanken voor haar bescherming, en om de Griekse Byzantijnse monniken een huiskerk te geven.

Santa Maria dell'Ammiraglio wordt dan ook gezien als één van de mooiste kerken van Italië.


Catacombe dei Cappuccini

Catacombe dei Cappuccini dateert uit de jaren 1500. Hoewel de abdij zelf geen fantastisch gebouw is, zijn de catacomben indrukwekkend.

Catacombe dei Cappuccini Palermo Italië

Hier ga je ondergronds de uitgestrekte catacomben in en zie je verscheiden macabere graven en goed bewaarde lichamen uit verschillende tijdperken. De kapucijner monniken gebruikten balsemtechnieken en bewaarden de lichamen in hun originele kleding.

Rondleidingen zijn nu mogelijk door de catacomben en je kunt deze bizarre begraafplaats zien met meer dan 8000 lichamen.


Palermo Cathedral

De karakteristieke en prachtige kathedraal van Palermo hoort absoluut bovenaan je lijst te staan van dingen om te doen in Palermo! Deze kathedraal dateert uit de 12e eeuw en is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in de stad.

Palermo Cathedral Palermo Italië


Zoals vele bouwwerken, groeide en veranderde het door de eeuwen heen, wat resulteerde in een prachtige kathedraal met vele architecturale stijlen.

Website >>


Teatro Massimo Palermo

Hét operahuis van Palermo is onbetwist 'Teatro Massimo'. De majestueuze uitstraling komt dan ook uitstekend overeen met de reputatie. De opera is gevestigd aan de Piazza Verdi en behoort tot de grootste opera's van Europa. Na flink wat bouwjaren werden uiteindelijk de deuren geopend in 1897. Tijdens dit feestelijke evenement klonken de klanken van Verdi's Falstaff.


Museo Archeologico Regionale

Het Regionaal Archeologisch Museum Antonio Salinas heeft een van de belangrijkste collecties oude kunst in Italië, dus het is een van de belangrijkste attracties in Palermo.

Het museum heeft drie collecties, de Collectie van het Universiteitsmuseum, de oudste; de Antonio Salinas-collectie, de grootste met meer dan 6.600 stuks; en de Pietro Bonci Casuccini Collectie, die wordt beschouwd als de belangrijkste collectie Etruskische kunst buiten Toscane.


De meest waardevolle voorwerpen in het museum komen uit Pompeii en Torre del Greco, hoewel de collectie Siciliaanse historische en culturele voorwerpen ook interessant is. Het museum heeft ook oude sarcofagen, Fenicische en Romeinse voorwerpen die uit de zee zijn gehaald, een reproductie van de tempel van Selinunte en de beroemde Palermo-steen.

Website >>


Orto botanico di Palermo

Deze botanische tuin is verbonden met de universiteit van de stad. Zo worden hier allerlei onderzoeken gedaan die als lesstof gebruikt worden in medische studies. De geschiedenis gaat terug naar de 18e eeuw. De botanische tuin van 'Accademia dei Regi Studi' was in die tijd een stuk kleiner, maar werd al wel gebruikt voor medische studies.

Orto botanico di Palermo Italië

De 'Orto Botanico di Palermo' is tegenwoordig behoorlijk groot. Er is onder andere een aquarium, een bloementuinen, kassen, bio-ecologische zones en een herbarium. Een hele fijne plek om de hitte en drukte van de stad even te laten voor wat het is.

Website >>


Villa Giulia

Villa Giulia is het oudste openbare park in de stad en een prachtige plek om te bezoeken. 

Het kleine park biedt heerlijke verkoeling op warme dagen in de zomer. Je vind er verschillende bankjes onder de bomen en gezelligheid van de lokale bevolking en bezoekers uit de stad.

De bouwwerken bij het centrale fontein zijn ontworpen door Giuseppe Damiani Almeyda. Deze Italiaanse architect heeft ook het Teatro Politeama in Palermo ontworpen.

Website >>


Fontana Pretoria

Oorspronkelijk werd deze fontein gebouwd in Florence in de 16e eeuw voordat het werd gekocht en verplaatst naar Palermo (in maar liefst 644 stuks), slechts een paar decennia later, is de Pretoria-fontein een van de grootste en mooiste fonteinen in Italië.


Hoewel de fontein nu als mooi wordt beschouwd, en absoluut je lijstje van dingen om te doen in Palermo zou moeten zijn, stond Piazza Pretoria ooit bekend als het Plein van de Schaamte vanwege de (vele) naaktstandbeelden die de ingewikkelde fontein sieren.


BOEK JE REIS NAAR PALERMO HIER!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

NAPELS

PISA

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË