Rimini

Rimini is misschien wel een van de meest bekende badplaatsen in heel Europa. Dit komt door de 15 km lange strook van prachtige witte zandstranden, een overvloed aan hotels en talloze bars en restaurants. Duizenden Italianen en toeristen komen hier elk jaar samen om van de zon te genieten, te ontspannen aan de zee en te ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven. 

More...

Rimini werd in 268 voor Christus gesticht door de Romeinen, De bekendheid van Rimini is grotendeels bepaald door drie historische personen uit drie verschillende tijdperken. Rimini bloeide eerst op als een Romeins bolwerk onder keizer Augustus.  Daarna werd Rimini geregeerd door Sigismondo Pandolfo Malatesta, een machtige heer die in de middeleeuwen meerdere keren vocht voor de onafhankelijkheid van de stad. En in de 20e eeuw werd Rimini vereeuwigd in de films van Federico Fellini.

Deze prachtige kuststad haar glorieuze verleden nooit uit het oog verloren, en slaagt erin om in het heden te blijven en een prachtige bestemming te zijn voor vakantiegangers aan de Adriatische kust.
.


Het strand

Rimini staat bekend om zijn lange gouden zandstrand en dit is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van de zon en te zwemmen in de warme Adriatische Zee.

Het strand begint bij het Parco Federico Fellini, en strekt zich dan kilometers lang uit met eersteklas hotels, strandbars, restaurants en grote zandvlakken bedekt met ligstoelen. Heerlijk genieten tot in de late uurtjes!


Arco d'Augusto

De Arco d'Augusto, die een prominente plaats inneemt aan het einde van Corso d'Augusto, is een fantastische plek en de belangrijkste historisch bouwwerk die in het centrum van Rimini staat.


In 27 v.Chr., werd de boog gebouwd als onderdeel van verdedigingsmuren die in de jaren 1930 werden verwoest en werd genoemd ter ere van keizer Caesar Augustus. Oorspronkelijk stond een indrukwekkend standbeeld van de keizer bovenop de poort, maar dit werd vervangen door de latere middeleeuwse toevoeging van kantelen.


Piazza Tre Martiri

Als hart van de stad heeft de Piazza Tre Martiri een aantal historische momenten in de geschiedenis van Rimini gespeeld. Tegenwoordig is het een populaire locatie vol met belangrijke gebouwen.

Aan de zuidkant van het plein vind je de Tempietto di Sant Antonio en de Chiesa Dei Paolotti, aan de andere kant van het plein bevinden zich een reeks leuke winkels, restaurants en cafés.

Op bepaalde tijden van het jaar worden hier seizoensmarkten gehouden en soms zelfs muziekconcerten.

De Torre dell’Orologio is gebouwd in 1547. In 1945 werd de naam van het plein, 'Piazza Giulio Cesare', verandert naar 'Piazza Tre Martiri', naar de drie mannen van het Italiaanse verzet die op dit plein geëxecuteerd werden op 16 augustus 1944.


Piazza Cavour

Een ander mooi plein in Rimini is Piazza Cavour. Dit plein groeide gedurende de middeleeuwen uit tot het commerciële hart van de stad. Je vind er de Palazzo Grampi, Palazzo dell’Arengo en Palazzo del Podesta.

Aan het plein vind je een theater, genaamd 'Teatro Galli', en aan de andere kant is de oude vismarkt met een paar leuke restaurantjes en cafeetjes. In het midden van het plein staat monument voor Paus Paulus V en een 16e eeuws fontein.


Ponte di Tiberio

De Ponte di Tiberio, ook wel bekend als de Augustus-brug is de oudste brug van Rimini, en momenteel een architectonisch monument. De brug werd al in de 1e eeuw gebouwd om een verbinding te maken over de Marecchia rivier. De brug is ruim zeventig meter lang en bestaat uit vijf bogen.Anfiteatro

Helaas is er niet meer veel overgebleven van dit Romeinse amfitheater in Rimini, dat in de 2e eeuw gebouwd werd. In die tijd was het een kolossaal theater met plek voor duizenden mensen en waar allerlei spelen, wedstrijden en gevechten plaatsvonden.

Via Roma, 86, 47921 Rimini RN, Italië


Porta Montanara

Dichtbij de Arco d’Augusto staat een andere, kleinere poort, Porta Montanara, ook wel ‘Sant’Andrea’ genoemd. Porta Montanara werd in de 1e eeuw gebouwd om voetgangers van de Via Arretina toegang tot de stad te geven. Destijds had de poort twee bogen, eentje als de ingang en de andere als uitgang. Helaas is de helft verloren gegaan in de Tweede Wereldoorlog.


Domus del Chirurgo

Dit woonverblijf ‘Domus del Chirurgo’, gebouwd in de 2 eeuw, werd tijdens opgravingen in 1989 ontdekt in de kelder van Piazza Ferrari. Het grote woonverblijf behoorde waarschijnlijk toe aan de Griekse arts ‘Eutyches’. De aanwijzingen hiervoor komen naar voren uit de verschillende oude details die zijn opgegraven. 

Bij de opgravingen zijn mozaïekvloeren en inscripties in gemeenschappelijke ruimtes en in woon- en slaapkamers blootgelegd en ook zijn er meubels, verschillende voorwerpen en werktuigen gevonden. Het meeste daarvan wordt tentoongesteld in het stadsmuseum ‘Museo della città di Rimini’.


Het uitgaansleven

Rimini is heel bekend en populair bij veel jongeren. Dat komt omdat de stad naast het immens grote zandstrand ook veel mogelijkheden biedt om te gaan stappen. In Rimini zijn verschillende clubs en kroegen te vinden waar je tot diep in de nacht kunt feesten.

De grootste en meest populaire discotheek in de buurt is Baia Imperiale, waar in de zomermaanden meer dan 15.000 feestende bezoekers te vinden zijn. Deze discotheek ligt buiten Rimini op ongeveer 30 km.

Website >>


Tempio Malatestiano

Tempio Malatestiano is de kathedraal van Rimini, gebouwd in het midden van de 15e eeuw als graftombe voor de heersende Malatesta, vandaar de naam van de tempel. Officieel is de kathedraal vernoemd naar St. Franciscus, maar deze naam is niet populair onder toeristen en de lokale bevolking.


Binnen is er een overvloed aan decoratie en religieuze voorwerpen, waaronder een sierlijk kruisbeeld ontworpen door Giotto en sculpturen gemaakt door Agostino di Duccio. Verder is er ook een groot aantal kunstwerken van marmer en stucwerk op de muren, kolommen en bogen.

Castel Sismondo

Niet ver van het centrum bevindt zich het oude paleis Castel Sismondo. In de 15e eeuw gaf Sigismondo Pandolfo Maletesta, een de invloedrijk persoon uit de Malatesta familie, opdracht tot het bouwen van een kasteel. De eerste stenen van Castel Sismondo werden in het jaar 1437 gelegd.


Hoewel er meerdere architecten aan dit bouwproject hebben deelgenomen, werd naar buiten gebracht dat Sigismondo het zelf ontworpen heeft. Eénendertig jaar later overleed hij in zijn geliefde Castel Sismondo. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt voor culturele evenementen.

Website >>


Parco Federico Fellini & Grand Hotel

Park en hotel aan het strand van Rimini.

Paardenfontein Fellini park Rimini Italië


Parco Federico Fellini is vernoemd naar Rimini's beroemdste persoon, regisseur Federico Fellini. In het park bevindt zicht een prachtig paardenfontein, een tal van bustes van beroemde persoonlijkheden en een monument voor de grote Italiaanse regisseur in de vorm van een kolossale camera, die in de jaren 70/80 dienst deed als fotokiosk.


Het prachtige park is niet alleen de moeite waard vanwege de mooie ligging, maar ook vanwege het grote en witte Grand Hotel. Hier verbleef Fellini altijd tijdens een bezoek aan zijn geboorteplaats.

Grand hotel Rimini Italië

Steet art

Wanneer je in Rimini rondloopt zul je op verschillende plekken in de stad prachtige street art tegenkomen. Zoals bijvoorbeeld op dit pand aan de Viale Tiberio, waar zwarte aanslag op de muur verandert is tot een afbeelding van een oudere vrouw. In Rimini vind je daarnaast ook tal van graffiti en traditionele muurschilderingen die een extra kleurrijke aanvulling zijn voor de stad.


Viale Amerigo Vespucci

Parallel aan het strand loopt Viale Amerigo Vespucci, een straat waar het fijn vertoeven is en waar je heerlijk kunt eten, drinken en winkelen. Hier vind je restaurantjes met terrassen, een supermarkt en verschillende toeristenwinkels. In de avonduren is de Viale Amerigo Vespucci heel levendig en gezellig.

PLAN HIER JE REIS NAAR RIMINI!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

NAPELS

PALERMO

PISA

RAVENNA

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË