Pisa

Pisa is een middelgrote stad uit 1343, aan de Arno, dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de scheve toren van Pisa. De toren van Pisa is de reden dat Pisa ieder jaar overspoeld wordt door toeristen. 

Veel van de toeristen die een bezoek brengen aan Pisa boeken een ritje naar het Piazza dei Miracoli toe om vervolgens de stad weer te verlaten. erg jammer want Pisa heeft meer te bieden dan alleen de scheve toren.

More...

Pisa is een echte studentenstad, je zult er daarom ook veel studenten zien rondlopen. De universiteit in Pisa werd opgericht in 1343. Een van de beroemdste leerlingen van de universiteit is de natuurkundige Galileo Galilei.

Pisa Italië


Piazza dei Miracoli

Het belangrijkste plein van Pisa wordt ook wel Piazza del Duomo genoemd. Hier staan de toren van Pisa, de Duoma di Santa Maria Assunta en het Baptisterium dicht bij elkaar.

Piazza dei Miracoli, Pisa Italië


Toren van Pisa

De Campanile of klokkentoren van de kathedraal van Pisa is op zichzelf al een prachtig bouwwerk, maar is beroemd geworden door zijn opvallende kanteling. Gebouwd in de 12e eeuw na de kathedraal, bleek al snel dat de fundering onstabiel was en het gebouw begon te hellen.

Tot op de dag van vandaag helt de toren nog steeds over en zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze niet instort.

Toren van Pisa Italië

Je kunt naar de top klimmen voor een surrealistisch schuin uitzicht op de omliggende stad. Vergeet niet een gekke foto te maken wanneer je weer beneden bent!

Website >>


Duoma di Santa Maria Assunta

Deze kathedraal wordt soms overschaduwd door de scheve toren, maar het is een prachtig bouwwerk op zich en een absolute must als je Pisa bezoekt.

Cathedral Of Santa Maria Assunta Pisa Italië


De bouw van deze verbazingwekkende kathedraal begon in de 11e eeuw en werd voltooid in 1092. De voorgevel van de kathedraal is versierd met een reeks prachtige stenen en marmeren bogen en drie weelderige bronzen deuren.

Het interieur van de kathedraal is absoluut indrukwekkend. Het plafond is bedekt met gouden versieringen en de koepel van de basiliek heeft een prachtig fresco met de Maria-Tenhemelopneming.


Baptisterium

Deze doopkapel is als een los onderdeel van de Duoma di Santa Maria Assunta gebouwd omstreeks 1152. Nog altijd is dit de grootste doopkapel van Italië.

Dit immense bouwwerk is 54 meter hoog en heeft een prachtig exterieur met veel verschillende standbeelden, bogen en versieringen.

Bovendien is het koepeldak van de doopkapel slechts voor de helft voltooid. De helft is bedekt met oranje dakpannen, terwijl de andere helft kaal blijft en nooit is afgemaakt.

Binnen in de doopkapel gaat de weelderige versiering verder en vind je een preekstoel en een doopvont die beide mooi versierd zijn. Het doopvont uit 1246 werd ontworpen door Guido da Como. 

Baptisterium Pisa Italië


Museo Nazionale di Palazzo Reale

Dit uit de 16e eeuw en geel gekleurde paleis, behoorde vroeger toe aan de invloedrijke familie de' Medici. Het ‘Museo Nazionale di Palazzo Reale’ biedt tegenwoordig een kijkje in het leven van de oude bewoners zoals familie Medici, Lotharingen en Savoye. Oude interieurstukken, schilderijen en tapijten zijn goed bewaard gebleven en te bewonderen.

Palazzo Reale Pisa Italië


Het Museo Nazionale di Palazzo Reale doet vaak ook dienst om tijdelijke exposities tentoon te stellen.

Website >>


Orto botanico di Pisa

Deze prachtige botanische tuin wordt onderhouden door de universiteit van Pisa en is een prachtige plek om te bezoeken. Oorspronkelijk werd de tuin in de 16e eeuw aangelegd door de familie de' Medici en is meerdere keren verplaatst.

Orto Botanico di Pisa Italië

Gelegen in het hart van de historische oude stad is deze tuin gemakkelijk toegankelijk en bevat het een prachtig scala aan planten, bomen, bloemen en fauna.

De tuin is opgesplitst in verschillende secties waaronder tuinen, vijvers, kassen en een arboretum.

Website >>


Piazza dei Cavalieri

Het Ridderplein is een van de belangrijkste pleinen in Pisa met het Palazzo dei Cavalieri. Dit paleis werd gebouwd in de 16e eeuw en was oorspronkelijk het hoofdkwartier van de Ridders van St. Stephen.

De voorgevel van dit paleis is prachtig en heeft een prachtige versiering op het stenen werk.

Palazzo della Carovana Pisa Italië


De voorgevel van dit paleis is prachtig en heeft een prachtige versiering op het stenen werk.

Als een van de belangrijkste paleizen in Pisa, is het Palazzo dei Cavalieri en het Ridderplein een must see.

Website >>


Borgo Stretto

Als je op zoek bent naar een combinatie van fantastische architectuur en luxe winkels, dan is Borgo Stretto de plek om te bezoeken. Deze gezellige straat ligt in het hart van de stad en begint op de Piazza Garibaldi naast de Ponte di Mezzo. In deze straat vind je een scala aan designerwinkels, boetiekjes en leuke cafés.

Borgo Stretto Pisa Italië


Voor degenen die van een beetje winkeltherapie houden, is er geen betere plek in Pisa om te bezoeken! Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in winkelen, is de prachtige architectuur van de gebouwen een must-see!


Sant’Antonio

Sant'Antonio is de oudste wijk van Pisa en ligt aan de rivier Arno. De wijk staat vol met indrukwekkende en prachtige oude gebouwen, kerken en een klooster. Ga zeker eens langs de witte Santa Maria della Spina kerk en maak een wandeling langs de Arno. 

Santa Maria della Spina Pisa Italië

Wanneer je onder de ‘Ponte della Cittadella' door loopt kom je in een andere historische wijk uit, genaamd ‘Santa Maria’.


Teatro Verdi

Populair bij vele Italianen en toeristen! Dit mooie, traditionele en meest authentieke theater van Italië is geopend in 1867 en biedt ruimte voor zo’n 900 gasten. Een prachtig theater van buiten, maar zeker ook van binnen!

Teatro Verdi Pisa italië


Er is ook een museum aanwezig, gewijd aan de grote zangers van Pisa. Tegenwoordig biedt het Verdi Theater allerlei soorten shows, zoals opera's, klassieke en moderne balletten, toneelstukken, concerten en moderne muziek.

Website >>

BOEK NU JE REIS NAAR PISA

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

NAPELS

PALERMO

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË