Napels

Genesteld in de schaduw van de Vesuvius en naast de Tyrreense Zee ligt Napels, de derde grootste stad van Italië. Dit is een stad die beschavingen heeft zien opkomen en vallen en een belangrijke rol heeft gespeeld in de Italiaanse geschiedenis. Hoewel het misschien niet alle glitter en glamour van Venetië of Rome heeft, is Napels net zo levendig en barst het van de ongelooflijke historische locaties in een meer authentieke omgeving. Bovendien is Napels de geboorteplaats van de pizza, dus een goed idee dat je Napels toevoegt aan je must-see-lijstje voor je verblijf in Italië!

More...


Vulkaan Vesuvius

Gelegen op slechts 9,6 km van de stad Napels, bevindt zich de vulkaan Vesuvius. Het is een actieve vulkaan met een uitbarstingscyclus van 20 jaar, hoewel de laatste uitbarsting in 1944 was. De Vesuvius is sinds 1995 een Nationaal Park en een interessante plek voor toeristen. je kunt er redelijk veilig wandelen langs een smal pad tot aan de krater. Het beklimmen van deze vulkaan is de moeite waard gezien het verbluffende uitzicht op de baai van Napels, enkele van de Apennijnen en een groot deel van de Amalfikust vanaf de top.


Ruïnes Pompeï en Herculaneum

Pompeii en Herculaneum waren twee oude Romeinse steden die tegenwoordig beroemd zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze steden werden verwoest door de vulkanische catastrofe van de Vesuvius in 79 na Christus. De steden en nabijgelegen gebieden werden bedolven onder 4 tot 6 vulkanische as en puin. De site bleef verloren tot de laatste herontdekking in 1748.


De overblijfselen van de stad, inclusief structuren, straten en objecten, worden op de sites bewaard. Dit laatste is in feite een van 's werelds best bewaarde oude steden. Pompeii en Herculaneum zijn een van de belangrijkste toeristische attracties ter wereld. Je kunt er ook voor kiezen om Pompeii te verkennen met een VR-uitrusting die dat speciale effect aan je excursie toevoegt. Dit is een van de meest opwindende dingen om te doen in Napels, Italië voor liefhebbers van geschiedenis.

Castel Nuovo

Napels belangrijkste symbool voor de stad is het prachtige kasteel Castel Nuovo. Sinds 1279 is men begonnen met de bouw en sindsdien hebben er al diverse aanpassingen en verbouwingen plaatsgevonden. 


Verschillende koningen en andere grootheden zoals Charles II, koning Robert en koning Ladislaus hebben dit kasteel als residentie bewoont. Tegenwoordig is het kasteel een museum met veel oude kunst, heilige voorwerpen en fresco’s.

Website >>


Duomo van Napels

De indrukwekkende witte kathedraal van de stad Napels wordt ook wel de kathedraal van Santa Maria Assunta genoemd. Hij ligt aan de Via Duomo in het centrum van de stad. De binnenkant is bijzonder imponerend. Dit komt vooral door de opvallende plafond versieringen en de tot in details afgewerkte bogen en niet te vergeten prachtige vloer. Verder zijn er nog resten van een kerk uit de vierde eeuw te zien.


Operatheater San Carlo

Dit prachtige theater genaamd Reale Teatro di San Carlo, behoort tot de beroemdste ter wereld. De zes etages bieden plaatsen voor maar liefst 3000 bezoekers. Het door Giovanni Antonio Medrano ontworpen theater opende in 1737 zijn deuren. Sindsdien zijn er wel een aantal wijzigingen en aanpassingen toegevoegd.

Real Teatro di San Carlo Napels Italië


Het theater, zoals het er nu uitziet, is gebouwd in 1816 nadat het vorige door een grote brand werd verwoest. Gelukkig heeft Giovanni Antonio Medrano ook de hand gehad in dit opnieuw gebouwde theater. De binnenkant is werkelijk prachtig met veel goud en robijnrood.

Website >>


Palazzo Reale

Het Koninklijk Paleis van Napels of het Palazzo Reale is een van de meest ondergewaardeerde bezienswaardigheden die Napels te bieden heeft. Terwijl de buitenkant van het paleis eruitziet als iets uit een film van Wes Anderson, staat het interieur vol met enorme kamers die zijn ingericht in weelderige kleuren met schilderijen, kroonluchters en bladgoud meubilair.


Een rondleiding door het Koninklijk Paleis leidt je terug door de geschiedenis, door de verschillende dynastieën die Napels door de jaren heen hebben geregeerd. Het is een geweldige plek om even afstand te nemen van de drukte van de stad en de meer statige kant van Napels te bekijken.


Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli

In het historische centrum van Napels aan de Via San Pietro a Majella ligt het beroemde en gelijknamige conservatorium. 

Leuk om te weten dat in dit conservatorium grootheden als Giovanni Paisiello, Nicola Antonio Zingarelli, Nicola Porpora, Domenico Cimarosa, Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Pergolesi en Gaspare Spontini hun vak als componist geleerd. Er is ook een museum gedeelte waar historische instrumenten en diverse manuscripten te bewonderen zijn.

Website >>

Museo Archeologico Nazionale

Het Museo Archeologico Nazionale in Napels is een van de grootste archeologische musea ter wereld. Het staat vooral bekend om zijn collecties Romeinse oudheden.

Het museum werd in 1816 opgericht door Ferdinand I, koning van de Twee Sicilië, als het Real Museo Borbonico. In 1861, na de oprichting van het Koninkrijk Italië, werd het museum omgedoopt tot Museo Archeologico Nazionale.

Het monumentale huis van het museum werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw, naar een ontwerp van architect Giulio Cesare Fontana, en vervolgens vergroot in de 18e en begin 19e eeuw door architecten Ferdinando Fuga, Pompeo Schiantarelli en Pietro Bianchi.
De architectuur van het paleis weerspiegelt de verschillende bouwfasen, waarbij delen in barokstijl worden gecombineerd, zoals de imposante Salone della Meridiana met neoklassieke.

Website >>


Haven

De haven in het centrum van Napels behoort tot één van de grootste van de Middellandse Zee. Het is een drukke haven en de zeehandel is de belangrijkste bron van economie van de stad.

Als je verder naar het westen rijdt, vind je Porto di Mergellina, vol met trendy restaurants en cafés en een geweldige levendige sfeer. Een prima locatie om het lokaal leven te proeven en het bewonderen van de verschillende jachten die aanleggen in de haven. 


Castel dell’Ovo

Als je de haven van Napels binnenkomt, zul je ongetwijfeld dit prachtige kasteel aan zee zien. Het land waarop het kasteel staat was ooit een eiland maar is nu verbonden met het vasteland en toegankelijk via een voetpad en een weg.

Castel dell’Ovo werd gebouwd in het begin van de 6e eeuw voor Christus en is het oudste overgebleven fort in Napels.


Pizza

Napels staat bekend als de geboorteplaats van de pizza en het is onmogelijk om ergens in de stad een slechte pizza te krijgen. Als het op dit beroemde gerecht aankomt, weten Napolitanen echt wat ze doen.


Napels organiseert evenementen zoals de 'wereldkampioenschappen pizza maken' en beweert dat elke buurt een pizzeria heeft die het waard is om te winnen. De Michelin gids heeft zelfs een lijst met de beste pizzeria's in Italië, waarvan de meeste zich in Napels bevinden.

Meer over de beroemde pizzamaker in Napels vind je hier >>

BOEK JE REIS NAAR BELLA ITALIA!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels


ONTDEK OOK DEZE ITALIAANSE STEDEN

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

PALERMO

PISA

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË