Napels

Genesteld in de schaduw van de Vesuvius en naast de Tyrreense Zee ligt Napels, de derde grootste stad van Italië. Dit is een stad die beschavingen heeft zien opkomen en vallen en een belangrijke rol heeft gespeeld in de Italiaanse geschiedenis. Hoewel het misschien niet alle glitter en glamour van Venetië of Rome heeft, is Napels net zo levendig en barst het van de ongelooflijke historische locaties in een meer authentieke omgeving. Bovendien is Napels de geboorteplaats van de pizza, dus een goed idee dat je Napels toevoegt aan je must-see-lijstje voor je verblijf in Italië!


Vulkaan Vesuvius
Gelegen op slechts 9,6 km van de stad Napels, bevindt zich de vulkaan Vesuvius. Het is een actieve vulkaan met een uitbarstingscyclus van 20 jaar, hoewel de laatste uitbarsting in 1944 was. De Vesuvius is sinds 1995 een Nationaal Park en een interessante plek voor toeristen. je kunt er redelijk veilig wandelen langs een smal pad tot aan de krater. Het beklimmen van deze vulkaan is de moeite waard gezien het verbluffende uitzicht op de baai van Napels, enkele van de Apennijnen en een groot deel van de Amalfikust vanaf de top.


Ruïnes Pompeï en Herculaneum
Pompeii en Herculaneum waren twee oude Romeinse steden die tegenwoordig beroemd zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze steden werden verwoest door de vulkanische catastrofe van de Vesuvius in 79 na Christus. De steden en nabijgelegen gebieden werden bedolven onder 4 tot 6 vulkanische as en puin. De site bleef verloren tot de laatste herontdekking in 1748.


De overblijfselen van de stad, inclusief structuren, straten en objecten, worden op de sites bewaard. Dit laatste is in feite een van 's werelds best bewaarde oude steden. Pompeii en Herculaneum zijn een van de belangrijkste toeristische attracties ter wereld. Je kunt er ook voor kiezen om Pompeii te verkennen met een VR-uitrusting die dat speciale effect aan je excursie toevoegt. Dit is een van de meest opwindende dingen om te doen in Napels, Italië voor liefhebbers van geschiedenis.


Castel Nuovo
Napels belangrijkste symbool voor de stad is het prachtige kasteel Castel Nuovo. Sinds 1279 is men begonnen met de bouw en sindsdien hebben er al diverse aanpassingen en verbouwingen plaatsgevonden.


Verschillende koningen en andere grootheden zoals Charles II, koning Robert en koning Ladislaus hebben dit kasteel als residentie bewoont. Tegenwoordig is het kasteel een museum met veel oude kunst, heilige voorwerpen en fresco’s.

Website >>


Duomo van Napels
De indrukwekkende witte kathedraal van de stad Napels wordt ook wel de kathedraal van Santa Maria Assunta genoemd. Hij ligt aan de Via Duomo in het centrum van de stad. De binnenkant is bijzonder imponerend. Dit komt vooral door de opvallende plafond versieringen en de tot in details afgewerkte bogen en niet te vergeten prachtige vloer. Verder zijn er nog resten van een kerk uit de vierde eeuw te zien.Operatheater San Carlo
Dit prachtige theater genaamd Reale Teatro di San Carlo, behoort tot de beroemdste ter wereld. De zes etages bieden plaatsen voor maar liefst 3000 bezoekers. Het door Giovanni Antonio Medrano ontworpen theater opende in 1737 zijn deuren. Sindsdien zijn er wel een aantal wijzigingen en aanpassingen toegevoegd.


Het theater, zoals het er nu uitziet, is gebouwd in 1816 nadat het vorige door een grote brand werd verwoest. Gelukkig heeft Giovanni Antonio Medrano ook de hand gehad in dit opnieuw gebouwde theater. De binnenkant is werkelijk prachtig met veel goud en robijnrood.

Website >>


autohuur italië


Palazzo Reale
Het Koninklijk Paleis van Napels of het Palazzo Reale is een van de meest ondergewaardeerde bezienswaardigheden die Napels te bieden heeft. Terwijl de buitenkant van het paleis eruitziet als iets uit een film van Wes Anderson, staat het interieur vol met enorme kamers die zijn ingericht in weelderige kleuren met schilderijen, kroonluchters en bladgoud meubilair.


Een rondleiding door het Koninklijk Paleis leidt je terug door de geschiedenis, door de verschillende dynastieën die Napels door de jaren heen hebben geregeerd. Het is een geweldige plek om even afstand te nemen van de drukte van de stad en de meer statige kant van Napels te bekijken.


Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli
In het historische centrum van Napels aan de Via San Pietro a Majella ligt het beroemde en gelijknamige conservatorium.


Leuk om te weten dat in dit conservatorium grootheden als Giovanni Paisiello, Nicola Antonio Zingarelli, Nicola Porpora, Domenico Cimarosa, Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Pergolesi en Gaspare Spontini hun vak als componist geleerd. Er is ook een museum gedeelte waar historische instrumenten en diverse manuscripten te bewonderen zijn.

Website >>


Museo Archeologico Nazionale
In dit museum zijn veel verzamelingen kunst te bewonderen die eens toebehoorde tot de collectie van het paleis van Capodimonte. Ook vind je in het Museo Archeologico Nazionale vondsten uit Pompeii en Herculaneum. Er zijn prachtige beelden uit de oudheid te bewonderen van onder andere Hercules en een kopie van Harmodius en Aristogiton.


Haven
In het centrum van Napels ligt de haven van deze stad. Het behoort tot één van de grootste van de Middellandse Zee. Regelmatig meren er flinke cruiseschepen aan. Dat er nog altijd veel handel wordt gedreven via deze haven, is te zien aan de enorm grote opslagcapaciteit die er is. Het biedt verder ruimte voor zo’n 70 ligplaatsen en er zijn diverse scheepswerven te vinden. De haven is met de Via Ammraglio Ferdinando Acton gescheiden van het prachtige Castel Nuovo.


NAPELS TO DO


ONTDEK OOK DEZE ITALIAANSE STEDEN

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

MILAAN

PALERMO

PISA

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË