Milaan

Milaan is een van de meest modieuze steden van Italië en de thuisbasis van enkele van de belangrijkste modemerken van het land. De beste plek in het stadscentrum om ze allemaal op één plek te vinden, is 's werelds oudste winkelcentrum, de Galleria Vittorio Emanuele II. Maar Milaan draait niet alleen om mode.

More...

Milano is een van de grote Italiaanse steden waar je via grootse monumenten een rijke geschiedenis, kunst en cultuur kunt vinden. Deze omvatten de majestueuze Duomo en zijn grote verzameling basilieken. Voeg daar de gastronomische tradities van de stad aan toe en je zult tal van redenen hebben om een reis naar Milaan op je bucketlist te zetten.


Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente)

Piazza del Duomo is het grootste plein van Milaan en de thuisbasis van de grootste gotische kathedraal van de stad. Bezoek dan de enorme Duomo met zijn 135 torenspitsen en talloze standbeelden. Je kunt naar de dakterrassen klimmen voor een geweldige uitzicht over de stad. Je kunt er ook voor kiezen op een lift te nemen, deze brengt je 70 meter omhoog voor een kleine meerprijs.

Talloze beeldhouwers hebben in de loop der jaren aan de Duomo gewerkt, probeer eigenzinnige elementen zoals tennisrackets en bokshandschoenen te spotten tussen de gotische reliëfs. Leuk detail!

Website >>


Tickets kopen

Vroeger kon je de Dom van Milaan gratis bezoeken. Tegenwoordig heb je verplicht tickets nodig. Omdat de Dom van Milaan tot de meest populaire bezienswaardigheden van Milaan behoort, kunnen de wachtrijen aanzienlijk lang zijn. Door vooraf je tickets via internet te bestellen (zie onderaan deze pagina) ben je sneller binnen.


Castello Sforzesco

Ondanks zijn naam lijkt Castello Sforzesco meer op een fort met een grote binnenplaats dan op een kasteel. Het complex heeft een bibliotheek en diverse musea. Sommige hiervan bevatten de werken van Michelangelo en da Vinci, evenals kunst en kunstvoorwerpen uit het oude Egypte. Er vinden er concerten en tijdelijke tentoonstellingen plaats.

Website >>


Galleria Vittorio Emanuele II

Als je de Galleria binnenloopt zou je kunnen denken dat je in de hal van een operahuis of paleis staat en niet in een winkelcentrum. De Galleria is een buitengewoon weelderig en extravagant overdekt winkelgebied en werd opgericht in 1877 en is een van de oudste winkelcentra ter wereld, ontworpen door Guiseppe Mengoni.


Het kruisvormige winkelcentrum is bedekt met vier armen met glazen panelen die het zonlicht perfect binnenlaten, terwijl de muren en winkelpuien zijn versierd met sierlijke lambrisering en stucwerk.

Je vind er luxe designerwinkels zoals Prada, Versace en Luis Vuitton.


Santa Maria delle Grazie

Deze renaissancekerk in het centrum van Milaan is beroemd om zijn klooster waar de muurschildering van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, te zien is. De kerk ligt op 5 minuten lopen van het station van Cadorna en is gratis toegankelijk. Zomaar binnenlopen is geen optie, reserveer dus een plekje vooraf.


Je hebt 15 minuten de tijd, als onderdeel van een groep, om het beroemde fresco te zien. Velen proberen verborgen boodschappen in het schilderij te onthullen, geïnspireerd door de thriller roman, The Da Vinci Code.

Website >>

La Scala Theater

Er zijn maar weinig gebouwen in de wereld die zoveel grote artiesten hebben ontvangen als de Scala Opera.

Gelegen ten noorden van de Duomo en het oosten van Castello Sforzesco, is dit operahuis een van de mooiste ter wereld en staat het bekend om zijn akoestische kwaliteiten en weelde.


In de grote zaal is de decoratie van de stoelen en het podium fantastisch. de rijen stoelen en individuele boxen omlijsten het podium in een halve cirkel en de hele zaal is vol met roodfluwelen gordijnen en gouden meubels.

Rondleidingen zijn beschikbaar in het Opera House, maar overweeg ook eens om kaartjes te kopen en een show te zien. Een gedenkwaardige avond verzekerd!

Website >>


San Siro

Dit voetbal stadion is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan en misschien wel een van de meest bekende stadions ter wereld, de San Siro staat sinds 1926 als een van de belangrijkste sportlocaties in Italië.


Met een capaciteit van iets meer dan 80.000 is het een van de grootste stadions van Europa en was het een van de belangrijkste stadions tijdens WK 34 en WK 90. Bij een bezoek aan het stadion zie je de iconische ronde torens die het geheel dragen en het enorme dak dat gedeeltelijk de grond bedekt.

Vergeet niet ook het museum te bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze twee beroemde Italiaanse clubs.

Website >>


Naviglio Grande

De Naviglio Grande vormt samen met de Navigilio Pavese het hart van de wijk Naviglio. Niet veel mensen realiseren zich dat Milaan eigenlijk twee kanalen heeft. Naviglio Grande strekt zich uit van de Porta Ticinese tot de Ticino-rivier, zo'n 50 km naar het westen. 

Het gedeelte van de gracht in het stadscentrum is een fantastische plek om te wandelen en is bezaaid met oude gebouwen en een verscheidenheid aan winkels en restaurants. Deze pittoreske wijk wordt ook wel gezien als uitgaanswijk van Milaan.

In de wijk zijn veel leuke boetiekjes en ateliers te vinden. In de avond zijn er vele kraampjes en is er volop vertier in de diverse restaurants en cafés.


Basilica San Lorenzo

De Basiliek van San Lorenzo is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Milaan en is een katholieke kerk die zich in het zuidwestelijke deel van het centrum van Milaan bevindt.

Als een van de oudste kerken in Milaan, werd de basiliek opgericht in 402 en heeft sindsdien een zekere hoedanigheid gehad.


De hoofdingang wordt omlijst door een reeks colonnades en op de binnenplaats staat een standbeeld van keizer Maximianus.

Binnenin is er een fantastisch hoogaltaar en ook de kapel van Saint Aquilino met prachtige plafondkunstwerken en mozaïeken.

Colonne di San Lorenzo

Aan de voorzijde van de basiliek San Lorenzo zijn de bekendste Romeinse ruïnes van Milaan te bewonderen. Deze indrukwekkende rij kolommen dateren uit de 4de eeuw.


Giardini Pubblici

Wil je even weg van de drukte van de stad, dan is het park Giardini Pubblici een heerlijke plek. Het park is heel groen en de waterpartijen maken dit park een lust voor het oog. Je zult er veel Milanezen met hun gezin vinden. 

Giardini Pubblici Milaan Italië

In het park staat het oudste museum van Milaan ‘Museo civico di Storia Naturale’.

Website >>


PLAN HIER JE TRIP NAAR MILAAN!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

ONTDEK OOK DEZE  ITALIAANSE STEDEN!

ASSISI

BARI

BOLOGNA

FLORENCE

GENUA

LUCCA

NAPELS

PALERMO

PISA

RAVENNA

RIMINI

ROME

TURIJN

VERONA

VENETIË