Hotspots

EEN PRACHTIG UITZICHT VANUIT HET REUZENRAD IN RIMINI

Rimini heeft een ontzettend groot reuzenrad aan de boulevard. Vanuit dit reuzenrad heb je een mooi uitzicht over Rimini, de stranden en de zee. Het reuzenrad is dan ook de perfecte manier om jouw date van die avond mee te nemen. Samen ga je naar spannende hoogte, waarbij er niets romantischer is dan samen genieten van de zonsondergang. We hoeven je niet te vertellen waar hij staat, want het reuzenrad zie je van ver staan. Een kleine activiteit in Rimini, maar zeker de moeite waard!


TREVIFONTEIN IN ROME

Een bezoek aan de Trevifontein is echt een must als je in Rome bent, al is het maar om er een muntje in te gooien zodat je naar de Eeuwige Stad terugkeert.

Volgens de echte kenners moet je met je rug naar de fontein gaan staan. Je neemt een muntje in je rechterhand en gooit het over je linkerschouder in de fontein, zonder achterom te kijken! Als je linkshandig bent, moet je het officieel overigens andersom doen: dus met je linkerhand een muntje over je rechterschouder gooien. Wil je niet alleen terugkeren naar Rome, maar er ook de liefde van je leven ontmoeten, dan moet je twee muntjes tegelijk in het water gooien. Drie muntjes zou leiden tot een huwelijk met een Romein, dus bedenk voordat je het derde muntje ter hand neemt goed hoe je wil dat je romance na het gooien van de twee muntjes moet aflopen.


Rome


HET BEROEMDE SLEUTELGAT IN ROME

Het meest bijzondere uitzicht op Rome en de Sint-Pieter! Je kijkt namelijk door het sleutelgat van de groene poort van de priorij van de Orde der Maltezer Ridders, Piazza Dei Cavalieri di Malta.

Een prachtige plek om de Sint-Pieter in al zijn glorie te aanschouwen zonder onder de voet te worden gelopen door een enorm aantal toeristen. Je moet er wel even de Aventijn voor bewandelen, maar dan krijg je wel als beloning de meest bijzondere kijk op de Sint-Pieter!


VULKAAN DE ETNA

De vulkaan Etna is één van de grootse bezienswaardigheden van Sicilië en een verblijf op het eiland is dus ook eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de vulkaan en een beklimming ervan. De Etna, officieel genaamd Mount Etna, is een zeer actieve vulkaan waarvan de lavastromen en de kraters van uitbarsting nog op de hellingen van de vulkaan te zien zijn.


GALLERIA VITTORIO EMANUELE II

In het centrum van Milaan staat één van ’s werelds mooiste overdekte winkelstraten: Galleria Vittorio Emanuele II. Deze passage staat aan de noordzijde van het Piazza del Duomo. Opvallend is de enorme triomfboog die dienst doet als hoofdingang van de negentiende eeuwse passage.

De passage bestaat uit vier gangen, die in het midden samenkomen op een rond plein waarboven een grote glazen koepel gemaakt is. De vier gangen hebben ieder een eigen uitgang en zijn van boven ook voorzien van een dakconstructie die bestaat uit ijzer en glas. Vanwege de vrij hoge huurprijzen zitten er vooral duurdere zaken in de passage. Echte blikvangers zijn de winkels van Prada en Louis Vuitton.

Wanneer je door de Galleria Vittorio Emanuele II loopt moet je vooral ook op de vloer letten. De prachtige vloer is volledig met mozaïek ingelegd. Dit is een waar kunstwerk dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw aangebracht is. Het mooiste element van de vloer is het familiewapen van de familie van Savoye.

Hoteldeal.nl - Altijd de beste deals!
autohuur italië