Must Do’s

's Werelds beste pizza

Er zijn van die dingen die je in je leven een keer gedaan moet hebben en daar hoort deze zeker bij, namelijk, s' werelds beste pizza eten in Napoli!

Je kent het misschien wel als de plaats die Julia Roberts bezoekt in Eat, Pray, Love, maar L'Antica Pizzeria da Michele wordt al veel langer als de beste van het beste beschouwd. Sluit je aan bij de wachtrij, bestel een borrelende Margherita en geniet van die eerste glorieuze bite en natuurlijk van de hele pizza!

damichele.netHeerlijke zoetigheden in Napels

Na de pizza is er hopelijk nog een plekje vrij voor zoetigheden en koffie over in je maag.

Ga voor een Sfogliatella en bijzondere soorten koffie naar het Grand Café Gambrinus in de binnenstad van Napels. Of stop heel even bij de Api’s met streetfood van Cuori di Sfogliatelle. Voor nog meer heerlijke gebakjes en zoetigheden ga je nog even langs bij Pasticceria Vincenzo Bellavia.

Een sfogliatella is een schelpvormig gevuld Italiaans gebakje, afkomstig uit Campania. Sfogliatella betekent 'flinterdun laagje', de textuur van het deeg lijken op gestapelde dunne bladeren.

Gambrinus

Via Chiaia n. 1 - Piazza Trieste e Trento, 42 Napoli

grancaffegambrinus.com


Cuori di Sfogliatelle

Via Toledo 271, Napoli - Corso Novara 1/E 1/F

Piazza Giuseppe Garibaldi, 93/94, 80142, 80142 Napoli

www.cuoridisfogliatella.it


Puglia

Ga in Puglia vooral even kijken bij de Strada Arco Basso in Bari, om te kijken hoe omaatjes op straat orecchiette (oortjespasta) maken. Voor panzerotti (gefrituurde zakjes deeg gevuld met mozzarella en tomatensaus) ga je naar Giotto Panzerotto in Bari.

Giotto Panzerotto - Viale Papa Pio XII, 43, 70100 Bari


In Polignano a mare eten bij Grotta Palazzese, een prachtig restaurant met een adembenemend uitzicht. En spaghetti allo scoglio eten natuurlijk, Pasta met zeevruchten.

Grotte Palazzese

Via Narciso, 59
Polignano a Mare (Bari) Puglia

grottapalazzese.it


Rijden in een Fiat 500 in Rome
Wil je de iconische gekte van het Italiaanse autorijden ervaren? Maak dan een rondleiding in een snoepkleurige vintage Fiat 500 in Rome!

Cinquecento. Zodra je grip hebt op de retro-versnellingsbak van de auto, rij je als een professional rond het Colosseum. Je gids toont minder bekende plekken in de stad, zoals de romantische Orange Garden op de Aventijnheuvel en een uniek, onvergetelijk uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Wat wil je nog meer?

www.rome500exp.com


Liefdes briefjes plakken bij het huis van Julia in Verona
Verona is de stad van Romeo & Julia, het wereldberoemde liefdesverhaal dat geschreven werd door William Shakespeare. In Verona is Casa di Guilietta, het huis van Julia, is een populaire plek, vooral bij verliefde stelletjes.

Het zou geluk brengen om een briefje op de stenen muur van de binnenplaats te plakken of tussen de voegen te proppen, en het liefst recht onder het beroemde balkon van Julia.

Helaas gebruiken veel toeristen voor de bevestiging van zo’n briefje een stukje kauwgom en daar heeft de gemeenteraad van Verona het nu schoon genoeg van gekregen. Door alle hard geworden stukjes kauwgom, is de prachtige stenen muur nu helemaal bedekt met kauwgom. Ikzelf vind het een mooi gezicht, maar het is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat kauwgom kauwen, liefdesbriefjes plakken en schrijven op de muren nu verboden is op deze plek, de boete hiervoor is € 500,-.

Wil je toch graag een liefdesverklaring achterlaten, hiervoor zijn er speciale, verwijderbare panelen neergezet waarop je een bericht kunt bevestigen. Ook best romantisch toch?

Casa di Guilietta

via Cappello 23 - 37121 Verona

casadigiulietta.comune.verona.itBEROEMD SLEUTELGAT IN ROME

Een bijzonder uitzicht op Rome en de Sint-Pietersbasiliek! Kijken door het sleutelgat van de groene poort van de priorij van de Orde der Maltezer Ridders, Piazza Dei Cavalieri di Malta.

Piazza Dei Cavalieri di Malta

Piazza dei Cavalieri di Malta, 3, 00153 Roma


Rome

autohuur italië