Must Sees

Ben je van plan om Italië te bezoeken tijdens je volgende reis? Bezoek dan eens deze Must Sees, met 8 geweldige plekken die je echt super gaat vinden!

Pompeìì

Pompeii ligt niet zo ver van Napels en is een van de meest bekende bezienswaardigheden die Italië te bieden heeft. Pompeii was een provinciestad van achtereenvolgens de Osken, de Samnieten, de Grieken, de Etrusken en de Romeinen, en werd al gesticht in de zevende eeuw voor Christus. In 79 na Christus sloeg het noodlot echter toe, want Pompeii, toen een Romeinse nederzetting, werd na een uitbarsting bedolven onder de assen van de vulkaan Vesuvius. Deze ramp heeft echter ook een positieve keerzijde, want het betekent dat de stad uitzonderlijk goed geconserveerd is.

Pompii, nu overigens Werelderfgoed, kun je bezoeken om een goed beeld te vormen van het dagelijkse leven van de Romeinen. Dat is absoluut een aanrader, want nooit eerder was de afstand tussen de wereld van de oude Romeinen en jou zo klein.


Cinque Terre

De volgende plaats die je tijdens een verblijf in Italië eigenlijk niet mag overslaan is Cinque Terre. Cinque Terre is absoluut de moeite van een bezoek waard. Deze bezienswaardigheid bestaat uit vijf pittoreske dorpjes langs de Italiaanse kust in Ligurië. De dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. 

Alle vijf dorpjes zijn sinds 1997 opgenomen in de lijst van het Werelderfgoed door UNESCO en dat is absoluut terecht. Via een wandelpad, de Via dell’Amore, kan je de vijf dorpjes in één keer bezichtigen en een fenomenaal uitzicht over het blauwe water krijg je er gratis bij!


Nuraghi - Sardinië

Nuraghi zijn torens die in de bronstijd in Sardinië werden gebouwd. De bouwwerkjes behoren nu tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland. Men schat dat er meer dan 6500 gebouwd zijn. De Nuraghi konden een hoogte bereiken van wel 19 meter, ook al zijn ze gebouwd zijn blokken steen die droog op elkaar gestapeld werden.


Druipsteengrotten van Neptunus - Sardinië

Een echte Must see zijn de druipsteengrotten van Neptunus in Alghero - Sardinië. De grot heeft ontzettend veel stalactieten en stalagmieten en bevindt zich bij Capo Caccia. Het bereiken van de grot is al een hele onderneming, je kunt namelijk de grot alleen per boot bereiken. 


Op safari - Varallo Pombia

Wanneer je toe bent aan iets spannends ga je op safari in Varallo Pombia, een plaatsje in de buurt van het Lago Maggiore. Tijdens een rit kun je hier oog in oog komen te staan met leeuwen, giraffen en tijgers. In het park worden ook spannende shows gegeven, daarnaast hebben ze hier ook enkele attracties waaronder een spannende waterbaan om even lekker af te koelen!

www.safaripark.it


Grotta Palazzese - Polignano

Wanneer je in Polignano a mare bent, is het een aanrader om te gaan eten bij Grotta Palazzese, dit is een prachtig restaurant met een adembenemend uitzicht boven en op het water. Je kunt er heerlijke spaghetti allo scoglio eten, spaghetti met zeevruchten.

www.grottapalazzese.it


Grotta Azzurra - Capri

Deze blauwe grot is een grot aan de kust van het Italiaanse eiland Capri. De toegang bestaat alleen uit een opening van vier meter hoog in de zee. De grot is bereikbaar per boot vanuit de haven Marina Grande in de stad Capri.

Grotta Azzurra Capri Italië


Vogels spotten - Emilia Romagna 

De Po Delta is een nationaal park aan de Adriatische kust in de regio Emilia Romagna. Het park heeft een oppervlakte van 54 km2 en is zeer afwisselend.

Dit grote en stille natuurgebied is een plek waar steeds meer vogels gebruik maken om te broeden. Dit gebied is daarom één van de belangrijkste gebieden van Italië voor wel 300 vogelsoorten komen om te nesten en hebben flamingo’s er zelfs hun permanente woonplaats van gemaakt. Ideaal dus om bijzondere dieren te spotten en of van de natuur te genieten.

Po Delta, Emilia- Romagna Italië

Je kunt het park verkennen op de fiets, lopend of met een boot, maar ook kun je er met een bussafari de zeldzame hertjes zien die in het Mesola bosgebied wonen.

Niet heel verwonderlijk dat het gebied rondom Comacchio op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, toch? 

Extra vermelding: Wikipedia


BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

MEER LEUKE ARTIKELEN

​De herfst is één van de beste tijden om Italië te bezoeken. Maar eigenlijk is er nooit een slechte tijd om Italië te bezoeken. Het land ....

LEES VERDER
Herfst in Italië

De Italianen zijn heel wat creatiever en vrijer in het gebruik van koosnaampjes dan de meeste Nederlanders. Je hebt een aantal klassieke koosnaampjes, maar liefkozende ....

LEES VERDER
Italiaanse Koosnaampjes

Turijn, de hoofdstad van Piemonte, is een verfijnde, elegante stad van groot historisch belang, en een stad met een eigentijdse, kosmopolitische sfeer. Bewonder de barokke ....

LEES VERDER
Turijn