Modestad Milaan

Milaan is een enorm inspirerende stad die vooral fashionista’s zal interesseren. Maar behalve mode is er zoveel meer in Milaan te zien.

Het centrum van Milaan wordt gedomineerd door Galleria Vittorio Emanuele en de Duomo Santa Maria Nascente. Deze pronkstukken moet je natuurlijk zien, maar verder vind je in deze buurt vooral grote winkelketens die we ook in Nederland hebben. Verlies er niet al teveel tijd aan shoppen, is ons advies.

De gouden vierhoek 
De duurste en mooiste winkels van mode stad Milaan, zijn te vinden in de “gouden vierhoek”. Dit ligt in de wijk Monte Napoleone. Het bestaat uit de straten Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia, Via della Spiga. Alle namen van grote ontwerpers komen voorbij. De exclusiviteit straalt uit de etalages. Niet voor niets komen dames (en heren) uit heel Europa ingevlogen om in Milaan te shoppen.

Shoppen in Via Torino en uitrusten in de Colonne di San Lorenzo
Lekker shoppen kun je in Via Torino (die begint, met je rug naar de Duomo, in de uiterste linkerhoek van het plein). Hier vind je nog kleine boetieks met betaalbare prijzen. Het is een vrij alternatieve en gezellige buurt. Loop helemaal door naar de Colonne di San Lorenzo (de Via Torino doorlopen en naar links afbuigen). In de schaduw van de antieke zuilen kun je uitrusten met een biertje en een hapje.

Modern Milaan,Piazza Gae Aulenti
Milaan is aan het veranderen en er komen snel nieuwe en ultramoderne wijken bij. Piazza Gae Aulenti en omstreken is daar een voorbeeld van (MM Stazione Garibaldi). Je kunt niet om de duizelingwekkende ‘eenhoorn’ heen. Rond het plein vind je trendy shops, een enorme boekwinkel annex café maar ook andere indrukwekkende gebouwen zoals de ‘vertical garden’-appartementen.

Corso Como
Vanuit Piazza Gae Aulenti loop je Corso Como binnen. Dit is een uiterst charmante, autovrije avenue met (toeristische) restaurants en het ‘Colette’ van Milaan: de peperdure boetiek annex galerie en restaurant van Carla Sozzani, de zus van Franca Sozzani, directrice van Vogue. Fashionista’s mogen dit hotte adresje niet missen!

Smullen bij Eataly
Een andere spectaculaire shop is ‘Eataly’ (aan het einde van Corso Como aan de linkerkant). In deze moderne food mall (voorheen een theater) vind je de heerlijkste Italiaanse delicatessen. Een absolute must-see!

Via Paolo Sarpi, Chinatown
Een schattig plekje waar je vooralsnog geen toeristen ziet, is Via Paolo Sarpi, Chinatown van Milaan. Hier vind je Chinese groothandels (ze zien eruit als kleine kledingzaakjes), Chinese boetiekjes, dim sum restaurants en shopjes met allerlei snuisterijen. Het is een lieflijke straatje met klassieke Italiaanse balkonhuizen. In een van de eerste straatjes rechts vind je een superhip café, met terras in de zon.

Navigli
Een andere must see is de Navigli. Deze schilderachtige kanalen zijn toentertijd door Leonardo da Vinci aangelegd. Hier vind je talloze kunstgalerijtjes, boekhandels, antiquairs en enorm gezellig terrasjes. Informeer wanneer de rommelmarkt is, meestal in het weekend. ’s Avonds is het hier leuk chillen.

Overheerlijke cappuccino’s
Eigenlijk zijn ze overal goed en als je even geluk hebt, wordt ie kunstig voor je versierd. De prijs staande aan de bar is vast (rond €1,30); als je gaat zitten, kan de prijs flink oplopen, controleer het van tevoren.Bron: trendystyle