Kunst en architectuur

Kunst en architectuur in Italië
Italië heeft meerdere bouwstijlen, waaronder klassiek Romeins, Renaissance, Barok en Neoklassiek. Italië bevat enkele van de beroemdste bouwwerken ter wereld, waaronder het Colosseum en de scheve toren van Pisa.


Kastelen
Italië heeft daarnaast ook vele kastelen, zoals het Castello Aragonese in Ischia, het Castello di Fénis in Valle d'Aosta en Castel del Monte in 
Puglia.

Mooiste kastelen in Italië >>


Kunst
Florence, Venetië en Rome hebben veel musea, maar kunst is in Italië ook te zien in kerken en openbare gebouwen. Het meest opvallende is het plafond van de Sixtijnse Kapel van het Vaticaan, geschilderd door Michelangelo ergens tussen 1508 en 1512.

Musea in Italië >>


Opera
Opera heeft zijn wortels in Italië en vele beroemde opera's, waaronder "Aida" en "La Traviata", beide van Giuseppe Verdi, en "Pagliacci" van Ruggero Leoncavallo. Deze opera stukken werden in het Italiaans geschreven en worden nog steeds in de moedertaal uitgevoerd. Meer recentelijk maakte de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti opera toegankelijker voor de massa als solist en als onderdeel van de Three Tenors.


Mode
Italië is de thuisbasis van een aantal wereldberoemde modehuizen, waaronder Armani, Gucci, Benetton, Versace en Prada.

Modestad Milaan >>

ITALIAANS SPREKEN

FEESTDAGEN

EVENEMENTEN

MUST SEES