Musea in Italië

Benieuwd welke musea in Italië het meest bezocht worden? Sommige zijn over de hele wereld bekend en trekken elk jaar miljoenen bezoekers, andere zijn misschien wat minder bekend, maar ook zeer de moeite waard!

Bekijk hieronder de lijst met de meest bezochte musea in Italië en waarom ze een bezoek waard zijn.


Meest bezochte musea in Italië

Museo Egizio, Turijn
Met zijn grote collectie Egyptische artefacten is het onlangs gerenoveerde Egyptisch Museum van Turijn niet alleen een van de grootste musea in Italië, maar ook een van de grootste opslagplaatsen van Egyptische oudheden ter wereld, met meer dan 30.000 items!

Venaria Reale, Turijn
Het barokke paleis van Venaria Reale, net buiten Turijn, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de voormalige koninklijke residentie van het Huis van Savoye. Gebouwd in de 17e en 18e eeuw, werd het gebouwd in opdracht van hertog Charles Emmanuel II, die een basis nodig had voor zijn jachtexpedities op het platteland ten noorden van Turijn. In feite is de naam van het paleis afgeleid van het Latijnse Venatio Regia, wat 'koninklijke jacht' betekent.

Cenacolo Vinciano, Milaan
In het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan bevindt zich een van de beroemdste schilderijen ter wereld: L'Ultima Cena, Het Laatste Avondmaal, gemaakt in de 15e eeuw door genie Leonardo da Vinci..

Galleria Palatina, Florence
De Palatine Gallery is de belangrijkste galerij van Palazzo Pitti en bestaat uit 28 weelderige kamers met meer dan 500 schilderijen, voornamelijk uit de Renaissance, die deel uitmaken van de privé kunstcollectie van de Medici-dynastie. Palazzo Pitti, het grootste museumcomplex in Florence, is populair bij bezoekers, dus het is verstandig om van tevoren een kaartje te kopen.

Circuito Museale Boboli e Argenti, Florence
Dit museumcomplex in Palazzo Pitti omvat de Silver Gallery, de Costume Gallery, een van de belangrijkste modemusea in Italië, de Porcelain Gallery, het Carriages Museum en de beroemde 16e-eeuwse Boboli-tuinen in Italiaanse stijl. Houd er rekening mee dat tickets voor de Palatine Gallery exclusief de Boboli-tuinen zijn; je moet aparte toegangskaarten kopen.

Galleria degli Uffizi, Florence
Een van de meest populaire musea in Italië, is Galleria degli Uffizi, het bevat een enorme collectie kunstwerken, veel uit de Renaissance, en omvat meesterwerken die over de hele wereld bekend zijn, zoals Botticelli's Geboorte van Venus en Primavera. Je kunt je kaartjes maar beter van tevoren kopen, om uren in de rij te voorkomen.

Gallerie dell’Accademia, Florence
De Accademia Gallery, het huis van Michelangelo's David, bevat ook andere sculpturen van Michelangelo en een verzameling Florentijnse schilderijen uit de 15e en 16e eeuw. Omdat de David een groot aantal bezoekers trekt, is het slim om voor je bezoek je kaartje te kopen.

Galleria Borghese, Rome
De Borghese Gallery, gelegen in Villa Borghese, herbergt een van de grootste kunstcollecties van Rome - het heeft schilderijen en sculpturen van grote Italiaanse kunstenaars, zoals Caravaggio, Raphael, Titiaan, Bernini en Canova, onder anderen. Reserveren is verplicht en overweeg om een rondleiding te boeken, aangezien de collectie zo groot is.

Villa d’Este, Rome (Tivoli)
Villa d’Este, gelegen in Tivoli, net buiten Rome, is een UNESCO-werelderfgoed en werd ontworpen in de 16e eeuw en trekt bezoekers vanwege de Italiaanse renaissancetuin op terrassen op de heuvels en de overvloed aan uitgebreide fonteinen. Het wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke en verfijnde voorbeelden van de Renaissance-cultuur; om deze reden heeft UNESCO het op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Colosseum, Rome
Het Colosseum, het grootste amfitheater ooit gebouwd, voltooid in 80 na Christus, is de meest bezochte attractie in Rome, met gemiddeld vier miljoen bezoekers per jaar. Daarom is het noodzakelijk dat je je toegangskaarten van tevoren koopt. Het Colosseum was de favoriete ontmoetingsplaats van de oude Romeinen voor amusement, vooral voor de gevechten van de bloedige gladiatoren. Doe mee met een rondleiding door de kerkers en de hogere verdiepingen om fascinerende verhalen over de gladiatoren te horen.

Castel Sant'Angelo, Rome
Met uitzicht op de rivier de Tiber, niet ver van de Sint-Pietersbasiliek, werd Castel Sant'Angelo (Engelenburcht) in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus gebouwd als een mausoleum voor hemzelf en zijn gezin. Het werd later door de pausen gebruikt als fort en kasteel, en zelfs als gevangenis. Filosoof Giordano Bruno en beeldhouwer Benvenuto Cellini behoorden tot zijn meest beroemde gevangenen.

Museo Nazionale, Rome
Een van de onbezongen musea van Rome, het Roman National Museum - Palazzo Massimo alle Terme herbergt een fantastische collectie klassieke kunst, waaronder prachtige sculpturen op de eerste verdieping en levendig gekleurde mozaïeken op de tweede verdieping. Drie andere musea vormen het complex van het Museo Nazionale in Rome: de Terme di Diocleziano, Palazzo Altemps en de Crypta Balbi.

Museo Archeologico Nazionale Napels Italië

Museo Archeologico Nazionale, Napels
Het belangrijkste archeologische museum in Italië, het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, herbergt een belangrijke collectie Romeinse artefacten uit Pompeii, Stabiae en Herculaneum. Het bevat ook Griekse en Romeinse oudheden, waaronder fijn marmer, mozaïeken en bronzen beelden, en heeft ook een grote Egyptische collectie.

Pompeii, Napels
De archeologische vindplaats Pompeii bij Napels is een van de belangrijkste attracties van Italië. De oude Romeinse stad die werd begraven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, werd herontdekt in 1748 en blijft sindsdien bezoekers in verrukking brengen. Door het gebrek aan lucht en vocht konden gebouwen, objecten en zelfs mensen worden behouden. Aanrader om een rondleiding te boeken om een fascinerend inzicht te krijgen in de geschiedenis en mysteries van deze unieke site.

Reggia di Caserta, Caserta
Het Koninklijk Paleis van Caserta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een voormalige koninklijke residentie gebouwd voor de Bourbon-koning van Napels om Versailles te evenaren. Het was een van de grootste gebouwen die in de 18e eeuw in Europa werd opgetrokken. Het omvat een weelderig paleis met een park, tuinen en bos, evenals het aquaduct Carolino en het industriële complex van San Leucio, gebouwd voor de productie van zijde. Gezien hoe groot het is, is een rondleiding misschien een mooie optie.


OOK LEUK OM TE BEKIJKEN!

ITALIAANSE KASTELEN

MUST DO'S

MUST SEES

KUNST


ITALIA BLOG!
Sicilia
Sicilia (Sicilië), het grootste eiland van Italië, biedt uitzonderlijke stranden, charmante dorpjes en steden, evenals een overvloed aan oude ruïnes[...]
Maak de Klassieke Aperol Spritz zelf!
​Of we deze zomer naar Italië gaan of niet, vier de zomer met dit klassieke Aperol spritz-recept! Een echte Aperol-spritz[...]
De beste Pizza vind je in Napels
Dé pizza van Da Michele in Napels Volgens Goethe was het: ‘Eerst Napels zien en dan sterven.’ Want na het[...]
Italiaans leren in huis
Wanneer je van Italië houdt en wanneer je je graag wilt mengen in het echte Italiaanse leven, dan is het[...]

BOEK NU JE REIS NAAR ITALIË!