Wonen

Wat kun je van de Italiaanse huizen verwachten? Heb je een voorkeur voor stedelijk of landelijk wonen? Er is een groot verschil tussen de huizen in Italië als het gaat om de prijs, en dat zit `m vaak in de regio waar het huis staat.

Wonen in Italië - Huis kopen in Italië


Huizen in de kustplaatsen

De duurste gebieden zijn, misschien wel vanzelfsprekend, de kustplaatsen. Wil je een ruime woning in een populaire plek zoals bij het Garda of Comomeer, dan zul je aardig wat geld moeten neerleggen. De afgelopen decennia zijn er vele buitenlanders naar deze gebieden getrokken, wat een grote invloed heeft gehad op de prijs van de woningen.

Wonen aan het water in Italië - Woning kopen


Huizen in de stad

In de grote steden als Milaan en Rome kom je meer appartementen dan huizen tegen. De huizen die je in deze steden vindt, staan meestal aan de rand van de grote stad of zijn heel klein en duur. Appartementen kun je vinden in alle prijsklassen. Ook hier speelt de locatie een grote rol. Voor een buitenplek zul genoegen moeten nemen met een (kleine) balkon of dakterras.

Huis kopen in Italiaanse stad


Huizen op het platteland

De goedkoopste huizen in Italië zijn te vinden op het platteland en in de kleine dorpen. Als je een half uur rijden naar de stad of strand geen probleem vindt, dan kun je zeer voordelig een huis huren of kopen.

Vrijstaande villa’s of boerderijen zijn op het platteland de best betaalbare woningen in Italië.

Huis op het platteland - boerderij
In Italië wonen - Een beginners gids voor wonen en integreren in Italië

Gids

In Italië wonen - wonen en integreren in Italië

Van plan om te vertrekken naar Bella Italia? Dan is deze beginners gids iets voor jou! 

Deze beginners gids is speciaal samengesteld voor iedereen die van plan is om naar Italië te verhuizen of geïnteresseerd is in het leven en wonen in Italië.

De gids biedt je nuttige informatie en tips, handige adressen en websites om je te helpen bij het plannen en realiseren van je avontuur!

*Inclusief handige Checklists en nuttige Taallijsten

Gids* | 90 pagina’s | PDF | NederlandsPLAN JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

MEER ARTIKELEN 

Veel Nederlanders en Belgen emigreren naar Italië, of kopen een tweede huis in Italië. Emigreren is de afgelopen jaren sterk toegenomen, maar men kiest er ....

LEES VERDER
Emigreren naar Italië

​Wanneer je in Italië een woning wilt kopen, neem je, net als in Nederland, contact op met een makelaar. Een groot verschil met Nederland en ....

LEES VERDER
Woning kopen in Italië

Dat Italië een bijzonder en uniek land is, hoef ik je natuurlijk niet te zeggen. Italië heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijk voedsel. ....

LEES VERDER
Italiaans spreken