De Italiaanse regio’s

Italië heeft 20 regio’s en elke regio heeft een overheid en een parlement. Sicilië, Sardinië, Valle d’Aosta, Trentino-Zuid-Tirol en Friuli-Venezia-Giulia hebben een volledige politieke onafhankelijkheid. Deze regio's hebben extra zeggenschap over hun eigen bestuur en op financieel gebied.


De 20 Regio's van Italië

Abruzzen (Abruzzo) >>

In het zuidelijk-centrale deel van Italië ligt de regio Abruzzen. De regio heet in het Italiaans Abruzzo.


Apulië (Puglia) >>

Puglia ligt in de hak van de laars en is zeer populair bij de Italianen zelf waardoor veel Italianen hier hun vakantie doorbrengen.


Basilicata >>

Basilicata is de meest dunbevolkte regio van Italië. Je vindt deze regio in het zuiden, in de zool van de laars.


Calabrië (Calabria) >>

Calabrië ligt in de zuidwestelijke punt van de laars. Dit stuk van Italië is nog vrij onbekend onder veel Italië liefhebbers.


Campanië (Campania) >>

De bekendste stad en hoofdstad Napels ligt in deze regio, Campanië (Campania).


Emilia-Romagna >>

De rijkste en meest dichtbevolkte regio van Italië. Hier ligt de mooie stad Bologna.


Friuli-Venezia Giulia >>

Deze regio ligt in het noordoosten bij de grenzen van Oostenrijk en Slovenië en is door verschillende talen en culturen beïnvloed.


Latium (Lazio) >>

In deze regio ligt de prachtige en indrukwekkende hoofdstad Rome. Hier vind je grote kunstschatten, waaronder het Vaticaan.


Ligurië (Liguria) >>

Ligurië ligt in het noordwesten en is bekend om zijn vele badplaatsen, waaronder de wereldberoemde Cinque Terre. Deze regio staat ook bekend als de Bloemenriviera van Italië.


Lombardije (Lombardia) >>

Deze regio is een van de meest moderne regio’s van Italië. Hier vind je veel bedrijven en de modernste stad van Italië: Milaan.


De Marken (Le Marche) >>

Deze regio ligt aan de Adriatische zee en is vooral bekend om de ongerepte natuur. De regio is zeer in trek bij Nederlandse en Belgische toeristen.


Molise >>

Na Valle d’Aosta is Molise de kleinste regio van Italië. Molise is nog redelijk onbekend onder de toeristen. 


Piëmont (Piemonte) >>

De meest welvarende regio’s van Italië is Piemonte. Met als hoofdstad de grote stad Turijn.


Sardinië (Sardegna) >>

Het eiland Sardinië ligt in de Middellandse Zee. Hier vind je overblijfselen van duizenden jaren oude beschavingen. Je kunt er genieten van de witte stranden en de azuurblauwe zee.


Sicilië (Sicilia) >>

Het grootste eiland in de Middellandse Zee is Sicilia. Dit eiland biedt veel verscheidenheid in cultuur en landschappen, waaronder de vulkaan de Etna.


Toscane (Toscana) >>

Toscane wordt gezien als een van de mooiste regio’s van Italië, waardoor het ook een van de meest toeristische regio’s van Italië is.


Trentino Zuid-Tirol >>

In het noorden ligt de regio Trentino Zuid - Tirol.  Hier kun je in de winter heerlijk skiën en in de zomer fijn wandelen door en in de heuvels en bergen van dit prachtige landschap.


Umbrië (Umbria) >>

Het groene hart van Italië. Hier vind je vele wijn- en olijfgaarden en prachtige middeleeuwse dorpjes. Umbrië is het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. 


Valle d’Aosta >>

Een bergachtige regio in het noorden van Italië. Deze regio wordt vooral bezocht voor de wintersport, maar in de zomer kun je er heerlijk genieten in het Nationaal Park Gran Paradiso.


Veneto >>

In het noorden van Italië ligt de regio Veneto, waar Venetië toch echt de grootste toeristische trekpleister is van deze regio. Ook vind je hier de romantische stad Verona, waar zich het verhaal Romeo en Julia afspeelde.


BOEK NU JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

ONTDEK DEZE ITALIAANSE STEDEN