Vliegen naar Italië

Elke dag vertrekken er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar verschillende Italiaanse steden. Afhankelijk van naar welke regio je vliegt, een vlucht duurt tussen de 2 en 4 uur. Alle grote steden in Italië hebben één of meerdere vliegvelden. Een aantal daarvan worden aangevlogen door verschillende budgetmaatschappijen zoals Ryanair EasyJet. De grootste luchthaven van Italië is Fiumicino Airport en ligt nabij Rome. De nationale luchtvaartmaatschappij van Italië is Alitalia. Wanneer vlieg jij naar Italië?

Alitalia vliegen naar Italië

Vliegroutes

Vanuit Nederland gaan dagelijks meerdere vluchten van naar verschillende locaties in Italië. De vliegtuigmaatschappijen Alitalia, KLM, Vueling Airlines, Transavia, EasyJet, Ryanair en Corendon Dutch Airlines verzorgen verzorgen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland.

Tip: Kies kleine vliegveldjes, net over de grens, zoals Eindhoven, Dusseldorf-Weeze en Brussel-Charleroi. Hiervandaan vliegt vooral het goedkopere Ryanair naar Italiaanse bestemmingen.

Een directe vlucht van Amsterdam naar Rome duurt gemiddeld 2 uur en 15 minuten. Een retourticket van KLM is er vanaf €125, met Ryanair kun je regelmatig al vanaf €50 naar Rome vliegen (vanuit Eindhoven of Dusseldorf-Weeze). Vluchten met een tussenstop zijn over het algemeen duurder dan directe vluchten.


Vliegen vanuit andere landen in Europa

Wie meerdere landen in Zuid-Europa wil bezoeken, kan eenvoudig van land naar land vliegen. Er vertrekken regelmatig vluchten vanuit bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje (het vaste land én de eilanden), Portugal, Griekenland (het vaste land én de eilanden), Kroatië, Servië, Noord-Macedonië, Montenegro en Malta naar Italië. Een enkeltje Madrid – Milaan zonder tussenstop bijvoorbeeld is er vanaf €120,-.


Binnenlandse vluchten

De nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia vliegt van en naar ruim 28 binnenlandse en 74 internationale bestemmingen. De vliegtuigmaatschappijen Meridiana (low budget maatschappij), Air One (low budget maatschappij) en Bluexpress verzorgen ook meerdere binnenlandse vluchten. Binnenlands vliegen is relatief duur in vergelijking met het nemen van het openbaar vervoer (bijvoorbeeld van stad naar stad met de trein of bus) of met een vlucht vanuit Nederland naar Italië. Een enkeltje Florence – Turijn kost met Alitalia bijvoorbeeld €100,-.


Vliegvelden in Italië

In Italië heeft bijna iedere grote stad één of meerdere luchthavens. Het totaal aantal internationale vliegvelden komt neer op 24. Hier worden zowel internationale als binnenlandse vluchten verzorgd. De vliegvelden van Rome, Venetië, Milaan, Napels, Rimini, Turijn, Catania en Palermo (Sicilië) worden het meest aangevlogen. De Italiaanse luchthavens zijn allemaal goed verzorgd en relatief klein. Op elk vliegveld zijn autoverhuurbedrijven te vinden. Vanuit Nederland, België en Duitsland vertrekken er regelmatig rechtstreekse vluchten naar deze vliegvelden.

Alitalia vliegen naar Italië


Grote luchthavens

Fiumicino Airport, Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci | Rome

Fiumicino is het grootste en drukste vliegveld van Rome. Het vliegveld ligt op 35 kilometer afstand van het centrum van Rome. Vanaf Fiumicino vertrekken regelmatig sneltreinen, bussen en natuurlijk taxi’s naar de stad. De belastingvrije winkels op het vliegveld variëren van mode, boekenwinkels tot juweliers. Ook zijn er veel restaurants, cafés en bars te vinden. Vliegtuigmaatschappijen als KLM, Transavia, easyJet, Brussels Airlines, Alitalia en Ryanair vliegen onder andere van en naar deze luchthaven.


Marco Polo Airport, Aeroporto Internazionale Leonardo di Venezia Marco Polo | Venetië

Marco Polo Airport is het grootste vliegveld in de omgeving van Venetië. Het ligt op slechts 10 kilometer van het stadscentrum. Je kunt vanaf het vliegveld met de waterbus, de bus of een taxi naar het centrum (of de belangrijkste strandresorts) toe. Het vliegveld beschikt over verschillende belastingvrije winkels, restaurants, cafés, banken, wisselkantoren en een massagesalon. Onder andere KLM, Transavia, Lufthansa, Alitalia en Volotea vliegen van en naar Marco Polo Airport.


Malpensa Airport, Aeroporto Internazionale di Milano Malpensa | Milaan

Malpensa Airport is het grootste vliegveld van Milaan. De grootste Europese vliegtuigmaatschappij op Malpensa is EasyJet. Het vliegveld ligt op 48 kilometer van de stad. Vanaf Malpensa vertrekken regelmatig sneltreinen, bussen en natuurlijk taxi’s naar de stad. Dit vliegveld telt ruim 150 belastingvrije winkels, restaurants en cafés. Onder andere vliegtuigmaatschappijen easyJet, Meridiana, Alitalia, Eurowings en Vueling Airlines vliegen van en naar deze luchthaven.


Capodichino Airport, Aeroporto Internazionale di Napoli | Napels

Op slechts 6 kilometer van het stadscentrum van Napels ligt Napels Airport. Het is het enige vliegveld in de omgeving van Napels. Ongeveer iedere 20 minuten vertrekt er een bus naar de stad. Op dit relatief kleine vliegveld vind je een aantal winkels met o.a. lokale specialiteiten als kaas en wijn. Er zijn ook enkele eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Onder andere Transavia, Meridiana, Alitalia, Germanwings en easyJet vliegen van en naar Capodichino Airport.


Rimini Airport, Aeroporto Internazionale di Rimini - San Marino Federico Fellini | Rimini

Eén van de belangrijkste aanvlieghavens van de Adriatische Kust is Rimini Airport. Het ligt op 5 kilometer van Rimini stad en op 16 kilometer van de staat San Marino. Om het half uur vertrekt er een bus naar de stad. Er zijn diverse belastingvrije winkels en eetgelegenheden. Ook zijn er banken en wisselkantoren gevestigd.


Cantania - Fontanarossa Airport, Aeroporto Internazionale di Cantania - Fontanarossa | Cantania

Fontanarossa Airport is het belangrijkste vliegveld van Sicilië en ligt op slechts 7 kilometer van de stad Catania. Er vertrekken vanaf het vliegveld regelmatig bussen naar de stad, maar ook naar andere plaatsen op Sicilië. Op de luchthaven zijn een aantal winkels, meerdere restaurants en een koffiebar te vinden. Onder andere Transavia, Alitalia, easyJet, Meridiana en Ryenair vliegen van en naar Fontanarossa.


Palermo Airport, Aeroporto Internazionale di Palermo Falcone Borsellino | Palermo

Het op één na grootste vliegveld van Sicilië is Palermo Airport. Het ligt op 33 kilometer verwijderd van de stad Palermo. Je kunt gebruik maken van de bus, trein of taxi om in het stadscentrum te komen. Op de luchthaven zijn een aantal winkels, cafés en bars te vinden. Onder andere Transavia, Ryanair, Alitalia, Volotea en Jetairfly vliegen van en naar deze luchthaven.


TRANSFERS VANAF AIRPORT

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

MEER LEUKE ARTIKELEN

Wanneer je in Italië bent, is het handig dat je je een beetje verstaanbaar kunt maken in de Italiaanse taal. Hieronder een handige woordenlijst om ....

LEES VERDER
Italiaanse basis woorden en zinnen

Friuli-Venezia Giulia is een regio in het noordoosten van Italië met 1,2 miljoen inwoners. Het grenst aan Venetië, Oostenrijk en Slovenië, en heeft een kustlijn ....

LEES VERDER
Friuli – Venezia Giulia

De Italiaanse kust, die zowel de Middellandse Zee als de Adriatische Zee omvat, heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld. Het maakt niet uit ....

LEES VERDER
Prachtige stranden in Italië