Reviews


Heerlijk wegdromen met deze mooie en interessante boeken over Italië.

Laat je met deze boek reviews meevoeren naar Bella Italia!

Boek De Acht Bergen - Paolo Cognetti

De Acht Bergen

De Italiaanse bestseller die Nederland veroverde!

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Dit boek is nu ook verfilmd door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht bergen betekende zijn definitieve doorbraak in Italië. De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond.

Sterren: 4,4

Prijs: €12,50 bij Bol.com

Boek Eenzame sok - Jeanine Lagendijk

Eenzame sok

Als moeder van drie nog thuis wonende kinderen, een baan als verpleegkundige en eigenaresse van een kleine webshop, is mijn leven in Nederland al aardig gevuld. Tel daar een liefde in Italië en een oud huis in de Italiaanse heuvels bij op en het wordt een (soms erg) druk bestaan.Wanneer in Italië onverwacht een buurman met zeer bijzonder gedrag uit het niets verschijnt, is mijn innerlijke rust ver te zoeken. Het moment dat hij pal voor mijn neus mijn geliefde druivenplant afzaagt, is het begin van een psychologische strijd tussen mijn normale tolerantie en onbekende nieuwe gevoelens.Omringd door de andere markante bewoners van het vergeten gehuchtje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan wordt het een bewogen en bijzondere zomer.

Jeanine Lagendijk (1976) is moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen. Bezit samen met haar Italiaanse partner een authentiek huis met een olijfboomgaard in de Italiaanse heuvels nabij Verona. Al vele jaren reist ze tussen haar kinderen, haar job, haar huis in Nederland en haar grote liefde en huis in Italië. Hierdoor heeft ze inmiddels een duidelijke kijk gekregen op de verschillen tussen de culturen van beide landen.

Ze beschrijft in dit boek levendig en humoristisch de perikelen en de karakters van de personages van hun dorpje.

Sterren: 4,9

Prijs: €16,95 bij Bol.com

Boek Koffiebars en carabiniere - Miriam Bunnik

Koffiebars en carabinieri

Iedereen weet wel iets over Italië: dat er een scheve toren staat, dat ze er pasta eten en dat ze er goed kunnen voetballen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over dit prachtige land, met zijn bergen, stranden en vulkanen. Koffiebars en carabinieri brengt je dieper het land in dan je zelf als toerist zou komen. Niet eerder kwamen geschiedenis, reizen en echte mensen zo mooi bij elkaar in één boek over Italië.

Italië-expert
Miriam Bunnik reist door de laars, op zoek naar de verhalen achter typisch Italiaanse verschijnselen. Van klassiekers als caffè, de Fiat 500 en pizza, tot belangrijke Italiaanse historische personen over wie je weleens hebt gehoord, zoals Garibaldi en Dante. Van de vanzelfsprekende liefde van Italianen voor hun geboorteplaats tot de herkomst van de Italiaanse vlag. Miriam ontmoet onderweg Italianen die er alles over weten en die haar vertellen over hun passies, tradities en cultuur. Ze zit bijvoorbeeld op de bank bij een fanatieke voetbalsupporter, eet een bordje pasta bij een traditionele pastamaakster en wisselt van gedachten met een toegewijde carabiniere. Zo brengt ze de rijke geschiedenis en cultuur van Italië tot leven.

'Ik smulde van Bunniks smakelijke regels over Dante Alighieri, over Vespa's, over het Napolitaanse leven naast een levende vulkaan. En over carabinieri, naturalmente.'
Onno Kleyn, de Volkskrant

'Dit boek leest als een uitnodiging om linea recta de trein naar Milaan te nemen.'
Trouw

'Miriam Bunnik schrijft met aanstekelijk enthousiasme. Haar tripjes door de laars leveren fijne anekdoktes op.'
de Volkskrant

'Een boek dat goed in de koffer past als je naar Italië gaat deze zomer.'
BNR Italiëpodcast

'Italië-expert Miriam Bunnik schrijft smakelijk over typisch Italiaanse tradities, passies en cultuur. Een frisse mix van historie, reizen en interviews waardoor je Italië met andere ogen bekijkt.'
ZIN

'Miriam Bunnik weet steeds iets nieuws toe te voegen door gesprekken met de plaatselijke bevolking.'
NRC

'Om blij van te worden.'
Trouw

Sterren: 4,9

Prijs: €20,99 bij Bol.com

Boek Je leeft maar 1 keer - Fausto Brizzi

Je leeft maar 1 keer

Je leeft maar 1 keer van Fausto Brizzi is zijn tweede humoristische en hartverwarmende roman.

Je leeft maar 1 keer van Fausto Brizzi is zijn tweede humoristische en hartverwarmende roman. Met als originele titel Si mi vuoi bene, letterlijk: als je van me houdt. De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis. Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen?

Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat.

Fausto Brizzi is een populaire Italiaanse tv-producer van bittersweet romantische comedy’s. Zijn debuutroman Honderd gelukkige dagen werd een bestseller en de rechten werden aan 21 landen verkocht. Je leeft maar 1 keer zal met zijn aansprekende thema’s weer vele harten veroveren.

Brizzi is een Italiaanse tv-producer van bittersweet romantische comedy’s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwistbaar Italiaanse levensgevoel en de sterke psychologische diepgang.

Sterren: 4,0

Prijs: €15,00 bij Bol.com

Boek - Het italiaans experiment -  Pepijn Corduwener Arthur Weststeijn

Italiaanse experiment

Italië lijkt het land van zalig niksdoen, van lange dagen luieren in de zon en genieten van het leven. Een land van stilstand en wanorde, niet van politieke vernieuwing. Maar kloppen die clichés wel? Dit boek laat zien dat Italië juist continu in beweging is en vooroploopt in de moderne politiek.

Steeds weer is Italië de plek van radicale experimenten die de geschiedenis van heel Europa veranderen. Mussolini introduceerde het fascisme lang voordat Hitler de macht greep, Berlusconi wees het populisme al in de jaren negentig de weg, en vandaag is Italië het laboratorium van de internetdemocratie.

Het Italiaanse experiment biedt een nieuw perspectief op de Italiaanse geschiedenis en actualiteit. In een meeslepend overzicht van de negentiende eeuw tot nu beschrijven Pepijn Corduwener en Arthur Weststeijn hoe Italië keer op keer nieuwe politieke experimenten lanceert die elders worden overgenomen. Wie wil weten welke toekomst er in het verschiet ligt voor de westerse democratie moet naar Italië kijken.

Pepijn Corduwener (1986) en Arthur Weststeijn (1980) zijn historici en Italiëkenners. Ze doceren aan de Universiteit Utrecht en delen regelmatig hun expertise over Italië in de media. Het Italiaanse experiment is een sterk uitgebreide herziening van het eerder verschenen Proeftuin Italië.

‘Een belangrijk boek met lessen voor heel Europa.’
Eelco Bosch van Rosenthal, journalist en presentator Nieuwsuur

‘Origineel en verfrissend, ook voor de doorgewinterde Italiëkenner.’ Mustafa Marghadi, Italiëcorrespondent NOS

Sterren: 5,0

Prijs: €22,50 bij Bol.com

Italiaanse toestanden - Stef Smulders

Italiaanse Toestanden

Stef Smulders emigreerde in 2008 met man en hond naar Italië om daar B&B Villa I Due Padroni te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden achter en deed een sprong in het onbekende. In 2014 deed hij verslag van zijn belevenissen in het boek Italiaanse Toestanden - Leven en overleven in Italië.

Dit is het vervolg: nog eens een veertigtal humoristische belevenissen over het eten van pizza, het verlengen van een paspoort, het proeven van wijn, een misdadige dierenarts en nog veel meer. Met uitstapjes naar Le Marche en Sardinië, waar ook bijzondere Italianen te ontmoeten zijn.

Sterren: 4,6

Prijs: €15,95 bij Bol.com

Kookboek - Polpo - Russell Norman

Polpo

Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië.

De 140 recepten in Polpo lijken op het oog 'gewone' Italiaanse gerechten, maar Russell Norman weet er een geheel nieuwe draai aan te geven. Zijn manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en heerlijk!

Russell Norman heeft diverse restaurants in London, waaronder een aantal filialen van zijn populaire Venetiaanse restaurant Polpo.

"Zowel van vormgeving en originaliteit van de recepten, een aanrader
Eindelijk eens een kookboek dat gezien mag worden".

Sterren: 4,8

Prijs: €34,99 bij Bol.com

Kookboek/Wijn - Erik Spaans

Gusto Italiano

Gusto italiano is een historische, culinaire en vinologische rondreis door de 20 regio's van één van de meest smaakmakende landen van Europa: Italië.
Het land staat bekend om haar culinaire kwaliteiten en die komen het best tot hun recht in de zogenaamde antipasti. Kleine regionale hapjes, die net als tapas bij het aperitief gegeten worden.

Gusto italiano is in alle opzichten en verhelderend en uniek boek. Het is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel is historisch en culinair. Het tweede gedeelte behandelt de Italiaanse wijnen in de verschillende regio's. Alle antipasti hebben een heldere receptuur en werden door de kritische Italiaanse buren en vrienden van Jolande en Erik geproefd. Voor wie zijn eigen vrienden wil verrassen met een antipasti buffet is bij iedere regio het beste Italiaanse wijnadvies gegeven.

"Must have voor elke Italofiel die van heerlijk eten en fijne wijnen houdt!"

Sterren: 5,0

Prijs: €89,95 bij Bol.com

Kookboek - New Italian - Sergio Herman

New Italian

Italiaans eten. Comfortfood van de zuiverste soort. Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord pasta?

De Italiaanse keuken is over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed, maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd.

Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de ‘cucina nuova’. In meer dan zestig goed thuis te bereiden recepten presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben en echt blijk geven van zijn visie op de nieuwe Italiaanse keuken. Verwacht dus geen authentieke pasta carbonara met spek, eerder een carbonara met pipe rigate en noordzeekrab, of pappardelle met Zeeuwse mosselen en ´nduja in plaats van met vongole.

Het is tijd om onszelf weer eens te verrassen in de Italiaanse keuken.

Sergio Herman groeide op in de keuken van familierestaurant Oud Sluis*** in het Zeeuwse Sluis, waar hij vijfentwintig jaar lang kookte. In 2013 sloot hij de deuren, zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten.

Inmiddels is Sergio de bezieler van vijf restaurants: Pure C**, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand Bad en Le Pristine* & The Jane** in Antwerpen. Daarnaast is hij mede-oprichter en culinair verantwoordelijk voor het frites-concept Frites Atelier.

Tevens verschenen van zijn hand diverse bestsellers, waarvan o.a. Smaakmakers, Just cook it en Sobremesa.

"Een prachtig kookboek met verrassende gerechten, met een ode aan de Italiaanse keuken en met Sergio's eigen Zeeuwse twist".

Sterren: 4,6

Prijs: €39,99 bij Bol.com

Geïllustreerd woordenboek Italiaans - Dizionario illustrato di italiano

Dizionario illustrato di italiano

Een Levendige tocht door de Italiaanse taal - 'Geïllustreerd Woordenboek Italiaans'

Dit Geïllustreerde woordenboek Italiaans' (Dizionario illustrato di italiano) is een uitstekende gids voor iedereen die op een frisse en boeiende manier de Italiaanse taal wil ontdekken. Met zijn innovatieve benadering om gangbare woorden te leren door middel van visuele context en oefeningen, biedt dit woordenboek een waardevolle en plezierige leerervaring.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van dit woordenboek is het gebruik van illustraties. De combinatie van woorden met visuele representaties biedt een directe en intuïtieve manier om nieuwe woorden te leren. Het bladeren door de pagina's voelt als een kleurrijke reis door de Italiaanse taal en cultuur. Of je nu een beginner bent die net begint met het leren van Italiaans of iemand die zijn woordenschat wil versterken, de visuele aanpak zorgt voor een betrokken en aangename leerervaring.

De opzet van het boek, gericht op A1/A2-niveau, maakt het toegankelijk voor een breed publiek. Zowel jong als oud zullen zich aangetrokken voelen tot de eenvoudige, maar doeltreffende manier waarop de taal wordt gepresenteerd. De oefeningen die bij elk gedeelte horen, dagen de lezer uit om de geleerde woorden toe te passen, wat de retentie en toepassing van de taalkennis versterkt.

Het feit dat de instructies zowel in het Italiaans als het Engels zijn, maakt dit woordenboek ook zeer geschikt om als cadeau te geven aan vrienden die een andere moedertaal hebben.

Of je nu droomt van een vakantie in Italië, je taalvaardigheden wilt verbeteren of gewoon de vreugde van het leren van een nieuwe taal wilt ervaren, het 'Geïllustreerd Woordenboek Italiaans' is een waardevol instrument.

Met zijn prachtige illustraties, duidelijke uitleg en interactieve oefeningen biedt dit boek niet alleen de bouwstenen van de Italiaanse taal, maar ook een meeslepende reis door de taal en cultuur van Italië. Kortom, een essentiële aanvulling voor taalliefhebbers en avonturiers in leren.

Prijs: €16,99 bij ItalRosa

Expedition Italia Webshop

ITALIA SHOP

In onze webshop vind je Italiaanse producten* zoals koffie - en pastamachines, boeken, magazines, artwork printables en meer!

  • Met de printables van Expedition Italia geniet je elke dag van prachtige Artworks met tekeningen van grote Italiaanse steden! Haal je favoriete Italiaanse bestemming thuis!
  • Heerlijk wegduiken op de bank, met een dekentje over je heen en een goed boek of magazine.
  • Lekker onderuit gezakt kijken naar een Italiaanse film, terwijl je geniet van een heerlijke caffè.

ITALY VIBES AT HOME!


LEUKE ARTIKELEN

Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!​Laat je vanaf de vroege uurtjes in de watten leggen met een energiek ontbijt om vervolgens over de paden te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving .....

Welkom in het prachtige Italië, waar de magie van La Dolce Vita je betovert en uitnodigt om te genieten van een betoverend leven. Dit land, doordrenkt van kunst, geschiedenis en adembenemende landschappen, biedt een unieke ervaring die al je zintuigen .....

Veel Nederlanders en Belgen emigreren naar Italië, of kopen een tweede huis in Italië. Emigreren is de afgelopen jaren sterk toegenomen, maar men kiest er ook steeds meer voor om te overwinteren in eigen huis in dit mooie land. Bij .....


PLAN NU JE REIS NAAT BELLA ITALIA
Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië


*Wij maken gebruik van affiliate links. zie meer informatie hierover in deze link.