Boeken


ROMANS & THRILLERS


Fausto Brizzi | Je leeft maar 1 keer

Na 100 gelukkige dagen is Je leeft maar 1 keer de tweede humoristische en hartverwarmende roman van Fausto Brizzi. De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis en besluit om andere mensen te gaan helpen. Hiervoor zet hij de mooiste plannen in gang, maar wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen.

Bestel 'm hier >>


Conclaaf | Robert Harris

In zijn nieuwe thriller Conclaaf neemt Harris de lezer mee naar het Vaticaan, waar deuren geopend worden die beter gesloten hadden kunnen blijven. In Conclaaf staat de verkiezing van een nieuwe paus centraal, waarbij een van de gedoodverfde kanshebbers een groot geheim verbergt dat het voortbestaan van het Vaticaan op het spel kan zetten.

Bestel 'm hier >>


De Napolitaanse romans | Elena Ferrante

De adembenemende ontknoping, deel 4 van de Napolitaanse romans, is recent uitgekomen. Maar voor wie ze nog niet gelezen heeft zijn de eerste drie delen ook een aanrader. Elena Ferrante vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

Bestel 'm hier >>


Decadenza | Pino Corrias

Vlak voor zijn première laat de megalomane Italiaanse regisseur Oscar Martello zijn vriend en scenarioschrijver Andrea samen met de glamoureuze actrice Jaracanda Rizzi van de aardbodem verdwijnen. Op hun geheime verblijfplaats doet Jaracanda aan Andrea duistere ontboezemingen over Oscar. Is iedere vriendschap uiteindelijk gedoemd te worden vergiftigd door eigenbelang en verraad?

Bestel 'm hier >>


Venetiaans vuur | Sybren Kalkman

In de historische thriller Venetiaans vuur kan je het zestiende-eeuwse Venetië bijna horen, ruiken en voelen. Een indrukwekkende historische thriller waarin je je vanaf de eerste bladzijden in het zestiende-eeuwse Venetië waant. Tegen een achtergrond van moorden en aanslagen, een vreselijke belegering, internationale politieke intriges en ontluikende liefde.

Bestel 'm hier >>REISGIDSEN


Kleurrijk Liguria |Miriam Bunnik

Italië is een schitterend mozaïek, een lappendeken van allerlei verschillende stukjes land met elk een eigen verhaal, eigen recepten, een eigen ‘taal’. Een van die vrijwel onontdekte stukjes is de regio Liguria, in het noordwesten, langs de Ligurische Zee. Een regio die bekend staat om haar grillige landschap, haar ietwat gesloten bevolking en haar kruidige keuken. Miriam neemt je mee door Liguria.

Bestel 'm hier >>


Gids naar de ziel van Rome | Hedwig Zeedijk

Roma, una vita non basta. Na bijna twintig jaar in Rome te hebben gewerkt en gewoond, heeft Hedwijk Zeedijk de ziel van de stad behoorlijk bloot kunnen leggen. Ze kent de lokale keuken en de (kerk- of seizoensgebonden) eetvoorschriften, en neemt je graag mee naar de diepte van die Romeinse ziel.

Bestel 'm hier >>


Puglia, een bijzondere belevenis | Hetty de Vogel

Ceglie, Altamura of Grottaglie. In haar boek neemt Hetty je mee naar één van de mooiste, nog onontdekte plaatsen van Italië: het pure, authentieke Puglia. Ze kent iedere centimeter van de hak van de laars en weet precies te vertellen waar je leert pasta te maken of waar je de mooiste stranden vindt. Een must-have voor wie deze bijzondere regio wil gaan ontdekken.

Bestel 'm hier >>


Dominicus regiogids – Toscane, Umbrië en De Marken | Herman Belien

De Dominicus regiogids Toscane, Umbrië en de Marken is een reisgids zoals ik hem graag zie: met het accent op kunst en geschiedenis. Geschreven met een goede dosis enthousiasme en vooral veel (cultuur)historische kennis. De reisgids heeft meer diepgang dan de reguliere gidsen, voorziet ruimschoots in alle (historische) informatie die je zou willen hebben tijdens je reis. Over landstreken en steden, personen en kunstwerken.

Bestel 'm hier >>


National Geographic reisgids Italie | Tim Jepson

National Geographic Reisgids Italië neemt je mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Italië. Je bezoekt historische hoogtepunten van middeleeuws Rome en het centrum van Florence, het idyllische landschap van de Chianti-streek en de romaanse pracht van zuidelijk Puglia. Je gaat op truffeljacht in Umbrië en beklimt de Stromboli bij nacht of brengt een bezoek aan een gondelwerf in Venetië. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Bestel 'm hier >>CULTUUR & GESCHIEDENIS


De laatste drie dagen van Pompeï | Alberto Angela

Bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. Chr. werden steden als Pompeï en Herculaneum compleet onder de as bedolven. Alberto Angela reconstrueert de laatste drie dagen voor de uitbarsting. De personages hebben allen echt bestaan. Het boek geeft een bijzondere inkijk op het leven van bijna 2000 jaar geleden.

Bestel 'm hier >>


Een geschiedenis van het moderne Italië | Jaap van Osta

Jaap van Osta beschrijft in deze herziene en uitgebreide editie de Italiaanse geschiedenis. Van de eerste pogingen om Italië te verenigen in 1760 tot en met de val van Berlusconi. Waarom hebben de Italianen zo weinig op met de staat? Hoe ontstond het contrast tussen het rijke noorden en het arme zuiden? Een must voor wie Italië als land beter wil begrijpen.

Bestel 'm hier >>


Het leven van Agricola – de Romeinen in Brittannië | Tacitus

Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wist te consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expedities voerden hem tot in onbekende contreien als Ierland en Schotland. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouweling van de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus. En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus.

Bestel 'm hier >>


Petrus. leerling, leraar, mythe | Fik Meijer

Petrus was Jezus’ meest vooraanstaande leerling, maar wat weten we van hem? Fik Meijer gaat op zoek en volgt Petrus in de Evangeliën en De handelingen van de apostelen. De visser uit Kapernaüm lijkt voorbestemd voor een grote carrière in de beweging van Jezus, maar eerst moet hij, met vallen en opstaan, een ontwikkeling doormaken.

Bestel 'm hier >>


Livia Augusta | Matthew Dennison

Livia Augusta is een fascinerend boek om te lezen. Het leest als een roman, maar is meer dan dat. Een historisch verhaal gebaseerd op feiten dat niet veel speculeert over gevoelens of motieven van mensen. Het presenteert de feiten en oppert mogelijkheden. Of ze slim was of uitgekookt, dat oordeel blijft over aan de lezer. In ieder geval blijf je in bewondering achter voor wat in ieder geval de machtigste vrouw van Rome moet zijn geweest.

Bestel 'm hier >>KOKEN & TAFELEN


Polpo | Russell Norman

Polpo, een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië, is net even anders dan andere kookboeken. In Polpo bundelde Russel Norman de mooiste recepten die hij in Venetië ontdekte. Een ode aan de stad Venetië en aan de Noord-Italiaanse keuken!

Bestel 'm hier >>


De klassieke Italiaanse keuken | Marcella Hazan

De klassieke Italiaanse keuken is een standaardwerk voor iedereen die houdt van de Italiaanse keuken. Een uitgebreid, praktisch én inspirerend boek met duidelijke recepten die voor iedereen te maken zijn! Marcella Hazan weet de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen en geeft veel informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.

Bestel 'm hier >>


Proef Puglia | Luca Lorusso & Vivienne Polak

De adembenemende regio Puglia ligt tussen de blauwtinten van de Adriatische en de Ionische Zee. De keuken van het zonovergoten Puglia is legendarisch. Met weinig middelen kan je geweldige gerechten op tafel toveren waarin je de Italiaanse zon kunt proeven. Met weinig moeite en met superverse ingrediënten: dat is de Pugliese keuken.

Bestel 'm hier >>


Pure Italiaanse Keuken | Roberto Payer

Roberto Payer is in Nederland de ambassadeur van de Italiaanse keuken. Hij laat je kennismaken met de verschillende Italiaanse streken, waar de ingrediënten voor de recepten en de wijnen voor bij de gerechten vandaan komen. De recepten gaan dan ook vergezeld van wijntips en hebben veel aandacht voor de pure ingrediënten!

Bestel 'm hier >>


De Zilveren Lepel – De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel is de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. Het is al 50 jaar het best verkochte kookboek in Italië en bevat zowel de traditionele gerechten als ook menu's van gevierde chef-koks. Nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, is De Zilveren Lepel met 2.000 recepten een onmisbare klassieker voor iedereen die van goed eten houdt.

Bestel 'm hier >>ANDERE AANRADERS


Reisfotografie. Explore, discover, capture. | Laura Vink

Niet alleen jaloersmakende reisfoto’s, maar ook de beste tips en uitleg hoe jij deze foto’s kan maken. Laura Vink vertelt je in Reisfotografie over sluitertijd en beweging, het fotograferen van steden, mensen en natuur. Ze bezocht en fotografeerde natuurlijk ook enkele Italiaanse steden. Een must voor reizigers die hun mooiste reismomenten vast willen leggen.

Bestel 'm hier >>


Pellegrina een Italiaanse wielerbedevaart | Lidewey van Noord 

Pellegrina is het verhaal van een wielerpelgrim die door Italië trekt op zoek naar de sporen die de helden uit de Italiaanse wielergeschiedenis achterlieten. Van het geboortehuis van Fausto Coppi tot het restaurant van Eddy Mazzoleni en Marco Pantani’s graf in Cesenatico. De pelgrim gaat waar de renners gingen, ziet wat de renners zagen en wil zo proeven van het heldendom, drinken uit dezelfde bidon – al is het maar een slokje.

Bestel 'm hier >>


Wijngids Italië | Marie Florence van Es

Italië is een lappendeken van wijngebieden met een groot en gevarieerd aanbod aan wijn. Dit boek brengt helderheid. Alle wijnstreken, van noord naar zuid, komen uitgebreid en overzichtelijk aan bod. Een handig naslagwerk voor de wijnliefhebber én vakantieganger. Marie Florence van Es toont met dit boek haar kennis liefde voor Italië met zijn unieke wijnen.

Bestel 'm hier >>


Via Roma. De geschiedenis van Rome | Willemijn van Dijk

Willemijn van Dijk creëert in haar reisgids een historisch beeld van Rome aan de hand van moderne straten. Ze vertelt over de geschiedenis van die straten en werkt in chronologische volgorde: van de eerste straten tot Mussolini’s Via dell’Impero Romano. Het is een handzaam boek dat je in je koffer moet stoppen als je nog eens Rome wil verkennen.

Bestel 'm hier >>


1001 Italianen. Vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden | Daniela Tasca

De vele stijlvolle en culinaire Italianen die de afgelopen eeuwen naar Nederland reisden hebben hier hun sporen nagelaten. Daniela Tasca neemt je in haar boek 1001 Italianen mee naar de wereld van deze Italiaanse immigranten. De ijsbereiders, terrazzowerkers, gastarbeiders, expats en culturele ‘vluchtelingen’ die vanuit Italië naar Nederland trokken, hier een bestaan hebben opgebouwd en mede vorm hebben gegeven aan Nederland, zoals dat nu is.

Bestel 'm hier >>


OOK LEUK OM TE LEZEN


LEUKE ARTIKELEN

Duik in een van de mooiste steden van Italië. Napels, ooit een trots koninkrijk, heeft zijn pracht nooit verloren. Geniet van de mediterrane zon, de Napolitaanse liederen en eet hier de lekkerste pizza van de wereld. Napels bruist. Wanneer je .....

Met zijn talloze stranden, steden vol historische bezienswaardigheden en mediterrane eilanden heeft Italië een ongekende aantrekkingskracht op reizigers vanuit de hele wereld. Italië is een land waar je nooit uitgekeken lijkt te raken. Behalve dat het een ideale bestemming voor .....

Een droom over een reisje, een droomreisje, verwen- en één om nooit te vergeten reisje voor vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Een droom die waarheid werd!Bianca, Carolina en Ramona vertellen je over hun plannen in Puglia en jij kunt daarbij .....