Netflix


Italië een beetje thuis

Heerlijk thuis onderuitgezakt kijken naar je favoriete Italiaanse film of serie wanneer je even niet naar Italië kunt. Expedition Italia heeft voor jou de meeste Italiaanse films en serie van Netflix voor je opgezocht en hier voor je neergezet. Kies er eentje (of meer) uit en pop de popcorn! Gustati il film o la serie!UITGELICHT


EEN SELECTIE ITALIAANSE FILMS EN SERIES OP NETFLIX


Suburra (2017) – serie
Misdaad/actie
Het verhaal van de serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2015. In een kuststadje bij Rome ontaardt een geschil over landbezit in een dodelijk gevecht tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan. In de serie staan Aureliano, Spadino en Lele centraal, die alle drie opgegroeid zijn in een verschillende omgeving met ieder een eigen ambitie en passie.


Sulla mia pelle  (2018) – film
Drama/biografie
Het waargebeurde verhaal achter een omstreden Italiaanse rechtszaak. Stefano Cucchi wordt gearresteerd voor een klein misdrijf en wordt tijdens zijn detentie ineens dood aangetroffen. Het gezin is in één week tijd voor altijd veranderd.


Viaggio Sola (2013) – film
Drama/romantiek
De Italiaanse Irene (begin 40) heeft een baan waar veel mensen van zouden dromen. Ze vliegt de hele wereld over om in luxe hotels te slapen als recensent. Naast haar baan heeft ze te maken met haar zus Silvia en haar voormalig verloofde Andrea. Misschien is romantiek de sleutel op naar weg van eenzaamheid naar geluk?


Benvenuto Presidente (2013) – film
Komedie
Deze film gaat over Giuseppe Garibaldi. Hij is een bescheiden maar optimistische bibliothecaris in een klein stadje in Lombardije. Hij houdt zich vooral bezig met lezen en kinderen in aanraking brengen met cultuur. Tegelijkertijd wordt er in Rome een historisch figuur, Giuseppe Garibaldi benoemd tot nieuwe (schijn)president. Zo bombarderen ze zijn huidige naamgenoot plots tot president. De optimistische bibliothecaris komt uit het niets in de harde politiek terecht.


My way (2016) – documentaire over Berlusconi
Documentaire/komedie
In deze documentaire vertelt de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi alles over zijn leven. Hij vertelt over de seksschandalen en de rechtszaken omtrent corruptie. Ook zijn vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin komt aan bod. Poetin speelt ook in de documentaire.


Luna Nera (2020)– serie
Drama
Een tienermeisje in het 17e-eeuwse Italië ontdekt haar toekomst binnen een familie van heksen, net als de vader van haar vriend jacht op haar maakt wegens hekserij.


Il Processo (2019) – serie
Misdaad
De moord op een tienermeisje heeft gevolgen voor een officier van justitie die verbonden is met het slachtoffer, een advocaat die een zaak zoekt om zijn carrière een boost te geven en een verdachte die zegt dat ze onschuldig is.


Loro (2018) – film
Drama/biografie
Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. Loro schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt voor zijn politieke carrière… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?


Lo Spietato (2018) – film
Drama/misdaad
Milaan kent een duizelingwekkende economische en criminele groei. Santo Russo is een Calabriër die opgroeide in het achterland. Na de eerste diefstallen in de buitenwijken en de jeugdgevangenis, besluit hij zijn aspiraties te volgen en definitief het leven van de misdadiger op zich te nemen. Binnen een paar jaar wordt hij het brein en de gewapende vleugel van een machtige en gevreesde bende, die zichzelf in steeds vuilere en winstgevender zaken lanceert: diefstal, ontvoering, drugshandel, witwassen van geld, en niet in het minst executies met bloedvergieten.


Caffè Sospeso (2017) – Documentaire
Documentaire
In Napels, Buenos Aires en New York bespreken mensen de Napolitaanse traditie van koffie en hoe deze hun leven heeft veranderd.


Gomorra (2008) – Serie
Drama/misdaad
De Napolitaanse maffia, de Camorra, beheerst elk aspect van het leven in de arme regio in de provincies Napels en Caserta. Er is geen mogelijkheid om je aan hun macht en wetten te onttrekken. Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, volgt de kijker de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die gedoemd is te eten of gegeten te worden.


Rimetti a Noi i Nostri Debiti (2018) – Film
Drama
Een man is pas werkloos geworden. Hij zit nu in geldnood en wordt bedreigd door zijn schuldeisers. Hij komt overeen om voor een deurwaarder te werken. Al snel ontdekt hij echter de onverwachte prijs voor dit pact met de duivel.


E il cibo va (2018) – Documentaire
Documentaire
De gastronomische cultuur is het resultaat van reizen van de mens op zoek naar nieuwe dingen om te eten. Voor het bewijs hoeven we alleen maar te kijken hoe het Italiaanse eten naar de VS kwam via massa-immigratie. Bijna honderd jaar later, na het traceren van de wegen die het voedsel aflegde en de reis naar New York en Buenos Aires, vinden we nu de basis van een nieuwe traditie van Italiaans eten in deze streken. Welke relatie heeft het met zijn land van herkomst? Kunnen we praten over Italiaans eten buiten Italië?


The App (2019) – Film
Drama/sciencefiction
Nick, een acteur en rijke erfgenaam, raakt geobsedeerd door een dating-app terwijl hij in Rome zijn eerste film maakt. Hij komt terecht in een spiraal van zelfdestructie.


L'uomo senza gravità (2019) – Film
Drama/komedie
Een jongen die de zwaartekracht tart, groeit in eenzaamheid op tot een bijzondere man en een internationale beroemdheid, maar verlangt naar menselijk contact.


Ultras (2020) – Film
Drama
Een verhaal over intergenerationele vriendschap en volwassen worden in de wereld van de ultracultuur tijdens de laatste vijf weken van een voetbalkampioenschap.


Fransesco de Carlo (2019) – Cabaret
Cabaret/komedie
Op een podium in Milaan vertelt Francesco de Carlo over zijn slechte gewoontes, religie, politiek en wat hij heeft geleerd van zijn reizen over de wereld.


Slam (2017) – Film
Komedie
Samuele (16) brengt zijn dagen door met skaten met zijn vrienden en doet sprongen en trucs die niet zonder risico zijn. Hij trekt zich op aan een denkbeeldige vriendschap met zijn held, Tony Hawk, de beste skater aller tijden. Hij zou graag naar de universiteit gaan, reizen, misschien zelfs in Californië gaan wonen en streeft de droom na om een professionele skater te worden. Maar bovenal zou hij de eerste willen zijn in zijn familie die niet vanaf zijn zestien opgezadeld zit met een kind, wat in het verleden gebeurde met zijn moeder en zijn grootmoeder. Alles verandert echter als hij Alice ontmoet, die wel eens het meisje van zijn leven zou kunnen worden.


Film avond!

Zoals je ziet hoef je je dus niet te vervelen wanneer je even niet naar Italië kunt. Dus schenk je favoriete Italiaanse drankje in, pop de popcorn en bekijk een van de fantastische Italiaanse films of series op Netflix.

Veel plezier! Divertiti!


Heb je geen Netflix? Geen paniek!

Expedition Italia heeft een paar mooie Italiaanse films voor je uitgezocht en gedeeld. Kijk hier >> 


OOK LEUK OM TE LEZEN

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

MEER ARTIKELEN

Rimini is misschien wel een van de meest bekende badplaatsen in heel Europa. Dit komt door de 15 km lange strook van prachtige witte zandstranden, een overvloed aan hotels en talloze bars en restaurants. Duizenden Italianen en toeristen komen hier .....

Elba, een idyllisch eiland gelegen in de Tyrreense Zee, is een perfecte vakantiebestemming. Met zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis, avontuurlijke activiteiten en culinaire geneugten biedt Elba een breed scala aan ervaringen die zowel jongere avonturiers als volwassen ontdekkingsreizigers zullen bekoren. .....

Ontdek de meest romantische plekken van Italië. Geniet van een gondeltocht door prachtig Venetië, ervaar liefdesverhaal van Romeo en Julia in Verona of ontdek al het moois in hartstochtelijk Rome. Bekijk de 7 meest romantische plekken van Italië, die wij .....