Italiaanse Trouw Tradities

Italiaanse trouwerij


In het zuiden van Italië is het niet gebruikelijk om als bruid of bruidegom voor de bruiloft een vrijgezellenfeestje te houden.

Op de dag van de bruiloft is het in Italië normaal om aan de gasten een kleine gift mee te geven in de vorm van een bomboniera. Bomboniere zijn huwelijksbedankjes die aan het einde van de bruiloftsmaaltijd op een tafel worden geplaatst en aan gasten worden gegeven. Ze bevatten meestal een klein geschenk, confetti, wat meestal gesuikerde amandelen zijn in Italië. De bomboniera moet 5 of 7 confetti bevatten en staat symbool voor liefde, geluk, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid. Op een bruiloft in Italië worden altijd witte confetti gebruikt.

Het is gebruikelijk om iets groens te dragen in de nacht voor de bruiloft  omdat het geluk zou brengen en rijkdom aan het bruidspaar.

De bruid mag op haar trouwdag geen gouden sieraden dragen, totdat ze haar trouwring om haar vingers geschoven krijgt. Goud dragen voor of tijdens de bruiloft zou ongeluk brengen.

Bij het verlaten de kerk krijgen pasgetrouwden na de huwelijksceremonie een douche van rijst door hun gasten over zich heen. Rijst staat namelijk symbool voor vruchtbaarheid.

Het is in Italië geen goedidee om de trouwdag op een vrijdag te houden, aangezien dit gezien wordt als de dag van slecht geluk. De Zondag is een favoriete dag, omdat zondag staat voor vruchtbaarheid en voorspoed en het wordt gezien als een echte geluksdag.


OOK LEUK

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

MEER ARTIKELEN

In Verona wordt ieder jaar veel aandacht besteed aan Valentijnsdag. Op 4 dagen rond 14 februari staat de stad in het teken van de liefde en vindt er in de stad van Romeo en Julia het festival 'Verona in Love' .....

Heerlijk onderuit gezakt op de bank met één van de vele leuke Italiaanse magazines en kranten. Lekker wegdromen terwijl je aan het bladeren bent en je helemaal in Italië waant.Of lees een van de Italiaanse kranten om op de hoogte te .....

Milaan is een van de meest modieuze steden van Italië en de thuisbasis van enkele van de belangrijkste modemerken van het land. De beste plek in het stadscentrum om ze allemaal op één plek te vinden, is 's werelds oudste .....