Kamperen als een Italiaan

Kampeergewoontes van Italianen

Op een Italiaanse camping ontkom je niet aan de Italiaanse kampeergewoontes. Deze typische gewoontes verschillen met wat wij gewend zijn in ons eigen land.

Hieronder lees je meer:


Kamperen als een Italiaan

Een goede indruk maken is voor de Italianen heel belangrijk en dit zie je zelfs terug wanneer ze op de camping staan. Het is voor de Italianen belangrijk dat hun vakantieverblijf zeer aangenaam is. Dus geen back to basic kamperen, maar een uitgebreid vakantieverblijf dat voorzien is van alle gemakken. Vandaar dat je Italianen ook vaker in een caravan of camper ziet dan in een tentje.

Een eigen tent voor de keuken

Voor Italianen is natuurlijk de keuken (la cucina) het allerbelangrijkst. Ook op de camping zul je ze nooit zien koken op een wankel gasstelletje en dus krijgt de keuken vaak een eigen tent!

Badjassen op de camping

Naast de uitstraling van het vakantieverblijf is het gebruikelijk voor de Italianen om na het douchen een badjas (l’accappatoio) te dragen om zich mee af te drogen. Dit doen ze trouwens niet alleen op de camping, maar ook gewoon thuis, terwijl wij Nederlanders vooral de badjas dragen over onze nachtkleding.

Sssss
Zoals je waarschijnlijk al wel weet is dat de Zuid-Europeanen elke dag een dutje doen, un pisolino. Deze middagrust wordt ook doorgezet op de Italiaanse campings. Tussen 13.00 en 16.00 uur gaan over het algemeen de slagbomen dicht en mag je even niet meer de camping oprijden en zul je voor een gesloten receptie staan.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Als je denkt dat je tijdens de middagrust even lekker baantjes kunt trekken in het zwembad, word je waarschijnlijk teleurgesteld. Grote kans dat het zwembad ook dicht is tussen 13.00 en 16.00.

Houd er rekening mee dat je bij sommige zwembaden een badmuts, cuffia, moet dragen tijdens het zwemmen.


OOK LEUK OM TE LEZEN

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

MEER ARTIKELEN

Italië, een land om verliefd op te worden! Het heerlijke weer, een keuken waar je geen genoeg van kunt krijgen, de mooie natuur en natuurlijk de oude historie. Alsof je in een mega groot openluchtmuseum loopt. Daarom is een rondreis .....

Als je als buitenlander naar Italië verhuist moet je een hoop regelen. Het blijft niet bij je koffertje pakken en vertrekken! Allereerst moet je je goed informeren over de papieren die nodig zijn om in Italië te verblijven. Annelies Hazebroek .....

Een mooi gedeelte van Napels is Spaccanapoli. Alleen al om deze sfeervolle lange straat te zien, is het de moeite waard om naar Napels te gaan. Spaccanapoli betekent letterlijk „Splijt Napels”.De straat Via Croce splijt het historische centrum van de .....