Kamperen als een Italiaan

Op een Italiaanse camping ontkom je niet aan de typisch Italiaanse kampeergewoontes. Deze verschillen over het algemeen van wat wij in Nederland gewend zijn. Hier lees je over deze Italiaanse gebruiken op een Italiaanse camping.

Kamperen als een Italiaan
Een goede indruk maken is voor de Italianen zeer belangrijk, en dit is zelfs terug te zien wanneer ze op de camping staan.  Het is voor de Italianen belangrijk dat hun vakantieverblijf zeer aangenaam is. Dus geen back to basic kamperen, maar een uitgebreid vakantieverblijf dat voorzien is van alle gemakken. Vandaar dat je Italianen ook vaker in een caravan of camper ziet dan in een tentje.

Een eigen tent voor de keuken
Voor Italianen is natuurlijk de keuken (la cucina) het allerbelangrijkst. Ook op de camping zul je ze nooit zien koken op een wankel gasstelletje en dus krijgt de keuken vaak een eigen tent!

Badjassen op de camping
Naast de uitstraling van het vakantieverblijf, is het gebruikelijk voor de Italianen om na het douchen een badjas (l’accappatoio) te dragen om zich mee af te drogen. Dit doen ze overigens niet alleen op de camping, maar ook thuis, waar wij Nederlanders vooral de badjas gebruiken over onze nachtkleding.

Sssss
Zoals je waarschijnlijk al wel weet is dat de Zuid-Europeanen elke dag een siësta hebben, ofwel in Italië un pisolino. Deze middagrust wordt ook gerespecteerd op de Italiaanse campings. Tussen 13.00 en 16.00 uur gaan over het algemeen de slagbomen dicht en mag je even niet meer de camping oprijden en is de receptie gesloten.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Als je denkt dat je tijdens de middagrust even lekker baantjes kunt trekken in het zwembad, word je waarschijnlijk teleurgesteld. Hoogstwaarschijnlijk zal het zwembad ook dicht zijn tussn 13.00 en 16.00.

Houd er rekening mee dat je bij sommige zwembaden een badmuts (cuffia) moet dragen tijdens het zwemmen.