Kamperen als een Italiaan

Kampeergewoontes van Italianen

Op een Italiaanse camping ontkom je niet aan de Italiaanse kampeergewoontes. Deze typische gewoontes verschillen met wat wij gewend zijn in ons eigen land.

Hieronder lees je meer:


Kamperen als een Italiaan

Een goede indruk maken is voor de Italianen heel belangrijk en dit zie je zelfs terug wanneer ze op de camping staan. Het is voor de Italianen belangrijk dat hun vakantieverblijf zeer aangenaam is. Dus geen back to basic kamperen, maar een uitgebreid vakantieverblijf dat voorzien is van alle gemakken. Vandaar dat je Italianen ook vaker in een caravan of camper ziet dan in een tentje.

Een eigen tent voor de keuken

Voor Italianen is natuurlijk de keuken (la cucina) het allerbelangrijkst. Ook op de camping zul je ze nooit zien koken op een wankel gasstelletje en dus krijgt de keuken vaak een eigen tent!

Badjassen op de camping

Naast de uitstraling van het vakantieverblijf is het gebruikelijk voor de Italianen om na het douchen een badjas (l’accappatoio) te dragen om zich mee af te drogen. Dit doen ze trouwens niet alleen op de camping, maar ook gewoon thuis, terwijl wij Nederlanders vooral de badjas dragen over onze nachtkleding.

Sssss
Zoals je waarschijnlijk al wel weet is dat de Zuid-Europeanen elke dag een dutje doen, un pisolino. Deze middagrust wordt ook doorgezet op de Italiaanse campings. Tussen 13.00 en 16.00 uur gaan over het algemeen de slagbomen dicht en mag je even niet meer de camping oprijden en zul je voor een gesloten receptie staan.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Als je denkt dat je tijdens de middagrust even lekker baantjes kunt trekken in het zwembad, word je waarschijnlijk teleurgesteld. Grote kans dat het zwembad ook dicht is tussen 13.00 en 16.00.

Houd er rekening mee dat je bij sommige zwembaden een badmuts, cuffia, moet dragen tijdens het zwemmen.


OOK LEUK OM TE LEZEN

BOEK JE REIS NAAR ITALIË!

MEER ARTIKELEN

Italië is een van de beste locaties voor tortelduifjes. Denk maar eens aan Shakespeare's grootste liefdesverhaal, de tragedie van Romeo & Julia, dat zich afspeelde in de Italiaanse stad Verona. Dit feit alleen kan al de motivatie zijn die je .....

In Italië zijn er heel veel verschillende soorten koffie, maar hoe weet je welke je moet bestellen? Wist je dat je standaard een espresso krijgt geserveerd wanneer je vraagt: Un caffè per favore? Wil je een andere variant, dan is .....

Ontdek de Marcato Atlas 150 - de ultieme keuze voor iedereen die houdt van verse pasta. Als je een liefhebber bent van de traditionele Italiaanse keuken en je wilt je eigen heerlijke pasta creëren, dan is de Atlas 150 ideaal .....