Italiaans leren in huis

Wanneer je van Italië houdt en wanneer je je graag wilt mengen in het echte Italiaanse leven, dan is het een heel goed idee om de Italiaanse taal te gaan leren!

Maar hoe? Er zijn vele verschillende manieren om de taal eigen te maken. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn en waarom je de taal wilt leren, kan je besluiten om thuis of juist in Italië de taal te gaan leren!

Tegenwoordig zijn er veel apps te downloaden die je helpen met Italiaans te leren, wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.


Duo Lingo

Sinds 2012 bestaat Duolingo, een website én een overzichtelijke app. Voor beginners biedt Duolingo een uitgebreide taalcursus die dezelfde structuur heeft als de taalstudieboeken die we allemaal vast nog wel kennen van de middelbare school.

Door middel van korte oefeningen kom je steeds verder in de taal. Op dit moment bestaat nog niet de mogelijkheid om vanuit het Nederlands Italiaans te leren. Gelukkig helpt een gemiddeld basis-Engels je al een heel eind op weg. De app start met standaardzinnen zoals:

io sono un uomo = ik ben een man
lui è un ragazzo = hij is een jongen


Vervolgens zijn er telkens nieuwe onderwerpen te verzamelen. Deze onderwerpen variëren van veelgebruikte woorden in de Italiaanse keuken tot werkwoordtijden en andere grammatica.

Door dagelijks een half uur te besteden aan Duolingo kun je al een goede basis opbouwen, met name op het gebied van schrijven, lezen en spreken.

Je kunt ook upgraden naar Duo Lingo Plus voor $6,99 (€5,74) per maand wanneer je een jaarabonnement neemt.

duolingo.com/course/it/en/Leer-Italiaans-online >>


Fun Easy Learn

Fun Easy Learn is een makkelijke app om de Italiaanse taal te leren. De app biedt tot 6.000 woorden en is wereldwijd al een miljoen keer gedownload!


De app is in het Nederlands. In het grote hoofdmenu kies je het onderwerp waarover je de Italiaanse woorden wilt leren. Daarna kies je een subcategorie. Dus wanneer je het hoofdcategorie ‘gezondheid’ is, kun je als subcategorie bijvoorbeeld ‘verwonding’ kiezen, zie de afbeelding hierboven. Daarna kies je de manier waarop je wilt oefenen. Helaas zit er wel veel reclame in die je steeds weg moet klikken. Met de betaalde versie kun je door naar een volgend leerniveau. Om de advertenties uit te schakelen en de hogere levels te ontgrendelen betaal je vanaf €9,99. Je krijgt 1000 woorden bij de gratis versie. Het leuke is ook dat je bloemen kunt sparen om zo naar een hoger level te komen.

funeasylearn.com/app/learn-italian >>


Luisteren met ItalyHeritage

Qua luistervaardigheid kun je veel leren van ItalyHeritage, een Engelstalige website waar je kennis kunt maken met de Italiaanse cultuur. De website heeft een groot aantal Youtube-video’s beschikbaar, inclusief de tekst uit de video in zowel het Italiaans als het Engels. Dit is een perfecte manier om je luistervaardigheid te trainen. De video’s variëren van de geschiedenis van een klein Italiaans dorp tot het productieproces van de beroemde Lombardische kerstklassieker panettone.

italyheritage.com >>


Wordfeud

Voor de gevorderde leerling is het leuk om Wordfeud eens in het Italiaans te doen. In het begin is dat een beetje een uitdaging, want je tegenstanders zijn allemaal veel beter en kennen allerlei vreemde en moeilijke woorden waar jij nog niet van hebt gehoord. Die moet je dan opzoeken.

iTunesGoogle Play >>


News in slow Italian

Deze app om Italiaanse te leren is van Engelse makers, maar geheel in Italiaans gemaakt. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad instellen: beginner, intermediate of gevorderde student Italiaans. Hier wordt het nieuws van de afgelopen week langzaam voorgelezen. Je leert dus altijd op basis van de actualiteit, wat zeker meerwaarde heeft. Daarnaast kun je meelezen met het nieuws en zijn er ook oefeningen over. Op hun website staan wekelijkse Podcasts om de Italiaanse taal te leren.

newsinslowitalian.com/italian-podcast >>

Mondly

Met Mondly maak je kennis met de Italiaanse taal op een snelle en effectieve manier. In slechts enkele minuten kunt je de meest belangrijke Italiaanse woorden leren, zinnen maken, Italiaanse zinnen leren en deelnemen aan gesprekken.

De app van Mondly is gebruiksvriendelijk opgezet waarop je de Italiaanse taal spelenderwijs leert. Er zitten veel luister- en gespreksoefeningen in waarin je eigen stukjes kunt inspreken en een woord kunt naspreken. 

Voor 12 maanden betaal je €47, 99

app.mondly.com >>


Yabla

Dit is een Engelse app, maar dat maakt in dit geval niet zo veel uit, omdat hier alles in het Italiaans is, de doeltaal. Yabla is een app voor de intermediate of gevorderde student. Je kunt Italiaanse video’s bekijken met ondertiteling in het Italiaans. Ook staan er bijvoorbeeld veel muziekclips op met ondertiteling en is er de mogelijkheid om de laatste zin terug te luisteren. Beter dan bij YouTube. Langzaam en duidelijk gesproken, met ondertiteling. Heel handig en dus een aanrader!

Yabla kost €7,50 per maand.

Yabla >>


Handige Tips

Naast bovenstaande Apps zijn er nog veel meer handige manieren om Italiaans te leren:

  • Houd een eigen bestand bij met wat je geleerd hebt. Door middel van het bijhouden van alle woorden die je via de Apps tegen bent gekomen in een Excelbestand (met tabbladen per onderwerp) kan je je woordenschat behoorlijk uitbreiden.
  • Stel je taalinstelling op je telefoon in op Italiaans. Zet daarbij ook Google Translate op je telefoon, zodat je alles wat je in het dagelijks leven ziet direct kunt vertalen.
  • Probeer wekelijks een artikel in het Italiaans te lezen. Italiaanse kranten als La RepubblicaCorriere della Sera en Il Sole 24 Ore bieden kwaliteit. The Huffington Post is een blog met interessante artikelen. Het is een aanrader deze media te volgen op Twitter en te liken op Facebook zodat je nog meer wordt geconfronteerd met het Italiaans.
  • Wees niet bang om Italiaans te spreken. Zodra je gaat twijfelen aan jezelf, ga je meer fouten maken of durf je niet meer op deze manier te oefenen. Probeer je eerste zinnen uit als je in Italië bent of gewoon in eigen land, bij een Italiaans restaurant.
  • Ga zelf op zoek naar nieuwe manieren om Italiaans te leren. Zoek bijvoorbeeld een penvriend(in) om brieven naar te schrijven, te appen en mee te videochatten om te leren schrijven en spreken. Jij kan hem of haar dan helpen met Nederlands of Engels. Misschien mag je zelfs een keer langskomen!

Tóch liever Italiaans leren in Italië? Klik dan hier!

Of thuis vanuit een boek? 

Klik dan op de onderstaande boeken voor meer info. Bestel en begin morgen al!


PLAN JE REIS EN LEER ITALIAANS IN ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

MEER LEUKE ARTIKELEN

Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!​Laat je vanaf de vroege uurtjes in de watten leggen met een energiek ....

LEES VERDER
Ongerepte natuur van Abruzzo!

De op één na kleinste regio van Italië ligt in het zuiden van centraal Italië en grenst aan Puglia, Campania, Lazio en Abruzzo. Je vindt ....

LEES VERDER
Molise

De mooiste bezienswaardigheden vind je volgens ons in Italië. Italië is enorm divers en in elke regio zie je weer andere landschappen. Zoals de hoge ....

LEES VERDER
Bezienswaardigheden in Italië