Italiaans leren koken in Nederland

De Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is bekend om haar tradities, op het gebied van de bereidingswijze en op het gebruik van de juiste combinaties van ingrediënten.

De puurheid en de verscheidenheid van de vele traditionele gerechten uit elke streek, maken de Italiaanse keuken tot één van de beste ter wereld.

Italiaanse keuken in Nederland, Italië


In Nederland zijn er vele mogelijkheden om de traditionele gerechten uit Italië te leren maken, wij hebben er een paar op een rijtje gezet.  

(H)eerlijke Italiaanse kookworkshop | Amsterdam

Bij deze Italiaanse kookworkshop ga je terug naar de basis en de pure smaken van bella Italia. Je leert bijvoorbeeld overheerlijke saltimbocca en kalfsvlees maken, met daarbij heerlijke risotto, bestrooid met verse parmezaanse kaas. Leer hier ook de beste, zelfgemaakte tagliatelle te maken of andere pasta, pesto of pannacotta. Dat wordt smullen!

smaaknederland.nl >>

H)eerlijke Italiaanse kookworkshop | Amsterdam

 

Basis cursus Italiaans koken | Zevenbergen

Hier leer je in 6 avonden de fijne kneepjes van het Italiaanse koken. Wanneer je de basisprincipes van de Italiaanse keuken eenmaal kent, kun je met gemak een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel zetten. Aan het einde van elke les ga je samen de bereidde gerechten nuttigen. Tijdens deze cursus wordt er ook aandacht besteed aan de producten en ingrediënten die die ervoor zorgen dat je een heerlijk gerecht krijgt. Alle recepten krijg je in een handige map mee naar huis.

cucinafrancesca.nl >>

Basis cursus Italiaans koken | Zevenbergen

Het gevoel van de Italiaanse keuken | Venlo

Lerares Georgia komt uit Napels en geeft al sinds 2003 kooklessen. Ze leert je hoe je vers brooddeeg, pizzadeeg, pasta's, sauzen, vlees-of visgerechten kunt maken. Ze leert je "Het gevoel" voor de Italiaanse keuken te herkennen en hoe de Italianen koken en welke eetgewoontes zij hebben. Tijdens de kooklessen kun je proeven van typische Italiaanse producten. Daarnaast krijg je theoretische uitleg over de ingrediënten en de voedingswaarden en ga je samen aan de slag om een 4-gangen menu te maken!

passione-italia.nl >>

Het gevoel van de Italiaanse keuken | Venlo


Kookclub | Haarlem

Maak een reis door al het heerlijks uit de Italiaanse keuken. Je gaat het in deze kookclub allemaal beleven in combinatie met de heerlijkste wijnen uit de verschillende streken. Je leert menu’s maken die bij het seizoen passen en er wordt steeds iets gekozen uit een andere regio, hierdoor leer je alle prachtige smaken van Italië kennen.  Maak een culinaire reis!

kookcursusitaliaanskoken.nl >>

 Italiaanse Kookworkshop, Kookclub | Haarlem

Kookcursus | Amstelveen

Als je dol bent op de Italiaanse keuken en er graag zoveel mogelijk over wilt weten, dan is deze kookcursus iets voor jou! Hier leer je alle ins en outs van de Italiaanse keuken. Proef de sfeer van de diverse Italiaanse streekkeukens en ontdek dat er niet 1 Italiaanse keuken bestaat, maar zoveel als er nonna’s zijn!

martijnpostma.nl >>

Italiaanse Kookcursus | Amstelveen


Kookcursussen in heel Nederland

Meer Italiaanse kookcursussen in Nederland vind je hier >> www.1001activiteiten.nl >>

Kookboeken van bekende chefs!

 In huis Italiaans leren koken kan ook, klik hiervoor op de afbeelding voor meer info.

Fast Cook Italian - Italiaans kookboek
Simply Italian - Italiaans kookboek
Vegetables - Antonio Carluccio - Italiaans kookboek
Jamie kookt Italië - Kookboek Italië
Pasta book Jamie Oliver


BOEK JE REIS NAAR CULINAIR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

OOK LEUK OM TE LEZEN!


MEER ARTIKELEN

Leer koken in Italië Er is maar één manier om goed Italiaans te koken en dat is zelf doen! Als je een liefhebber bent van Italiaanse gerechten, dan kunnen wij je zeker blij maken met informatie over een Italiaanse kookcursus .....

De op één na kleinste regio van Italië ligt in het zuiden van centraal Italië en grenst aan Puglia, Campania, Lazio en Abruzzo. Je vindt er groene heuvels, een mooie kuststrook en een rijk Romeins verleden. Tot aan  1963 behoorde .....

De Italiaanse regio Emilia Romagna is een ideale bestemming als je van lekker eten houdt! De steden en dorpen van deze regio staan bekend om hun heerlijke Italiaanse producten en gerechten. Zoals bijvoorbeeld uit de plaats Parma, waar de Parmaham .....