Italiaans leren koken in Nederland

De Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken is bekend om haar tradities, op het gebied van de bereidingswijze en op het gebruik van de juiste combinaties van ingrediënten.

De puurheid en de verscheidenheid van de vele traditionele gerechten uit elke streek, maken de Italiaanse keuken tot één van de beste ter wereld.

In Nederland zijn er vele mogelijkheden om de traditionele gerechten uit Italië te leren maken, wij hebben er een paar op een rijtje gezet.  


(H)eerlijke Italiaanse kookworkshop | Amsterdam
Bij deze Italiaanse kookworkshop ga je terug naar de basis en de pure smaken van bella Italia. Je leert bijvoorbeeld overheerlijke saltimbocca en kalfsvlees maken, met daarbij heerlijke risotto, bestrooid met verse parmezaanse kaas. Leer hier ook de beste, zelfgemaakte tagliatelle te maken of andere pasta, pesto of pannacotta. Dat wordt smullen!

smaaknederland.nl >>

 

Basis cursus Italiaans koken | Zevenbergen
Hier leer je in 6 avonden de fijne kneepjes van het Italiaanse koken. Wanneer je de basisprincipes van de Italiaanse keuken eenmaal kent, kun je met gemak een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel zetten. Aan het einde van elke les ga je samen de bereidde gerechten nuttigen. Tijdens deze cursus wordt er ook aandacht besteed aan de producten en ingrediënten die die ervoor zorgen dat je een heerlijk gerecht krijgt. Alle recepten krijg je in een handige map mee naar huis.

cucinafrancesca.nl >>

 

Het gevoel van de Italiaanse keuken | Venlo
Lerares Georgia komt uit Napels en geeft al sinds 2003 kooklessen. Ze leert je hoe je vers brooddeeg, pizzadeeg, pasta's, sauzen, vlees-of visgerechten kunt maken. Ze leert je "Het gevoel" voor de Italiaanse keuken te herkennen en hoe de Italianen koken en welke eetgewoontes zij hebben. Tijdens de kooklessen kun je proeven van typische Italiaanse producten. Daarnaast krijg je theoretische uitleg over de ingrediënten en de voedingswaarden en ga je samen aan de slag om een 4-gangen menu te maken!

passione-italia.nl >>


Kookclub | Haarlem
Maak een reis door al het heerlijks uit de Italiaanse keuken. Je gaat het in deze kookclub allemaal beleven in combinatie met de heerlijkste wijnen uit de verschillende streken. Je leert menu’s maken die bij het seizoen passen en er wordt steeds iets gekozen uit een andere regio, hierdoor leer je alle prachtige smaken van Italië kennen.  Maak een culinaire reis!

kookcursusitaliaanskoken.nl >>

Kookcursus | Amstelveen
Als je dol bent op de Italiaanse keuken en er graag zoveel mogelijk over wilt weten, dan is deze kookcursus iets voor jou! Hier leer je alle ins en outs van de Italiaanse keuken. Proef de sfeer van de diverse Italiaanse streekkeukens en ontdek dat er niet 1 Italiaanse keuken bestaat, maar zoveel als er nonna’s zijn!

martijnpostma.nl >>


Kookcursussen in heel Nederland 
Meer Italiaanse kookcursussen in Nederland vind je hier >> www.1001activiteiten.nl >>

Kookboeken van bekende chefs! 
In huis Italiaans leren koken kan ook, klik hiervoor op de afbeelding voor meer info.

OOK LEUK OM TE LEZEN!

BOEK NU JE ITALIAANSE REIS!

ITALIA BLOG!
Deze keer schrijft Marieke Boogert over het starten van een B&B in Italië, Abruzzo. Sinds 2011 heeft ze hier een[...]
Regelmatig loopt Marieke Boogert tijdens haar wandeling over een weg van gras langs haar droomhuis. Haar ideale droomhuis staat niet[...]
​De Italiaanse kust, die zowel de Middellandse Zee als de Adriatische Zee omvat, herbergt enkele van de mooiste stranden ter[...]
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
Met zijn talloze stranden, steden vol historische bezienswaardigheden en mediterrane eilanden heeft Italië een ongekende aantrekkingskracht op reizigers vanuit de[...]