Villa Borghese, Rome

Wanneer je een romantisch en relaxt dagje in Rome wilt beleven, raden we je aan om naar Villa Borghese te gaan. Villa Borghese is het grootste openbare park van Rome. Het heeft een meer, tempels, tuinen, fonteinen, standbeelden, restaurants, café's en musea. Villa Borghese is oorspronkelijk een wijngaard van kardinaal Scipio Borghese, waar hij een park van gemaakt heeft. En nu 100 jaar later kunnen wij er met z'n allen van genieten. 

More...

In Villa Borghese kun je heerlijk wandelen, een bootje varen, luieren op het gras of een hele middag op een kleedje zitten met wat lekkers en heerlijk vertoeven tussen de Italianen. Want ook onder de Italianen is dit een favoriete plek.

Lekker picknicken in Villa Borghese met een kleed en een tas vol, zelf meegenomen, lekkers, drinken en zonnebrandolie. Maar wanneer je wilt picknicken in het park en geen zin hebt om alles mee te slepen, wandel dan even langs GiNa. Hier kun je een goedgevulde picknickmand bestellen, met een heerlijke fles wijn, broodjes, pasta, salade, taart, fruit en toetjes naar keuze. Heel handig!

GiNa - Via San Sebastianello , 7/A, Rome, Italië (Centro)


Casina del Lago

Ga je liever op het terras zitten in plaats van picknicken, ga dan naar Casina del Lago, voor een lekker drankje of een heerlijke lunch. Helaas is het terras niet al te groot en kan het zijn dat je wat geduld moet hebben voor een plekje, maar wanneer je er eenmaal zit, kun je er genieten van een heerlijke maaltijd of drankje onder een parasol in de zon.

Casina Del Lago Villa Borghes Rome Italië


Als slagroom op de romantische taart kun je aan het einde van de dag nog een boottochtje op het water maken met je geliefde. Midden in het hart van Villa Borghese ligt namelijk een grote vijver (meertje). De tempel middenin het water is een klein imitatietempeltje dat gebouwd is voor God Asclepius. 


Heb je na een hele dag relaxen nog niet genoeg gehad van Villa Borghese, dan kun je in een van de café's en barretjes in en rondom het park nog even nagenieten.


Art Café

Gedurende vele jaren wordt deze club beschouwd als de beste dansplaats in Rome. De vrijdagavond in het Art Café begint met om 19.00 uur met een aperitief en zachte muziek en om 21.30 uur wordt er een rijk en goed ingericht buffet geserveerd, die gecombineerd wordt met een disco-avond. De restaurantbar is er uitstekend, je krijgt er heerlijke hapjes, cocktails en de desserts zijn gewoonweg kunstwerken.

Art Café is veel gekozen door lokale filmsterren, die hier komen om plezier te hebben met vrienden.

Naast disco-avonden en live-concerten, organiseert de club vaak verschillende festivals, gotische feesten, Braziliaanse carnavals, Masquerades a la Venice, en film- avonden.

Gepaste kleding is hier een vereiste.

Art Café - Viale del Galoppatoio, 33, 00197 Roma

Rome


Harry's bar

Harry's Bar Rome is een historische bar en restaurant gelegen aan de Via Veneto, net iets buiten Villa Borghese. De bar kreeg internationale bekendheid toen het te zien was in La Dolce Vita, een film van Federico Fellini. Tegenwoordig werkt het als een bar en een restaurant en trekt het een luxe Romeins en internationaal publiek aan.

Harry's bar - Via Vittorio Veneto, 150, 00187 Roma

Na een heerlijke dag in Villa Borghese hangt er waarschijnlijk extra veel 'Amore' in de lucht! Geniet van je nacht! 😉


Hoe kom je er?

Als je naar Villa Borghese wilt met de Metro, stap je uit bij de metrohalte van Piazza di Popolo of bij de metrohalte van Piazza di Spagna. Het park ligt tussen deze twee pleinen in. Je kunt dus ook uitstappen bij het ene plein en via het Villa Borghese park naar het andere plein lopen. De metrohalte bij Piazza di Popola heeft mijn voor keur omdat tegenover de halte de poort van Piazza di popolo is en aan de linkerkant zie je dan de poort naar Villa Borghese.

Villaborghesetours >>


OOK LEUK OM TE BEKIJKEN


BOEK JE REIS NAAR ROME!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels

MEER LEUKE ARTIKELEN

Dé pizza van Da Michele in Napels Volgens Goethe was het: ‘Eerst Napels zien en dan sterven.’ Want na het zien van de stad Napels ....

LEES VERDER
De beste Pizza vind je in Napels

Leer koken in Italië Er is maar één manier om goed Italiaans te koken en dat is zelf doen! Als je een liefhebber bent van ....

LEES VERDER
Italiaans leren koken in Italië

Italië heeft een behoorlijk aantal indrukwekkende en goed bewaarde kastelen. De mooiste ​kastelen in Italië bevatten niet alleen traditionele elementen van middeleeuwse militaire architectuur en ....

LEES VERDER
Mooiste kastelen in Italië