Camping weetjes

Camping seizoen in Italië

Het kan voorkomen dat sommige campings het niet zo nauw nemen met de openingsdata en dat een camping op de openingsdag nog niet helemaal gereed is voor het nieuwe camping seizoen of dat sommige toiletgebouwen nog helemaal niet in gebruik genomen kunnen worden. Aan het einde van het seizoen kan de camping ook voortijdig de voorzieningen afsluiten omdat zij zich al aan het voorbereiden zijn op de winterstop. 

De periode van het kampeerseizoen hangt vooral af in welke regio je gaat kamperen. Het seizoen kan van mei tot en met september zijn, maar kan ook langer of korter zijn. Het is dus handig om hier rekening mee te houden bij je planning, zeker wanneer je op de bonnefooi wilt gaan rondtrekken.

Kamperen in Noord of Zuid Italië

Kamperen op een camping in het Noord Italië is heel anders kamperen dan kamperen op een camping in het zuiden van Italië. Het noorden is rijk en meer verstedelijkt dan het zuiden, het zuiden is meer plattelands en minder welvarend is.

Wanneer je in het noorden in de bergen gaat kamperen is het aan te raden een warme slaapzak mee te nemen. Ook tijdens de zomermaanden kan het er in de avond en ’s nachts behoorlijk fris worden. Bij hoge zomertemperaturen kan de verfrissende wind uit de bergen de temperatuur juist weer aangenaam maken.

De temperatuur ligt in het zuiden van Italië over het algemeen een stuk hoger dan in noordelijke gedeelte. In het zuiden kun je in de zomer genieten van heerlijke zwoele avonden. Je kunt er vaak tot in de late avonduurtjes genieten van de heerlijke buitentemperatuur, waardoor het heerlijk vertoeven is voor je tent of camper. Houd er rekening mee dat het minder prettig vertoeven is in een tent wanneer de temperatuur erg hoog is. Zoek dan een plek onder bomen voor de schaduw. 

Kamperen aan de Italiaanse kust

De meeste stranden in toeristische kustgebieden zijn stranden tegen betaling, spiaggia a pagamento genaamd. Je bent op deze stranden verplicht om een ligstoel en evt. een parasol te huren. Wil je niet betalen voor een plekje, zoek dan een gratis toegankelijk strand, genaamd spiaggia libera.

Het komt ook voor dat je bij het huren van je stacaravan of bungalow een plekje kunt reserveren op het betaalde strand.

Wanneer je voor juli of na augustus in duik in de zee neemt, kijk er dan niet gek van op als je rare blikken toegeworpen krijgt. Italianen verklaren je voor gek en zullen je waarschijnlijk waarschuwingen geven over je gezondheid. 

Zwembad op de camping

In mei is het over het algemeen al heerlijk weer in Italië. Als je denkt dat je dan gebruik kunt maken van het zwembad, kan het zijn dat je wordt teleurgesteld. Over het algemeen wordt een zwembad zo rond half mei gevuld. Wanneer de zwembaden eindelijk gevuld zijn, kijk er dan niet van op dat je de toegang wordt ontzegd omdat je geen cuffia, badmuts op hebt. Schrik niet, want meestal kun je er ter plekke wel een mooi modelletje op de kop tikken.

Of koop er gelijk eentje hier:

Op sommige plekken kan het ook verplicht zijn om ‘traditionele' zwemkleding te dragen en je dus geweigerd wordt wanneer je een zwemshort aan hebt. Zorg er daarom voor dat je ook een 'speedootje' in je tas hebt. Half september gaat de stop er weer uit het zwembad, want buiten zwemmen is immers na die tijd volgens de Italianen absoluut erg ongezond!

Duik je in het voorseizoen of na de zomer in zee, kijk er dan niet raar van op dat je raar aangekeken wordt, Italianen vinden zwemmen buiten het zomerseizoen uiterst ongezond!

Huisdieren mee op de camping

Huisdieren worden in Italië niet overal toegelaten. Op de campings waar honden worden toegestaan zijn ze dan ook het hele jaar welkom. Bij andere campings laten ze alleen maar honden toe in bepaalde perioden, meestal is dat alleen in het laagseizoen.


OOK LEUK OM TE LEZEN


BOEK JE REIS NAAR ITALIË!


MEER ARTIKELEN

Elba, een idyllisch eiland gelegen in de Tyrreense Zee, is een perfecte vakantiebestemming. Met zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis, avontuurlijke activiteiten en culinaire geneugten biedt Elba een breed scala aan ervaringen die zowel jongere avonturiers als volwassen ontdekkingsreizigers zullen bekoren. .....

Een van de meest betoverende dorpjes in Italië is zonder twijfel Civita di Bagnoregio, ook wel bekend als "La Città Che Muore" of "De ​stad ​die ​sterft." Dit dorpje ligt in de regio Lazio, op ongeveer 120 kilometer ten noorden .....

​ ​Feest! In het zuiden van Italië is het niet gebruikelijk om als bruid of bruidegom voor de bruiloft een vrijgezellenfeestje te houden. Op de dag van de bruiloft is het in Italië normaal om aan de gasten een kleine .....