Surfspots in Italië

Surfen in Italië

Niet het eerste land als je surfen aan denkt, maar zeker een goed alternatief voor plekken zoals Californië en Australië. Geliefd zijn de eilanden Sicilië en ook Sardinië. Dit is vooral voor kitesurfers een goede spot, want dat gaat ook bij rustigere golven. Op Sicilië kun je in de herfst op de beste golven hopen, die zwellen dan tot zo’n drie meter aan. Ook wat betreft surfscholen, shops en materiaal zit je hier goed. De bekendste spot heet Capo Mannu, waar gevorderden graag hun trucjes laten zien. Ook beginners kunnen hier genieten van de zon en het helderblauwe water in de Middellandse Zee.

Na Sicilië en Sardinië is de Toscaanse kust een van de populairste gebieden van Italië voor watersporten en met goede reden: er zijn prachtige stranden, goede faciliteiten, perfecte golven en vele locaties die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. Toscane is echt een bijzonder goede locatie voor iedereen die graag een golf meepikt. Dus als je dit jaar niet in staat bent om naar een ver exotisch oord te gaan,of als je op zoek bent naar surf vibes met een Toscaanse twist, ga dan naar de Toscaanse kust.Versilia en Viareggio

Versilia en Viareggio worden gezien als de surfmekka's van Toscane en Versilia was de plek waar het Italiaanse surfen begon toen in de jaren '70 twee klasgenoten de kunstacademie "Stagio Stagi" in Pietrasanta bezochten en een film over surfen zagen, en vervolgens besloten hun eigen surfboard te maken. Door de jaren heen werd de sport meer en meer populair en tegenwoordig zul je vele surfers zien op de golven bij Viareggio, Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta en Forte dei Marmi. Een perfecte kuststrook waar de weerselementen zeer gunstig zijn en de juiste condities leveren voor een perfecte golf. Dit alles maakt dat het een zeer populaire surflocatie is.
Punta Ala

Punta Ala is een geliefde en bekende surf locatie in Toscane die zeer populair is onder surfers vanwege de stromingen. Een 5 km lang strand! Het is een buitengewoon mooie plaats met daarnaast ook nog eens perfecte faciliteiten en vele watersporten om te beoefenen, alsmede vele clubs, zaakjes waar je uitrusting kunt huren en scholen.

Natuurlijk zijn er nog vele andere te gekke surf locaties en uitstekende stranden die langs de Toscaanse kust liggen, dus als je een gepassioneerde surfer bent, Toscane is dan beslist de perfecte Italiaanse locatie voor jou!Kust van Ligurië

In de lente, herfst en winter maken de goede weersomstandigheden aan de Ligurische kust kitesurfen en windsurfen mogelijk. Imperia is een centraal surfcentrum met veel goede plekken in de omringende regio, in Oneglia bijvoorbeeld, of Spiaggia d’Oro in Porto Maurizio

In het voor- en naseizoen in het bijzonder bieden de stranden in Ligurië alle ruimte voor kitesurfen. Dankzij de perfecte windcondities, is er niets om je van te weerhouden om een spannende surftocht te maken.

De meest populaire plekken voor kitesurfen zijn Porto Maurizio in de baai van Spiaggia d’Oro en in de baaien van San Remo of Diano Marino.

De beste stranden voor windsurfen zijn Alassio en Pietra Ligure. Zij bieden de perfecte windcondities en zijn minder overbevolkt dan andere populaire stranden, zoals het strand van Varazze.

Beginners kunnen beter naar het strand van San Remo gaan, omdat de golven in deze baai rustiger zijn en daardoor makkelijker te beheersen.

De karakteristieken van Ligurische kustlijn zorgen het hele jaar door voor de beste condities voor surfen. Veel surfers geven de voorkeur aan de baai van Spiaggia d’Oro of de baaien van Diano Marina en vlak voor San Remo.


Varazze

Varazze is een populaire badplaats voor de Italiaanse toerist. Deze badplaats staat bekend als één van de mooiste plekken om te surfen vanwege de betere golven rond de Middellandse Zee.autohuur italiëBron: Tuscany-Villas, HolidayGuru