Reizen

Italië behoort tot een van de populairste bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Italië is rijk aan vele kunstschatten, prachtige landschappen, mooie historie en indrukwekkende bouwwerken.


De meest bezochtste steden in Bella Italia zijn VenetiëRome en Milaan en de meest bezochte regio's zijn Toscane en Puglia.

Italië is ook ideaal voor een rondreis met de auto of camper. Je rijdt door bergen, langs meren en indrukwekkende monumenten. Je stop bij gezellige pleintjes en bestelt er echte cappuccino, een lekkere gelati of een overheerlijke spaghetti. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht en de gezelligheid op het plein.

Wanneer je in Italië bent is er voor elk wat wils qua overnachting. Italië heeft namelijk rond de 34.000 hotels en behoort daarmee tot de top van de wereld. In Italië kun je overnachten in de meest indrukwekkende hotels van Europa, variërend van Grand hotels tot hippe Boutique hotels die zich onderscheiden met hun hedendaagse uitstraling.

Daarnaast kun je natuurlijk overnachten in een B&B (bed & breakfast), in een kloosters, in berghutten en vakantiehuizen, appartementen en boerderijen en op campings. Wat ook heel populair is de afgelopen jaren, is overnachten in een volledig ingerichte tent, zoals bij een Glamping.

In de populairste streken en steden is het wel aan te raden om van tevoren een hotelkamer te reserveren, vooral in de zomermaanden juli en augustus wanneer veel Italianen zelf op vakantie gaan. Voor de drukbezochte steden als Venetië, Rome en Florence is het handig een hotelkamer te boeken van Pasen tot het eind van september en rond Kerstmis en Oud & Nieuw, dus in de meest drukke en gewilde periodes.


ONDERWEG

OVERNACHTEN

TOURS IN ITALIË

SOUL TRAVEL IN ITALIË


OOK LEUK OM TE BEKIJKEN!


BOEK ALVAST JE REIS NAAR ITALIË!


LEUKE ARTIKELEN

Koffie werdt in Italië in de jaren 1500 geïntroduceerd  en sindsdien heeft koffie zijn eigen cultuur ontwikkeld in Italië.  De dag wordt in Italië bepaald door koffierituelen: een cappuccino met ontbijt, een caffè macchiato als een pick-up in de middag .....

Het is nooit te vroeg om aan de feestdagen te denken! Van familiebijeenkomsten tot het plannen van een reis, de feestdagen staan altijd centraal - zelfs in de zomer! Daarom hebben wij alvast nagedacht over onze winterplannen voor 2021. Of .....

Italië is een van de beste locaties voor tortelduifjes. Denk maar eens aan Shakespeare's grootste liefdesverhaal, de tragedie van Romeo & Julia, dat zich afspeelde in de Italiaanse stad Verona. Dit feit alleen kan al de motivatie zijn die je .....