Prachtig Florence!

Florence is één van de mooiste steden van Italië en tegelijkertijd de hoofdstad van de bekende regio Toscane. Veel mensen beschouwen het zelfs als de mooiste stad van de wereld! Tegenwoordig is het dan ook een zeer populaire bestemming voor een stedentrip.

De stad staat bekend als de geboorteplaats van de renaissance in Italië en een cultuurstad bij uitstek. Bewonder de paleizen, kerken en kunstschatten in deze prachtige stijl en leer meer over de rijke en interessante geschiedenis van Florence. Het is dan ook niet vreemd dat maar liefst een vijfde van al het westelijke werelderfgoed zich hier bevindt.

Naast cultuur snuiven zijn er hier ook genoeg andere dingen te doen. Houd je van winkelen? Neem dan een (bijna) lege koffer mee en je zult ‘m zonder twijfel vol mee terug nemen. Florence staat bekend om mooie en kwalitatieve Italiaanse kleding. Je zult hier dan ook onder andere vele mooie boetiekjes vinden. Naast kleding en accessoires kun je hier ook mooie producten verkrijgen zoals lekkere delicatessen, luxe schrijfwaren en een aantal leuke souvenirs voor de thuisblijvers.

Ook zal je merken dat hier het echte ‘dolce vita’ wordt geleefd. Italië staat dan ook bekend om de beroemde ‘aperativo’. Je zult veel verschillende aperativo-bars tegenkomen en het is dan ook zeker een aanrader om tussen de locals van het Italiaanse leven te genieten.

Meer over Florence vind je hier >>

Een belangrijk onderdeel van je stedentrip is natuurlijk het verblijf! Klik hier om alle beschikbare accommodaties te bekijken bij booking.com.

autohuur italië