OFF THE GRID IN ITALIË

OffGrid Italia
Off Grid Italia is een culturele vereniging die is opgericht om leefmethoden met een lage milieu-impact te promoten. De Angelsaksische term OFF the Grid heeft meerdere betekenissen: losgekoppeld van het netwerk en outside the box leven.

In Italië is er weinig voor nodig om een off the grid-houding te hebben! 

Je bent 1 van ons wanneer je op de volgende stellingen een ja geeft:

  • vermijd voedselverspilling - energie - water - voorwerpen - kleding
  • je wijdt je aan de zelfconstructie van alledaagse voorwerpen, misschien met afvalstoffen
  • zelf produceren van voedsel
  • je verbindt je ertoe de milieuvervuiling te verminderen
  • benaderingen van alternatieve economieën zoals ruilhandel of tijdbanken
  • duurzame energie benutten
  • je streeft ernaar om volledig los van de netwerken te leven in totale autonomie.

De richting die we willen inslaan is die van 100% veerkracht gemaakt in Italië!

We willen deze filosofie in Italië verspreiden en OFF GRID-denken opbouwen met concrete projecten.

We zijn van plan het eerste pretpark ter wereld in te richten op het thema hergebruik ( Reland ) 
Help ons het mogelijk te maken!

Offgriditalia.org >>
 

Workaway
Als reiziger of taalstudent (of in veel gevallen beide!) is vrijwilligerswerk, werken met een gezin of voor een kleine organisatie een ideale manier om de echte kant van een vreemd land te leren kennen of jezelf volledig onder te dompelen in een vreemde taal. Je weet dat je de zekerheid hebt van een plek om te verblijven met gastvrije mensen.

​De uitwisselingsmogelijkheden bij Workaway zijn eindeloos. Je kunt Workaway gebruiken om tegen zeer lage kosten door een land te reizen of om een taal te oefenen die je al vele jaren hebt geleerd, maar die je nooit hebt kunnen gebruiken met moedertaalsprekers. Gebruik Workaway om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten!

Workaway.info >>Torri Superiore

Torri Superiore ligt aan de voet van de Ligurische Alpen, op slechts enkele kilometers afstand van de Franse grens en de Middellandse Zee. Het is een gehucht uit de 13e eeuw, volledig opgetrokken uit steen. Het is ook direct op de klif gebouwd, vijf verdiepingen lang en 100 meter lang. Binnen zijn er 162 kamers, allemaal met elkaar verbonden via een ingewikkeld systeem van smalle gangen, waardoor het geheel een verbazingwekkend labyrint van kamers, trappen en terrassen is geworden. Het was echter niet altijd zo, omdat het in fasen werd gebouwd. De laatste toevoegingen werden gedaan in de tijd van Napoleon, toen het dorp zijn maximale bevolking van ongeveer 200 mensen bereikte.

​Gedurende ongeveer 100 jaar werd Torri Superiore verlaten, omdat dorpelingen naar stedelijke gebieden migreerden en de torens in verval raakten. Dat was tot 1989, toen de Torri Superiore Cultural Association werd opgericht, een permanente gemeenschap van ongeveer 20 personen werd opgericht en reparaties begonnen aan het monument. De vereniging bezit de helft van het gebouw, terwijl de andere, de bewoners zelf.

​torri-superiore.org >>