Herdershonden om schapen en Alpaca’s te beschermen in Abruzzo

Wekelijks schrijft Marieke Boogert over haar dagelijkse belevenissen in Abruzzo. Deze keer verteld ze over haar honden die haar kudde Alpaca's bij elkaar houden en over de wolven in Guardiagrele. Lees je mee?

More...

Ik hou van hun intelligentie, kracht en vriendschap.

Mijn moeder weet nog goed, dat alle 5 de kinderen ontzettend boos en verdrietig waren, toen onze Mechelse herder Pastor, als boerderij waakhond in Zeeland moest achterblijven. Als er namelijk mensen op visite kwamen, lag hij onder tafel in de gaten te houden, of er bescherming nodig was en hij moest ingrijpen tegen de onnodige indringers.

Toen ik in Rotterdam woonde heeft Lex. de bastaard herder uit het asiel, mij uit de penarie geholpen toen ik mijzelf had buitengesloten. Hij sprong op commando de klink van de voordeur naar beneden!

Max hebben we gekocht van de dierenbescherming. Hij was achtergelaten bij een supermarkt. Hij heeft meerdere vriendjes van mijn zoons van hun hondenangst afgeholpen. Hij speelde buiten vrolijk met hen mee.

En dan Bopper, een zwarte Duitse herder, die de reizen naar Abruzzo moest meemaken. Opgegroeid in een Nederlandse stad, geloofden we niet, dat hij de eenden van de Italiaanse buren opgegeten kon hebben. Tot hij de volgende dag veren uit poepte.


En nu is er Moos. Of Mosè, zijn Italiaanse naam. Een kruising Mechelse herder en labrador. Hij heeft zijn mand in huis, in tegenstelling tot alle andere buurthonden. De hele dag loopt hij met ons mee en hij is altijd in voor het gooien met de bal. De vriendelijkheid zelve. Molto bravo.

De volgende herdershond zal een Pastore Abruzzese zijn. Die zal de Alpacakudde beschermen tegen wolven. Dat doen ze al eeuwen voor de schaapskuddes in de bergen van het Nationale Park De Majella, waar ook nog beren voorkomen. Ik heb dit besloten, nadat er een boertje aangifte kwam doen bij de politie in Guardiagrele. Zijn schapen waren doodgebeten door wolven. De politieman haalde zijn schouders op en keek naar mij. Waar komt u voor?


Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800


LAATSTE BERICHTEN
Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo
Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen.[...]
O lieve olijfbomen;
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
De legende van het kasteel in Roccascalegna
Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide[...]
FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM