Droomhuis gevonden in Abruzzo

Regelmatig loopt Marieke Boogert tijdens haar wandeling over een weg van gras langs haar droomhuis. Haar ideale droomhuis staat niet ver van haar huis in een mooi gebied in Abruzzo gelegen tussen de Adriatische zee en de bergen van het Nationale Park Majella. Ze neemt je mee in haar belevenissen in Bella Italia. Lees je mee?

Op 5 minuten loopafstand ligt mijn droomhuis. Het is onbewoond, een ruïne, maar moooiiii!!!

Ik loop graag de lange rechte weg omhoog er naar toe, om te genieten van het uitzicht. Rechts de schittering van de zee, il Mare Adriatico. Links de bergen van il Parco Nazionale della Majella. Deze weg is van gras en daardoor minder statig. Meer de oprijlaan die past bij het huis van een rijke herenboer en zijn gezin. Rondom het huis staan allerlei fruitbomen. Het plukken heb ik netjes aan Antonio gevraagd. De zoon die gaat over de grote akkers, die bij dit familiehuis horen. Het huis wordt niet onderhouden. Kapotte ramen, scheuren in dragende muren en ornamenten en duivenpoep op de grond. De deuren zitten op slot. De koperen voordeur is precies in het midden en aan weerszijden zitten grote zwarte metalen ringen. Erboven is een Romeo en Julia – balkon.

 

Ik wacht 3 perziken lang op de ridder met zijn zwarte paard. De fruitbomen hangen vol en belemmeren goed zicht. Hij had beloofd eerder te komen dan de andere gasten, voor de zondagse pranzo. Ik ruik al heerlijke geuren van zelfgebakken brood en gebraden vlees, dus veel langer moet het niet duren, willen we nog wat tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Op naar het balkon dan maar. Een verkoelend briesje doet mijn haren in mijn ogen waaien. Ik besluit dan maar een briefje te sturen. Ik ben net op de zolder om het kokertje aan het duivenpootje te bevestigen, als ik hoor roepen: “Amore, dove sei?” Mijn ridder is gearriveerd. Zijn zwarte hengst staat geparkeerd aan een metalen ring.

De werkelijkheid is dat de familie dit huis niet verkoopt. Het is ook te duur om het huis te herstellen. Voor mij geeft het niet. Ik droom lekker verder.

 

Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 

 

Meer informatie

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Italiaans leren in Italië >>

Italiaanse handgebaren >>

Italiaanse basiswoorden leren >>

Woning huren in Italië >>

Woning kopen in Italië >>

Werken in Italië >>

Ondernemen in Italië >>

FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM