Meest romantische plekken in Italië

Ontdek de meest romantische plekken van Italië. Geniet van een gondeltocht door prachtig Venetië, ervaar liefdesverhaal van Romeo en Julia in Verona of ontdek al het moois in hartstochtelijk Rome.

Bekijk de 7 meest romantische plekken van Italië, die wij voor je hebben uitgekozen. Want dit wíl je zien!


Venetië

Een van de meest romantische steden in Italië is Venetië. Deze stad is gebouwd in het water en is zeer geliefd bij toeristen van over de hele wereld. Wanneer je een bezoek brengt aan Venetië mag je een gondeltochtje niet overslaan! Super romantisch is het natuurlijk om dit met je geliefde te doen om vervolgens ergens te gaan dineren aan het water! 

Venetië Italië
Venetie

Romantisch Verona

Éen van de meest romantische steden van heel Italië is Verona naar ons idee. We denken hierbij vooral aan het beroemde liefdesverhaal van Romeo en Julia dat zich in Verona zou hebben afgespeeld. Het stadje heeft een typisch Italiaans decor en laat vele harten sneller kloppen, vooral wanneer je samen hand in hand door de karakteristieke straatjes wandelt en geniet van de prachtige omgeving of neerstrijkt op een terrasje op de Piazza del Erbe.

Toen wij een paar jaar geleden op 14 februari in Verona waren, maakten wij het jaarlijks terugkerende en romantische festival 'Verona in Love' mee, een mooie ervaring waarin wij deel uitmaakten van de feest vierende Italianen. Verona staat namelijk rond Valentijnsdag 4 dagen in het teken van de liefde. Op de Piazza dei Signori vind je tijdens deze dagen een markt in de vorm van een hart met allerlei kraampjes en festiviteiten rondom het hart en in het centrum die met Amore te maken hebben.


Rome

De Italiaanse naam van Rome, Roma, is niet voor niets het anagram van amor, liefde. Rome zit vol met romantiek en is dan ook een super romantische bestemming voor een weekendje weg met je geliefde.

De Ponte Milvio is voor veel stelletjes de meest romantische brug in Rome. De brug in het hart van Rome staat bekend om het aanzicht van de duizenden lucchetti d'amor (sloten van de liefde) die er aan geketend zijn door verliefde stellen. Geliefden komen naar deze brug om hun liefde te bezegelen door er een slotje aan vast te maken om vervolgens de sleutel in het water te gooien. Vanwege het gewicht van de sloten aan de brug, wordt de brug regelmatig ontdaan van de sloten, maar ondanks dat er door de gemeenteraad van Rome voor gezorgd is dat er in de buurt van de Ponte Milvio een locatie is waar de sloten nu opgehangen kunnen worden, zullen vele geliefden gewoon terugkeren naar hun Brug der Liefde.


Uitzicht

Heel romantisch is het om samen uit te kijken over de Eeuwige Stad. In deze stad kun je van de meest adembenemende uitzichten genieten waaronder de Piazza Bucarest bij Villa Borghese, het panorama-terras van het Vittoriano aan de Piazza Venezia en de Lo Zodiaco op de Monte Mario, het hoogste punt van Rome.

Rome


Spiaggia Maldive Puglia

Je hoeft niet verder te gaan dan de Salento in Puglia om een strand als de Malediven te vinden. Op een steenworp afstand van Santa Maria di Leuca ligt een prachtig romantisch strand met wit zand en ondiep water, het water is zo helder als je je maar kunt indenken.

Aan dit strand ligt een geurige tuin van acacia's en tamarisken, met een weidse horizon en een eindeloze rode zonsondergang.


Rozentuin in Florence

Giardino delle rose is een tuinpark in het Oltrarno-district van Florence. Het bevindt zich onder de Piazzale Michelangelo en biedt een indrukwekkend uitzicht op de stad. Wanneer je er tijdens de warme periodes naartoe gaat, vind je er heerlijke schaduwplekjes en grasveldje waar je even kunt zitten of liggen met je geliefde.

De tuin is ontworpen door Giuseppe Poggi en heeft een collectie van 400 verschillende varianten rozen, 1000 botanische varianten, citroenen, en andere planten, een Japanse tuin en beelden van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon die hier en daar geplaatst zijn.


Costa dei Trabocchi

De Costa dei trabocchi is de Adriatische kuststrook die behoort tot de provincie Chieti in de Regio Abruzzo. Deze kustlijn is vernoemd naar de vele trabocchi die hier te vinden zijn. Dit zijn houten vissershutjes die op houten palen staan en al eeuwenlang worden gebruikt. Sommige trabocchi zijn niet meer in gebruik als vissershutjes en zijn inmiddels omgebouwd tot restaurantjes. Wat dacht je van een heerlijke lunch of diner samen in een echte trabocchi boven het water!


Het strand van Punta Aderci is een echte must see & do! Na een kleine wandeling tref je onderaan de heuvel prachtige kiezelstranden met uitzicht op een trabocchi en een heerlijke plek om te genieten van de zee.

Punta Aderci, 66054 Vasto CH


BOEK HIER JE REIS NAAR ITALIË!

Voordelige Camperhuur - World Wide Camper
TUI Discover your smile - Voordelig naar Italië - Hotels, vliegreizen
Transavia - Voordelige vliegtickets - hotels
Trivago - vind je hotel voor de beste prijs - Overnachtingen in Italië

OOK LEUK OM TE LEZEN

MEER LEUKE ARTIKELEN

Milaan is een van de meest modieuze steden van Italië en de thuisbasis van enkele van de belangrijkste modemerken van het land. De beste plek ....

LEES VERDER
Milaan

​Wanneer je Gelato (ijs) zegt, denk je aan ​Italië, toch?​ Maar wist je dat het niet de Italianen, maar de Arabieren waren die ijs naar ....

LEES VERDER
Gelato! Italianen en ijs

Er wordt weleens gezegd dat Italië één van de mooiste stranden van de wereld heeft. En dat ze mooi zijn kunnen wij zeker beamen. Stuk ....

LEES VERDER
Mooiste stranden in Italië