Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo


Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen. Best moeilijk. Wat waren hun verwachtingen, wat wilden wij aan informatie delen en hoeveel natuur kunnen gasten aan? Benieuwd? Lees je mee?

More...

Ik keek op hun site en citeer: In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en even helemaal tot rust komen...

Oké 1. Met mijn drukke dagelijkse bestaan kan ik daaraan voldoen. Van vriend Youssef mag ik zijn huisje gebruiken. Een aantal keren de 3 km op en neer met hondenmand, etensvoorraad, breispullen en belangrijke documenten en hopla, voor elkaar. De winterkleren op hoop van zegen in de schuur en de zomerkleren in de achterbak van de auto. Oja, drankvoorraad en medicijnen kan ik opbergen onder de eethoek in de keuken. (Mijn handige man Gerard heeft dit gemaakt) En alles van nok tot trapkast schoonmaken. Mijn tip: niet moeilijk doen! Gasten gewoon uit de keukenkastjes alles laten gebruiken, met het verzoek als het op is, weer aan te vullen. Scheelt een hoop werk en het zorgt voor leuke verrassingen.

....te midden van de natuur.

Oké 2. Aan de voorkant van het huis gaat de weg over van verhard, stenen/kuilen/restjes asfalt, naar zandweg. Alleen boeren en jagers rijden hierop door naar beneden. Onze olijfbomen staan aan de rechterkant met onderaan prachtig uitzicht op de Calanchi. Deze bergkammen zijn door erosie ontstaan.


Volgens mij moet deze informatie over de locatie genoeg zijn, want eigenlijk kom je van midden in de natuur, helemaal niet tot rust. Een muis die trappelend vastzit in de oude oven, slangenseks voor de deur, everzwijnen die 's nachts de notenbomen rond het huis komen inspecteren en de hanen die elkaar vanaf de vroege ochtend toeroepen, zijn slechts een paar voorbeelden.

....een natuurhuisje is niet zomaar een slaapplaats tijdens je reis, het is een manier van vakantie vieren.

Oké 3 kostte mij wat meer denkwerk. Er moet meer aan de hand zijn als natuurmensen niet zomaar slapen. Muggen en hitte moeten voor hen geen probleem zijn en van mij mogen ze midden in de nacht hardop sterren gaan tellen. Het moet iets speciaals zijn. Iets wat een feestgevoel oproept. Wind! Vuur! Water! En dát is wat hier te beleven valt. Een plotselinge sirocco, die alles wat niet vastzit de berg afblaast. Het afval wat we moeten verbranden, omdat de gemeentelijke reinigingsdienst gewoon nooit komt. En het water wat na een hevige regenbui toch weer zijn weg naar binnen weet te vinden door de scheuren die in elk huis in Abruzzo te vinden zijn. Biologisch wijntje erbij en het is feest!

Aanmelding goedgekeurd!Over Marieke Boogert

In 2011 kochten Marieke en haar man Gerard een huis in Abruzzo. Als dieren- en natuurliefhebbers voelen ze zich hier gelukkig. Het huis is klaargemaakt voor de verhuur. Via Airbnb Experiences organiseert ze wandelingen met Alpaca’s. Over haar belevenissen in dit stukje authentieke Italië, schrijft ze haar blogs. 


Meer informatie:

Abruzzo vakantie

Colle Tripio 70, 66016 Villa San Vincenzo Abruzzen Italia

Facebook: @Abruzzovakantie

Instagram: @Abruzzovakantie

AirBnb: Alpacafarm Abruzzo

Mobiel: 06- 48608800


LAATSTE BERICHTEN
Laat je onderdompelen in de ongerepte natuur van Abruzzo!
Ervaar een nieuw leven in de Fratta Montanara Refuge, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers!Laat je vanaf de vroege uurtjes in de[...]
Allemaal natuurhuisjes in Abruzzo
Bij het aanmelden van onze vakantiewoning bij natuurhuisje.nl, volgde een check of ons huis wel onder die categorie zou vallen.[...]
O lieve olijfbomen;
O lieve olijfbomen; deze blog draag ik op aan jullie. Al meer dan 400 jaar worden de olijfbomen in Italië[...]
De legende van het kasteel in Roccascalegna
Het begon in de 6de eeuw met een uitkijktoren op een rots in het dorp Roccascalegna in Abruzzo. Het groeide[...]
FACEBOOK
PINTEREST
INSTAGRAM